Ingezonden door: mascha
22-09-2009

behoefte aan een muziek op schootcursus in de musketon?

Hoi

Ik vraag me af of er behoefte bestaat aan een muziek op schoot cursus in de musketon. Muziek op schoot is bedoeld voor kinderen van 1-4 jaar. Ik heb nu inmiddels met mijn oudste een cursus gedaan in Leidse rijn en een in houten, maar voor beide cursussen zaten we 2x een half uur in de auto, toch een opgave voor een klein meisje. Laat aan portes weten als u ook behoefte heeft aan zo'n cursus met uw dochter of zoon, wie weet is Portes dan bereid zo'n cursus op te nemen in haar cursusaanbod!

Kinderen kunnen intens genieten van muziek en muzikale spelletjes. Ze zijn vol aandacht bij het horen van geluiden, liedjes, muziek en instrumenten.

Steeds gerichter reageren ze ook met hun bewegen hierop. Daar komt bij dat veel van hun dagelijkse karweitjes zoals opruimen, eten en slapen gaan, fijner en makkelijker voelen wanneer er bij gezongen wordt.

Kinderen worden gestimuleerd te zingen. Het programma van een muziek op schoot cursus kent verschillende uitgangspunten: een liedje, een versje, materiaal, een dansbeweging of een thema. Van daaruit gaan de kinderen ontdekken en groeien ze naar bijvoorbeeld een lied- of dansspelletje.

Er wordt spelenderwijs gewerkt aan gevoel voor muziek, expressie en bewegen. Plezier staat voorop!


Zingen, spelen en dansen is niet alleen reuze gezellig, maar ook goed voor de taal- en motorische ontwikkeling.Reageer op deze inzending
Op 22-09-2009 schreef Simone P:

Klinkt leuk en gezellig. Mijn kind is nog te jong, maar over een of twee jaar zou ik het misschien wel leuk vinden om mee te doen. Zeker als het in de Musketon is en niet op mijn werkdagen.
Op 13-10-2009 schreef Suzan:

Goed initiatief! Lijkt me erg leuk om samen met mijn dochtertje (nu net 1) te doen.
Op 26-10-2009 schreef grethe:

Ja, ik zou daar zeker gebruik van maken!
Op 25-11-2009 schreef mascha:

Grappig genoeg staat nu plotseling een advertentie op deze site van iemand die muziek op schoot cursus aanbiedt, zie bij advertenties. Ik weet er zelf verder niets van maar ben wel blij met het initiatief!
Op 27-11-2009 schreef mascha:

Inmiddels is er iemand die vanaf januari start met muziek op schoot cursussen in lunetten! Zie haar advertentie op deze site...

MUZIEK MET PEUTERS

Voor ouder en kind van 1,5 tot 4 jaar

Cursusduur : 9 lessen
Start 4, 5, 7 januari, 22, 23, 25 maart 2010
Locatie: Lunetten Engelsmanplaat
Lesdag: maandag, dinsdag, donderdag
Lestijd: 9:45 - 10:45 1,5 tot 2,5 jarigen
10:45 - 11:45 2,5 tot 4 jarigen
Op 09-09-2014 schreef Nico:

Ik las "muziek op schroot", verkeerd naar ik later zag. Maar dat lijkt me wel een ooi project om op te starten. Zelf vroeger veel muziek op schroot gemaakt (eerst de 'instrumenten'uiteraard zelf uitzoeken op een schroothoop), en heeft mij enorme gesterkt in mijn muzikale vorming. Wellicht dat dat de milieudienst van de Gemeente Utrecht wel in natura (in de vorm van schroot van het inzamelpunt) wil sponsoren?