Ingezonden door: Maurice
23-09-2009

Bezoek kamercommissie Verkeer en Waterstaat aan Utrecht, komt allen!

Vrijdag 25 september (as. vrijdag) bezoekt de vaste kamercommissie van Verkeer en Waterstaat Utrecht, om met belangengroepen en actiegroepen te praten over de snelwegplannen rondom Utrecht en Amersfoort. Het BOL is een van de belangengroepen die bij deze vergadering is uitgenodigd, maar ook bv. de Kamer van Koophandel die zich al eerder voor uitbreiding van het wegennet heeft uitgesproken. Deze vergadering vindt plaats in het spoorwegmuseum, van 13.00 tot 14.00 uur, en is besloten, alleen de betrokkenen en de pers mogen erbij aanwezig zijn. Het is echter wel belangrijk dat de commissie doordrongen is van onze mening, daarom roepen o.a. de Vrienden van Amelisweerd op om bij de aankomst van de commissie rond 11.30 uur (er wordt eerst nog geluncht) aanwezig te zijn en je mening kenbaar te maken. Deze kamercommissie is hopelijk nog in staat om de dadendrang van onze minister Camiel 'meer asfalt is mij nog steeds niet genoeg' Eurlings in te dammen.


Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 23-09-2009 schreef Remko:

Ik snap nooit waarom de Kamer van Koophandel zich tegen dit soort zaken aan mag bemoeien. Ze spreken in ieder geval niet namens mij. (voor de duidelijkheid, ik ben ondernemer en mag elk jaar fijn betalen aan de KvK)
Op 23-09-2009 schreef j.a. de jong:

tja. ik denk eigenlijk dat meer asfalt wel eens wat problemen kan oplossen en dat dat goed is voor de toekomst.
vinden jullie het goed dat ik erbij kom staan met een bord waar op staat: "meer asfalt, graag" ?
zo ja, waar kan ik jullie ontmoeten ?
Op 23-09-2009 schreef Maurice:

Meer asfalt is een heilloze weg, en zeer ongunstig voor Lunetten. 2 mogelijk scenario's: Het opwaarderen van de Waterlinieweg, meer verkeer erover en mogelijk 2 rijstroken erbij; en een afkort-weg door park de Koppel om het verkeer dat van Hilversum komt een aparte strook rechtsaf naar Ouderijn te geven, ten koste van de kuil en het bos dat ernaast ligt.

Maar goed, ieder zijn mening, zoals hierboven staat kan je je poster ophouden vanaf 11.30 uur voor het spoorwegmuseum.
Op 23-09-2009 schreef Foppe:

Voor een ieder, die zijn ei kwijt wil over deze zaak, maar niet bij de besl?ten vergadering mag zijn: mail uw inzichten naar de vaste kamercommissie verkeer en waterstaat. Hoe meer men daar verneemt, hoe beter! cie.vw@tweedekamer.nl
Op 24-09-2009 schreef Andere Peter:

Remko heeft een punt. Namens wie spreekt de KvK eigenlijk? Iets anders, maar vergelijkbaar: ik erger mij al jaren aan de ANWB. Tien miljoen Nederlanders zijn lid voor de Wegenwacht. En zonder de mening van die leden te peilen meent de ANWB toch allerlei standpunten te moeten innemen over snelwegen, rekeningrijden etc. En daartoe druk uit te oefenen, geld te besteden aan reclame en lobbyen. Compleet doorgeslagen belangenbehartiging.