Ingezonden door: Marc Engberts
17-01-2010

Nieuw: webcommunity lunetten-online

Lunetten heeft sinds kort een digitaal uitwisselingsplatform: Lunetten-online.ning.com. Lid worden kan iedereen die zich betrokken voelt bij Lunetten. Je kunt er chatten, bloggen en informatie uitwisselen over alles wat met onze wijk te maken heeft.
Zo biedt Lunetten-online.ning.com een platform om te communiceren over de geplande uitbreiding van de snel- en spoorwegen rond Lunetten. Maar ook kun je er andere Lunettenaren ontmoeten, en benaderen voor activiteiten, informatie, ontmoeting, enzovoort.
Neem een kijkje en meld je aan!

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 17-01-2010 schreef Ben Bezoeker:

Wat deugt er niet aan lunetten.nl, Marc, dat er een tweede website moet komen?
Op 17-01-2010 schreef Marni:

Ik sluit me bij de bovenstaande reactie aan. Erg verwarrend als er nu 2 websites voor Lunetten zijn, en het komt de communicaties nou juist niet ten goede.....
Op 17-01-2010 schreef Annemiek:

Ning is een online platform waarop je juist onderling kunt communiceren. Het is een van de nieuwe social media. En is in die zin meer een aanvullingen op Lunetten.nl. Wees welkom daar uit te wisselen met elkaar. Lunetten.nl is een prima site, ik kijk er heel geregeld. Helemaal niets ten nadelen van Lunetten.nl. Sterker nog ik ben zelf geregeld bij de redactie in de Muskton te vinden. Zij doen het prima! En er is op het web genoeg ruimte voor allerlei initiatieven.
Op 17-01-2010 schreef marc:

Met Lunetten.nl is niks mis. Prima site. Lunetten-online is iets anders: een webcommunity. Je kunt je aanmelden, een eigen pagina maken, chatten,en bloggen. Vergelijk het met linkedin en hyves. Je kunt er zelf vriendengroepen starten, netwerken opzetten of initiatieven beginnen rond een zelfgekozen thema. Kort gezegd: lunetten.nl is web 1.0. Lunetten-online is web 2.0.
Marc
Op 17-01-2010 schreef webmaster:

Als test had ik al eens een ning-site voor Lunetten aangemaakt: lunettenutrecht.ning.com
Weinig animo tot op heden.
Wel slim gedaan van Ning. Voor iedere extra leuke functionaliteit moet er uiteindelijk toch worden betaald.
Verder verdient men aardig aan de Google- adds.
Gelukkig heeft lunetten.nl dat tot nog toe buiten de deur kunnen houden.
Ik heb verder niet het idee dat de ene site de ander in de weg zit.

Het probleem bij die nieuwe initiatieven is meestal toch de continu´teit. Je ziet dergelijke sites vaak langzaam leeg bloeden omdat de bedenkers andere dingen aan hun hoofd krijgen en er dus weinig nieuws meer gebeurt.
Op 18-01-2010 schreef Beagle Beagle:

Heb ff gekeken maar lijkt gewoon op hyves en die heeft lunetten al.
In iedergeval succes ermee.
Op 18-01-2010 schreef Simone:

Valt het e.e.a. niet te combineren? Dan wordt de continuiteit van Lunetten.nl en de netwerkfunctie van Ning gebundeld. Dat lijkt mij wel interessant. Of is er iets tegen samenwerking?

Ik heb gehoord dat je bij Ning de advertenties kunt verstoppen door de advertentie 1 bij 1 pixel groot te maken, maar ik weet niet of dat echt werkt.

Verder ga ik de Lunetten-hyves ook opzoeken.
Op 18-01-2010 schreef Maurice:

Er mag dan een Lunetten-Hyves zijn, maar ik wil me absoluut niet bij Hyves aansluiten. Hopelijk gaat dit ning-initiatief een beetje lopen, ik zal in ieder geval regelmatig inloggen om te kijken wat er gebeurt. Ik heb nog geen advertenties gezien, maar ik heb een advertentie-filter op mijn browser...
Op 21-01-2010 schreef Annemiek:

Ik wi de redactie van Lunetten.nl voorstellen zowel het adres van de Lunetten-NING als van de - Hyves als van de -Twitter (www.twitter.com/lunetten) een vaste plek op de site Lunetten.nl te geven, zodat er een verbinding is met allemaal. Zo heb je je wijksite verbonden met de social media kanalen die wijkactief zijn. Redactie?

groet van Annemiek
Op 21-01-2010 schreef webmaster:

@ Annemiek:
De sudoku was toch al niet zo aan lunetten gebonden, dus hebben we die maar verwijderd en vervangen door de web 2.0 links.
De redactie gaat evenwel scherp in de gaten houden of de links al dan niet iets toevoegen en zal wanneer dat niet het geval is betreffende links weer verwijderen.
Op 22-01-2010 schreef Buschauffeur:

Wie trouwens al het tijdrovende gedoe en de vele "vrienden" zat is doet er goed aan eens een kijkje te nemen op www.suicidemachine.org .
Dat is een online programma dat binnen enkele minuten al je gegevens en contacten verwijdert van facebook, twitter, e.d.
Op 22-01-2010 schreef Elly:

En er is ook een LinkedIn-groep voor Lunetten. Is dit niet een beetje veel? Of zijn het verschillende doelgroepen?