Ingezonden door: Anna
11-03-2010

Kwaliteit AH Lunetten

Wat vinden jullie van de huidige kwaliteit van de Albert Heijn in Lunetten? Ik vind dat deze winkel de laatste tijd met sprongen achteruit gaat. Vooral de groente- en fruitafdeling is echt niet meer wat het geweest is. Ook wordt het personeel blijkbaar niet meer getraind om te werken met 'klant is koning' in gedachten. De vakkenvullers lopen je regelmatig voor de voeten en de kratten staan overal in de winkel verspreid. Dat vind ik nou erg jammer, want het kán veel beter!

Reageer op deze inzending
Op 11-03-2010 schreef een ouder:

Henk Gemser inschakelen? ; )

Ik vind al jaren de AH niets. Snap dat er vakken gevuld moeten worden, maar waarom dat altijd moet op tijden dat men meestal boodschappen gaat doen? Kan toch ook op rustige tijden vakken vullen?
Tot de zondagsopening was het op zaterdag een crime om boodschappen bij AH te doen, vanwege het vakkenvullen. Nu met de zondagsopening ligt er op zaterdag weinig in de schappen, zodat je op zondag wel terug moet komen. Dan zijn er wel volle schappen ( net na 16.00 uur) maar ook lange rijen!
Verder zijn er wanneer je ook komt vaak te weinig kassa's open, worden er veel fouten bij de kassa gemaakt en mag je opnieuw in de rij bij info-bali, waar het personeel vaak voor alles behalve de klant tijd heeft.
Op 11-03-2010 schreef Laura Palmer:

Wat een zuurpruimerij. Blijf dan lekker weg, als je denkt dat het beter kan. Er wordt daar een business gerund. Dat betekent dat men omzet wil maximaliseren kosten wil minimaliseren. Dat zijn kernwaarden van onze maatschappij.

Een beetje zaniken als de schappen leeg zijn, maar ook zeuren als iemand in de weg staat die schappen vult. Wel eens nagedacht over het feit dat juist op drukke momenten die schappen sneller leeg raken en dus vaker aanvulling behoeven? Natuurlijk doet de ene 16-jarige dat handiger dan de ander.

Niet AH, maar WIJ, de CONSUMENTEN vragen om zondagsopening. Dat blijkt wel! Wij consumenten willen een breed assortiment met veel keuze, waardoor er minder ruimte is voor het exacte flesje cola van één bepaald merk. Wij consumenten stemmen met onze voeten. Wij letten op de prijs en dat dwingt een ondernemer tot kostenmaatregelen.

AH doet niets anders dan tegemoet komen aan de wens van de collectieve consument. Niet om aardig te zijn, maar om te overleven, om te verdienen. Ze zijn wel vrij ver in het per winkel afstemmen van assortiment. In AH-Overvecht zul je net iets andere artikelen aantreffen dan in AH-Lunetten. Wie daar ontevreden over is, legt vooral bloot dat hij/zij een buitenbeentje is in zijn eigen wijk. Niet dat AH iets fout doet.

Ik voel mij één seconde voor sluitingstijd nog zeer welkom bij AH. Maar tegelijkertijd kan ik ervan genieten dat al dat jonge (en dus goedkope) spul dat op dat moment die winkel runt met elkaar communiceert over alle taakjes die moeten worden afgehandeld om z.s.m. de tent netjes te sluiten. Over het algemeen prima ingespeelde medewerkers.
Op 11-03-2010 schreef Jacomine:

Ik vind het wel meevallen. Vind het alleen wel eens lastig dat er regelmatig dingen uit het assortiment worden gehaald die ik graag koop. Ik ben blijkbaar de enige anders zou het wel verkrijgbaar blijven.
Overigens: die vakenvullers lopen nog tot minstens 22u vakken te vullen als de winkel al 2 uur dicht is. Je snapt toch ook wel dat de vakken tijdens winkeluren leeg raken en dan niet leeg kunnen blijven? En ik vind ze helemaal niet onvriendelijker geworden. Maar iIk kan me wel voorstellen dat ze het zat worden als klanten boos op ze worden als iets niet te krijgen is. Daar kunnen zij toch ook niks aan doen? Maar ze krijgen wel altijd de eerste volle laag. Afijn ik vind dat ik het even voor die kinderen moet opnemen.
Groente en fruit: het is maart en het is nog koud, dan zijn er nou eenmaal minder groentes en fruit dan in de zomer.
Op 11-03-2010 schreef Martijn:


Ik heb ook geen klachten over de AH.
Personeel vind ik over het algemeen vriendelijk.
En ach als er eens een keer iemand in de weg loopt,
dan heb ik een paar seconden pech. Ga ik me echt niet druk om maken.

Zondagopening is ook een goede zaak


Op 11-03-2010 schreef Foppe:

Ik begrijp de kritiek wel en trouwens de zondagsopening is in ieder geval niet door mij gewenst. In mijn ervaring gaat het een beetje op en neer met de klantvriendelijkheid van het personeel. Kennelijk zit het bedrijf er af en toe weer eens bovenop en dan versloft het weer. Ik vind trouwens dat Albert Heijn niet echt spotgoedkoop is en de C1000 niet hetzelfde assortiment heeft en dus maar deels een alternatief vormt. Overigens spint Ahold garen bij de crisis: omzet en beurskoers stijgen sinds aanvang van de crisis. Geen bedrijf om medelijden mee te hebben.
Op 12-03-2010 schreef denise:

Nou, ik kom ook niet graag bij de AH.
Ik heb een aantal keren meegemaakt dat ik met mijn zoontje in de buggy bij de kassa kwam en telkens precies de ene kassa geopend was waar ik niet met de buggy door kan. (er is 1 cassiere die altijd erg graag aan die kassa zit)
Als je dan vraagt of je bij de info-balie mag afrekenen, mag dat niet. Je moet eerst je buggy omrijden, vervolgens zelf weer bij de kassa in de rij gaan staan.
Belachelijk!
Ik kom dan ook veel liever bij de C1000 waar je tenminste met je buggy doorheen kan.
Op 13-03-2010 schreef maria:

hallo Anna,
ik ben het met je eens; je stelt het wat mij betreft wat 'over de top' , maar in de kern heb je gelijk.
op zaterdagen mis ik de laatste weken vaak producten, is er wenig assortiment op de groenteafdeling, en worden er inderdaad veel meer schappen gevuld dan voorheen.
wij hebben geen behoefte aan de zondagsopening en zien alleen een verlies van kwaliteit op de zaterdag.
Jammer.
Op 13-03-2010 schreef Andere Peter:

Het omgekeerde is natuurlijk (ook) waar. Er is aan het eind van de zaterdag juist méér te verkrijgen dan voorheen, omdat AH zich dan voorbereidt op de zondag. De schappen die nu na zessen op zaterdag gevuld worden (met het oog op zondag), bleven vroeger de rest van de zaterdag leeg. Zeker brood, groenten zijn naar mijn gevoel nu op de late zaterdag ruimer beschikbaar dan vroeger. Je ziet dan inderdaad wel meer vulactiviteit, maar dat hindert mij niet; ik besef dat het in mijn belang is dat men die vakken vult.
Op 14-03-2010 schreef Rijmpje:


De winkels blijven steeds iets langer open, ach ja, soms is dat ook wel fijn.
Tijd is geld en daarmee kun je dingen kopen, vraag dat maar aan meneer Albert Heijn.

Doch, welvaartsleer zorgt niet per definitie, in een welzijn van mens en maatschappij.
De supermarkten doen aan competitite, en de wereld is steeds minder een vallei.


-rijmpje-
Op 15-03-2010 schreef M. Cat:

@A.P.;
Er mag dan na 6 uur zaterdagavond voldoende brood zijn bij de AH, maar toen ik een keer om half 8 op zaterdagavond brood hoopte te halen, werden net kratten vol brood naar het magaizjn gebracht en restte mij alleen nog afbakbroodjes.

En wat als de kassajuf niet alleen je bonuskaart vergeet, maar ook de rest van de boodschappen vergeet aan te slaan omdat ze een geanimeerd gesprek met de volgende klant begint? Zo kun je snel even boodschappen doen wel vergeten.
Op 18-03-2010 schreef beagle,beagle:

Sinds de vrouwelijke manager is overgeplaats is het achter uit gegaan vooral bij de groente afdeling moet je goed uit kijken of het niet bedorven is.
Schoonmaken is niet meer hun grootste hobby als er iets stuk is gegaan zit het twee weken later er nog .

1 tip bij ah.nl kan je zelf in laten schrijven over een enquete over hun.
zodra de rondes weer beginnen krijgt je automatisch bericht.
Op 18-03-2010 schreef Andere Peter:

@ M. Cat:

1. Wat verschrikkelijk voor je! Geen brood meer 's avonds om half acht! Nog nooit vertoond in een supermarkt. Nog een wonder dat je dat weekend overleefd hebt!

2. Rampzalig, inderdaad. Een kletsende cassière... Het moet niet veel gekker worden, hoor. Ik mag hopen dat de dader gestenigd is! Hoog tijd dat AH hier robotten neerzet, dan zij we van deze ernstige last af.(PS: als je om een brood vraag tijdens dat opruimen, dan krijg je het gewoon hoor. Heb je er wel eens over nagedacht dat ze dit opruimen om de volgende dag vers brood aan te bieden? )
Op 23-03-2010 schreef Vienna Korndewal:

Hallo bewoners van lunetten,

Ik vind dat de Albert Heijn goed vegetarisch broodbeleg heeft.

Jammer dat de C1000 maar een soort brood beleg heeft.
Ik vind het jammer dat er niet meer keuze is.
Gelukkig hebben ze wel vegetarisch avond eten.

Groetjes Vienna.