Ingezonden door: j.a. de jong
23-03-2010

dinsdag 23 maart, trein 8:11

vanmorgen was de trein van 8:11 overvol.
voorafgaande aan het binnenrijden werd omgeroepen dat we niet in konden stappen in deze trein.
in vage bewoordingen werd een volgende trein beloofd...
uiteindelijk heb ik mij toch maar in deze trein geperst.
vraag aan de achterblijvers : hoe is het daar afgelopen ? wanneer kwam de volgende trein ?

en meteen maar de volgende vraag, nu ik toch uw aandacht heb: wat zijn de laatste weken de ervaring met het alternatief stadsbus als de treinen weer eens klungelen ? ik zie regelmatig hele groepen naar de bussen rennen en dat kan toch niet goed gaan met al die weg- en brugwerkzaamheden onderweg.
welk alternatief is beter: bus 1 of bus 8 ?

Reageer op deze inzending
Op 23-03-2010 schreef Buschauffeur:

Ik zou op dit ogenblik zeggen: lijn 8. Die heeft nu geen omleiding meer wegens afgesloten Vondelbrug.
Nú moet lijn 1 omrijden vanwege de afgesloten zuiderbrug.

Normaal is volgens de dienstregeling lijn 8 welgeteld 1 minuut eerder op Utrecht CS.
Op 23-03-2010 schreef ihsan:

De bussen zijn een drama. In de spits heeft het mij er met lijn 8 (die sowieso sneller is dacht ik) wel eens bijna een uur gekost om bij centraal te komen, iets wat mij zo enorm frustreerde dat ik daarna nooit meer met de bus ben gegaan. Maar misschien is het veranderd de afgelopen 5 jaar. Ongeloofelijk echt, dat kun je in minder dan een half uur rustig lopen!! Ik raad toch echt aan met de fiets te gaan, dat is max 15 minuten!
Op 23-03-2010 schreef Matthijs:

Jaren geleden ben ik gestopt met de trein nemen vanaf Lunetten, altijd met lijn 8 sinds dien, vrijwel nooit problemen mee gehad, ben vaker achtergebleven op het station dan dat er iets mis ging met de bus.
Op 23-03-2010 schreef M. Cat:

Er was vanochtend sprake van uitgelopen werkzaamheden. De trein om 7.47 uur richting Den Bosch heeft niet gereden, maar de trein van 8.02 was stipt op tijd (en vol). Ik heb niets aan de bus, want ik moet de stoptrein richting Den Bosch hebben.
Op 23-03-2010 schreef Dennis:

De trein richting Utrecht CS, die werd aangekondigd, kwam inderdaad een paar minuten later. Inmiddels was het 8.25 en stond ik er zelf inmiddels al ruim een half uur. De wachtende reizigers werden naar de laatste ingang van het achterste rijtuig gedirigeerd, terwijl de overige deuren gesloten bleven. Daar was zelfs zitplaats!
Op het station werd inderdaad omgeroepen dat werkzaamheden waren uitgelopen, maar ik heb de communicatie dat er werkzaamheden zouden zijn, zodat je er rekening mee kan houden, kennelijk gemist. Meestal zijn die werkzaamheden in het weekend.