Ingezonden door: Angela Gallé
26-03-2010

Inspraak mogelijk: Bouwvergunning voor Station Lunetten

Op de site van de gemeente Utrecht wordt deze vergunning-aanvraag helaas niet gepubliceerd, maar hij ligt wel degelijk ter inzag (inspraak) bij de Bouwbalie aan het Rachmaninoffplantsoen: de vergunning die bouwbedrijf Heijmans aanvraagt om het station Lunetten te verbouwen. Het blijkt te ingewikkeld voor de gemeente om deze bij het Wijkbureau Zuid ter in zage te leggen helaas. Ook is het niet mogelijk om deze op de site van Utrecht te publiceren, omdat de hele verdere communicatie door Prorail wordt verzorgd (in het kader van het Tracé-besluit Sporen in Utrecht). Dus daarom extra aandacht via deze oproep op lunetten.nl voor iedereen die Lunetten een warm hart toedraagt: ga naar de Bouwbalie, kijk op de ontwerpen en geef tips en opmerkingen zodat het station iets wordt waar ook de mening van de burgers een rol heeft gespeeld.

Reageer op deze inzending
Op 27-03-2010 schreef Foppe:

Bouwbedrijf Heijmans.....(diepe zucht). Het bedrijf mag na immens veel uren gemeenteraadsvergaderen het Muziekpaleis bouwen. Of voor de bouw van het Muziekpaleis op dit moment dan een bouwvergunning is? Nou, nee dus. Niettemin is het oude gebouw van Muziekcentrum Vredenburg al voor een flink deel gesloopt. Een verschrikkelijke aanfluiting en een openbaar schandaal om aan te zien. Temeer omdat de begrote kosten om te bouwen tientallen miljoenen euro's hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht.
Helemaal niet verbazingwekkend dus, dat de gemeente in de communicatie over de bouw van station Lunetten door Heijmans totaal tekort schiet.
Niet verbazingwekkend, omdat het mijn stellige indruk is, dat de gemeente, waar de zogenaamde officiële macht zou moeten liggen, een lachwekkend kleine kabouter is en Heijmans een gierend lachende reus.
Maar toch spoor ik iedereen aan om in te spreken op het bpuwplan voor station Lunetten. Onverwacht en onvoorspelbaar leidt dat soms tot een positief resultaat.
Op 28-03-2010 schreef Weba:

De inzagetermijn is gesloten zie http://www.prorail.nl/Publiek/Infraprojecten/Utrecht/Randstadspoor/utrecht-lunetten/Pages/Tracebesluit.aspx
Hier kunnen jullie meer lezen over het project

(Trouwens Heijmans is maar een aannemer. Prorail is eigenlijk opdrachtgever en vergunningaanvrager.)
Op 28-03-2010 schreef Ihsan:

Gelukkig komt het geluidsscherm niet langs het park. Het type geluidsscherm is dus ook diezelfde als die bij Leidsche rijn. Het station komt er ook zo uit te zien als die in Leidsche rijn. Ikzelf vind het wel mooi.
Op 28-03-2010 schreef Angela Gallé:

Weba,

Het Tracébesluit is inderdaad ondertekend (hoewel er nog beroepszaken lopen), maar dat is heel wat anders dan de *gemeentelijke* vergunningen die afgegeven moeten worden.

De gemeente Utrecht is de partij waar de aannemer een belangrijk aantal vergunning zal aanvragen de komende jaren. Het gaat nu dus concreet om twee vergunningen: een van de bouw van het station Lunetten en een voor de bouw van de geluidsschermen aan De Wadden.


Op 28-03-2010 schreef waddenbuurtbewoner:

@Ishan:
Helaas komt er geen geluidscherm langs het Beatrixpark, de Waddenbuurt krijgt daardoor in de toekomstt nog meer geluid te verduren door de zogenaamde trechterwerking/geluidslek. Immers tot het park en voorbij het park worden wel schermen aangelegd.