Ingezonden door: Ben Onbezorgd
31-03-2010

Vandaag geen "Ons Utrecht"

Op veel adressen in Lunetten zal vandaag het huis-aan-huisblad "Ons Utrecht" niet bezorgd worden. Dat komt omdat de bezorger ze in de papierbak aan de Oeral heeft gegooid, het plastic bandje er nog om.

Het grappige is dat de bezorger er geen bezwaar tegen had om zich te laten fotograferen. Het gaat mij te ver om de foto hierbij te publiceren, maar bij de bezorgservice, DDWV, waren ze erg blij met deze foto.

Mocht u inderdaad tot degenen behoren wiens Ons Utrecht op de bodem van de papierbak ligt: het klachtennummer is 036-5229988.

Reageer op deze inzending
Op 31-03-2010 schreef j.a. de jong:

wij krijgen al jaren 'ons utrecht' ongeveer twee keer per jaar. laatst lag er weer eens eentje in de brievenbus.

klagen heb ik een tijdje gedaan, maar heeft niets opgeleverd.

wel jammer.
Op 31-03-2010 schreef maria:

klaag email:

gemeenteberichten@utrecht.nl
Op 01-04-2010 schreef Foppe:

Op www.utrecht.nl/gemeenteberichten kunt u halverwege de pagina op rood afgebeeld "gemeenteberichten" drukken.

Dan verschijnt elke week een kopie van het overzicht van gemeenteberichten, dat ook in "Ons Utrecht" staat.

Kunt u per wijk dingen zien als vergunningaanvragen om te bouwen, verkeersbesluiten, velaanvragen, besluiten enzovoort.

Ik vind overigens dat deze informatie huis aan huis in de papieren krant moet worden verspreid. Met alleen online informatie voldoet de gemeente helemaal niet aan de plicht de burgers goed te informeren. Het is wel erg vaker hommeles met de bezorging van "Ons Utrecht". Je mist toch veel nieuws over de stad.en wat er te doen is. Jammer, deze krant zou verbindend kunnen werken in de samenleving.
Op 01-04-2010 schreef Maurice:

De bezorging van Ons Utrecht en het Stadsblad is enorm wisselend, waarschijnlijk afhankelijk van het vinden van betrouwbare bezorgers. Ik verwacht dat in oktober ofzo de bezorging weer beter zou worden, zodat rond kerst het geld kan worden opgehaald, maar dit jaar is de bezorging juist in januari aardig op gang gekomen. Ik heb een keer een bezorger aan de deur gehad die voor het kerstgeld kwam terwijl ik de maanden daarvoor nimmer een krant had gekregen. Hij stond ook nog staalhard te liegen dat hij elke donderdag een krant had bezorgd. Hij heeft van mij in ieder geval niets gekregen.
Op 02-04-2010 schreef Matthijs:

Heb jaren geleden ook Ons Utrecht bezorgd, het eerste jaar gewoon zoals het hoort, maar na een tijd veranderde binnen DDWV wat, geld kwam laat, kranten werden lang niet altijd gebracht of compleet doorweekt, in mijn vakantie (die ik had opgegeven) werden gewoon kranten bezorgd voor de deur, dus na de vakantie kon ik grote stapels weggooien, waarvan de laatste wel bezorgd werd uiteraard... Maar na het ontslag nemen kwamen er nog steeds kranten.

Dus, niet iedereen die kranten in een papierbak gooit doet dit omdat ze te lui zijn om te bezorgen, maar het komt wel vaak voor.
Op 06-04-2010 schreef maria:

Voor de hlederheid:

Omdat in Ons Utrecht gemeentelijke mededelingen staan heeft de gemeente ook de plicht (!!!) te zorgen voor een goede verspreiding.
Er wordt jaarlijks een rapportage gemaakt over de verspreiding van Ons Utrecht aan de hand van klachten. Hoe meer mensen dus klagen bij de gemeente, des te duidelijker de bezorgklachten over Ons Utrecht ook worden.

Voor het Stadsblad geldt dit niet, hier staan geen gemeentelijke mededelingen in. Hierover klagen bij de gemeente heeft dus geen zin.
Op 06-04-2010 schreef elly:

Wees blij dat ze in de papierbak zijn gegaan. Er liggen regelmatig hele pakketten naast de sloot bij De Passie...