Ingezonden door: Netjes
08-04-2010

Opgeruimd staat netjes

Ik heb mijn gisteren al door Lunetten fietsend erg verbaasd over al het afval. Kennelijk zijn er maar weinigen die de afvalkalender hebben bekeken. Er werd namelijk helemaal geen restafval opgehaald ivm Pasen wordt dit op donderdag opgehaald en het GFT op vrijdag.
En wat doet de gemeente niets, als ze slim waren geweest hadden ze 60 euro per verkeerd aangeboden vuilniszak kunnen verdienen...
Maar in plaats daarvan laten ze Lunetten in een vuilnisberg veranderen.

Reageer op deze inzending
Op 08-04-2010 schreef Hugo:

Geef je als gemeente boetes dan wordt er geklaagd.
geef je geen boete wordt er ook geklaagd.

De gemeente laat Lunetten (in dit geval) niet in een afvalberg veranderen. Die nestbe-beep-rs wonen toch echt in Lunetten zelf....

mijn 2 cent,

H
Op 08-04-2010 schreef maria:

kom op zeg, wat een overdreven reactie!

mensen waren het gewoon vergeten, wat geeft dat nou? het was helemaal geen puinbak, althans niet wat ik heb gezien.

Op 08-04-2010 schreef Marco:

Ieder jaar is het met de feestdagen hetzelfde voorspelbare verhaal met restafval. Gezien de grote hoeveelheid vuilniszakken die ieder jaar weer te vroeg buiten staan lijkt er op dat de meerderheid van onze wijkgenoten simpelweg niet meer logisch na kan denken. Zeker van studenten zou je wat meer mogen verwachten. Niet dus. Let op, met Pinksteren precies hetzelfde ondoorgdachte gedrag. De gemeente zou makkelijk geld kunnen verdienen via terechte boetes maar daar hebben ze geen tijd voor vermoed ik...
Op 09-04-2010 schreef Jenneke:

Eerlijkheid duurt het langst, ik heb mijn vuilniszakken ook op woensdag buiten gezet, gelukkig zijn ze gisteren wel opgehaald. Was het inderdaad vergeten, en aangezien er langs de hele Furkabaan vuilniszakken stonden heb ik de mijne er gewoon bijgezet. Kan nou niet zeggen dat ik me er enorm aan gestoord heb, gistermiddag zag het er allemaal al weer keurig uit. Met dit geweldige weer vind ik het eerlijk gezegd zonde om me er echt druk om te maken.
Op 09-04-2010 schreef M. Cat:

@Jenneke:
Waarom zou jij je ook druk maken om het te vroeg buiten zetten van je vuilnis. Zeker blij dat je het kwijt was.
Ik heb mij wel gestoord aan al die vuilnis. Niet alleen geen gezicht, maar er zaten ook open zakken bij.
En helaas, dat losse vuil bleef dus na het ophalen liggen.
Op 09-04-2010 schreef Wim vD:

Ik wil hier ook wel weer een pluim aan de gemeente geven.
Via de wijksite kun je namelijk melding maken van bijv storend zwerfvuil afval in de buurt, of een fiets die al weken onbeheerd voor je deur staat, of losliggende stoeptegels voor de deur bij je slecht-ter been zijnde oudere buurvrouw of een kapot bankje. Ik heb het nu een stuk of 4x keer gedaan. En ze hebben mij nog niet teleurgesteld! Ze komen echt altijd binnen de aangegeven termijn om het probleem op te lossen.: zwerfvuil nog dezelfde week opgeruimd!
Niet dat je nu meteen onterecht buiten gezette klikos moet doorgeven, maar ik kan het echt aanbevelen als het zwerfvuil in je buurt weer eens de spuigaten uitloopt!

http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=70193
Home Utrecht.nl > Bewonersmeldingen

Op 11-04-2010 schreef Jenneke:

@M.Cat: zoals ik al aangaf, eerlijkheid duurt het langst. Mijn oprechte excuses als ik je dag verpest heb.
@WvD: Wat een handige tip, dank je wel!
Op 12-04-2010 schreef Andere Peter:

Pfff... wat moet je een ongelooflijke azijnze*ker zijn om na de feestdag te gaan hopen op boetes voor je buren als ze op dinsdagavond hun vuilnis buiten zetten. Dit zijn natuurlijk geen opzettelijke overtredingen. Het is ook zr incidenteel. De boeteregeling is niet bedoeld om op de dag na een feestdag eens effe lekker veel geld op te halen. Sterker nog: als men op die dagen gericht extra boetes zou uitdelen dan zou dat het draagvlak onder het systeem wegnemen en ben je dus verder van huis.

Voor M. Cat heb ik de tip dat men verwacht dat binnen enkele decennia Mars bewoonbaar wordt. Geen overlast, geen vuilniszakken een dag te vroeg op 4e paasdag, geen snelwegen, geen verkeer, geen ontwikkeling, geen geluid, geen andere mensen met andere behoeften, kortom lekker rustig voor je.
Op 12-04-2010 schreef j.a. de jong:

utrecht.nl/afval
hier kun je bij twijfel kijken of ze wel of niet een dag later komen.
ik moet bekennen dat ik ook een periode 'voor de zekerheid' de zakken op 4e paas-, pinkster- en kerstdag etc. heb buitengezet.
dat was nadat ik een keer braaf mijn afval tot donderdag had bewaard en ze woensdag toch kwamen (zal wel na een koninginnedag zijn geweest).
toen had je nog geen internet.

die zakken op de furkabaan zijn wel een risico, daar lopen 's nachts een hoop grapjassen langs. zij zien in alles dat er afwijkend uitziet een uitdaging om een 'grap' mee te verzinnen.

maar ik moet zeggen dat alles weer keurig opgeruimd is. en binnenkort komen er weer blaadjes aan de struiken en zien we die zooi daaronder pas weer in de winter.
Op 12-04-2010 schreef een ouder:

Opgeruimd staat netjes,
en daarom heb ik vandaag maar weer eens een zak zwerfafval uit en om mijn voortuin geruimd.
Waarschijnlijk was het meer dan anders vanwege al die vuilniszakken die met name bij de flats een dag te vroeg buiten stonden. dat waren er dit keer heel veel.
Maar ja, daar mag je dus niet over klagen, begrijp ik uit bovenstaande reacties.
Lekker makkelijk toch, een ander jouw troep op te laten ruimen.
Een tip voor de gemeente: bespaar volgend jaar kosten, moeite en papier door geen afvalkalender meer uit te geven, men kijkt er toch niet naar.
Op 13-04-2010 schreef Hugo:

@een ouder: Oh klagen mag wel. Dat plezier wil ik je zeker niet ontnemen :) Klagen richting gemeente vindt ik (in dit geval) niet helemaal fair.

Weet je trouwens wanneer ik het meeste zwerfvuil zag liggen? Direct *nadat* dat veegkarretje van de gemeente geweest was. 'T is net of hij het vuil overal vandaan had getrokken en vervolgens niet heeft opgeveegd. Misschien was hij al vol?

H
Op 15-04-2010 schreef Jon:

Volgens de afvalkalender op www.utrecht.nl was die betreffende woensdag een normale ophaaldag...
Op 15-04-2010 schreef j.a. de jong:

@jon
zie http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=325155
wat bedoel jij dan met afvalkalender, staat daar wat anders dan ? heb je een linkje ?
Op 21-04-2010 schreef Jon:

Ah, die pagina heb ik over het hoofd gezien. Als je klikt op Afvalwijzer word je verwezen naar http://utrecht.gemgids.nl/afvalkaart/ (waar dus geen wijzigingen in zijn verwerkt).
Op 21-04-2010 schreef j.a. de jong:

zo zie je maar weer hoe je moet uitkijken wanneer iets hebt gevonden met bijvoorbeeld google.
de link die je geeft heeft nota bene het logo van de gemeente linksboven terwijl het helemaal niet van de gemeente is. benieuwd of dat wel mag.
het is een site gemgids.nl waar deze pagina deel van uitmaakt. dat een of andere vage mashup van wat gemeentediensten. misschien gaat er nog steeds iemand met een beamer onder de arm het land door om hier andere gemeenten voor warm te maken.
kansloos.
inmiddels loopt de waarschijnlijk met trots gepresenteerde pagina al weer achter ...
let dus altijd op wat er in de adresbalk staat direct achter "http://www." hier zie je het domein. bij twijfel kun je altijd eerst het domein bezoeken, in dit geval www.gemgids.nl om eens te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt.
Op 21-04-2010 schreef Jon:

Genoemde link is niet gegoogled maar staat op www.utrecht.nl onder het kopje Afvalwijzer:

"De afvalwijzer geeft u snel inzicht in het ophaalschema van groente-, fruit-, en tuinafval (gft), restafval, oud papier en klein chemisch afval voor uw adres.

De ophaaldagen voor w adres vindt u door uw adres in te vullen op de afvalwijzer. De kaart is opgebouwd met behulp van Google Maps. De foto's zijn niet altijd actueel."
Op 21-04-2010 schreef Jon:

http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=279334
Op 22-04-2010 schreef j.a. de jong:

ik zie het ook @jon
we moeten concluderen dat het allemaal zo bedoeld is.
de gemeente heeft zich laten ompraten om mee te gaan in de vaart der volkeren: cloud computing !
vorig jaar een hype en inmiddels is het alweer stil rond deze onzin. daarvoor was het SAAS, second life, etc.
inmiddels is het web 2.0, de gemeente moet gaan twitteren.
wat zou deze niet-werkende dienst van een vaag bureautje gekost hebben ?
Op 23-04-2010 schreef Jenneke:

@Jon en dhr de Jong: Het is verwarrend, helemaal mee eens, maar ik heb het niet online gezien. Ik denk dat maar een klein percentage van die verkeerd geplaatste zakken door een foutieve link neergezet zijn. In mijn geval was het gewoon kudde gedrag, er stond zoveel buiten dat het wel een gewone ophaaldag leek. Ik begrijp wel dat mensen zich eraan storen, het is ook niet leuk als alles een extra dag buiten staat. Wat ik jammer vind is dat er zo'n enorm denigrerende klacht overheen moet, (of een M.Cats..). Je buren boetes toewensen .. Als hiermee awareness gekweekt moet worden bij de mensen in Lunetten heb je aan mij een slechte, ik gooi dan gelijk de spreekwoordelijke -beep- in de krib. my 50 cts.