Ingezonden door: rob
15-04-2010

Werkzaamhedan gaan al van start aan de A27

Er is door rijkswaterstaat al een brief gestuurd op 6 april naar alle bedrijven op Rijnsweerd.tekst daarin luidt:

Vanaf april/mei 2010 starten onderhoudswerkzaamheden op de A27 tussen everdingen-Lunetten om de kwaliteit van het asfalt te verbeteren en daardoor de verkeersveligheid te optimaliseren.

Tijdens deze onderhoudswerkzaamheden worden, zover mogelijk, ook voorbereidingswerkzaamheden getroffen voor de aanleg van de spits- en weefstroken.Reageer op deze inzending
Op 17-04-2010 schreef Frederieke Schenk:

In het Stadsblad afgelopen week heeft een grote advertentie gestaan. Er ligt een plan van Verkeer en Waterstaat en VROM (spoed, in het kader van de crisisbestrijding) om op de A27 tussen Lunetten en Rijsweerd van vier naar zes rijstroken te gaan. Verbreden dus.
Informatieavonden: Oude Tolhuys maandag 26 april en Musketon woensdag 28 april van 18.30-21.00.


Op 19-04-2010 schreef j.a. de jong:

mooi zo
laten we hopen dat het snel weer veilig wordt op de A27.
Op 19-04-2010 schreef Hugo:

Nieuw aanbod creŽert meer vraag.
Die extra veiligheid kan je wel op je buik schrijven.En ik zie met lede ogen aan dat ze alvast bezig gaan met vernielen / voorbereiden zonder dat er mogelijkheid to wederhoor geweest is.

Hugo


Op 19-04-2010 schreef Ihsan:

Het ontweven van de knooppunten zal op zijn vroegst in 2015 van start gaan en gaat zeker enkele jaren duren. Het was natuurlijk wel te verwachten dat de oplichters van Rijkswaterstaat al ver voor die tijd zo veel mogelijk asfalt willen storten tot de knooppunten toe, om de burgers zo te naaien dat ze het Łberhaupt niet meer kunnen tegenhouden. Alle wegen rondom Utrecht worden momenteel trouwens al verdubbeld in breedte.

Maar zeer waarschijnlijk zit Rijkswaterstaat over 4 jaar met een gigantisch probleem, aangezien de nieuwe coalitie de auto's wilt terugdringen en de luchtkwaliteit wilt verbeteren (ze willen zelfs het ALU scherper maken). Ik denk dat Rijkswaterstaat hoopt dat Utrecht over 4 jaar een rechtse coalitie krijgt, zodat ze deze belachelijke natuurvernietiging in versneld tempo kunnen doen.
Op 19-04-2010 schreef Ellen:

De nieuwe coalitie wil het autogebruik in de stad terugdringen waardoor al die auto's wel naar de rondweg moeten. Je mag dus niet meer van Lunetten naar bijv. Zuilen of Overvecht via het centrum (waardoor je veel meer kilometers moet maken dus meer uitlaatgassen rond Utrecht). Gevolg: Extra verkeer op de wegen rond Utrecht met dank aan de nieuwe coalitie! Gevolg: nog meer nieuwe wegen nodig, etc. etc.
Op 20-04-2010 schreef rob:

Inderdaad. volgens mij gaan ze de verbreding al half voorbereiden. Dus inspraak? Wassen neus lijkt me.

Ik las ook nog ergens dat het nieuwe collegebestuur veel eenrichting verkeer en verplichte rijrichtingen wil om zo het autoverkeer te proberen te verminderen. (uiteraard is dat een droom die nooit uitkomt). Tevens komt er geen spoorlaan wat ook forse gevolgen voor Lunetten gaat hebben.
Er schijnt 40% meer verkeer te gaan rijden over het Goylaan. Succes met al die stoplichten en het Goyplein waar we nu al tijdens de spits verschrikkelijk vaststaan.