Ingezonden door: Beagle,Beagle
26-04-2010

naakte man

Afgelopen zaterdagochtend liep er een spiernaakte man door lunetten en ging zelfs AH in/uit en daarna liep hij langs de speeltuin.
We hebben vervolgens de politie gebelt en vertelt over deze man.
we zijn hem achterna gelopen zodat we de politie op de hoogte konden houden.
En deze meneer is daarna in zijn woning aangehouden.
Wat ons een beetje verbaasd is dat er niemand had gebeld hij woont vlak bij het beatrixpark en is via de hondsrug over de brug naar AH gelopen en daarna naar zijn huis.
iemand moet het toch eerder gezien hebben
waarom is er niet eerder gebeldt zelfs AH heeft dat niet gedaan [ heb ik van de politie vernomen]
In totaal hebben maar ongeveer 3 mensen naar de politie gebeldt.
Gaat de maatschappij dit ook nu normaal vinden of gaat iedereen denken er zal vast wel al gebeldt zijn.

Reageer op deze inzending
Op 26-04-2010 schreef Gijsje:

Wat is hier dan zo vreselijk schokkend aan buiten het feit dat de man naakt liep, heeft hij iemand bedreigd of obscene dingen gedaan/gebaren gemaakt ? Hij was waarschijnlijk even de weg kwijt. Je kunt beter even naaktlopen dan iemand beroven of afrossen zoals dit weekend ook 2 keer is gebeurd
Als ik zomers naar het strand of zwembad ga dan scheelt het maar een slip(je) met wat er zaterdag te zien was.
Op 26-04-2010 schreef Simone:

Mijn vriend en ik hadden het er net over of we de politie zouden bellen. Wél als die man echt duidelijk in de war is of met een erectie zou rondlopen of kinderen of andere mensen fysiek zou lastigvallen. Als hij gewoon relaxed rondloopt en afstand bewaart dan zouden we wel vreemd opkijken natuurlijk, zeker bij de AH, maar ik zou toch niet zo snel bellen naar de politie.

Uit je verhaal maak ik niet op in wat voor toestand die man was, afgezien van zijn naaktheid. Of wat hij verder deed, bleef hij bij de speeltuin bijvoorbeeld staan kijken?

Voor kinderen wordt zoiets waarschijnlijk pas aanstootgevend als je jezelf er als ouder erg over gaat opwinden en op hoge poten de politie gaat bellen. Als onze dochter vier zou zijn (duurt nog een paar jaar) en zou vragen: 'papa waarom loopt die man in zijn blootje?', zou mijn vriend antwoorden: 'omdat hij het warm heeft'.

Overigens hebben we deze man niet gezien. Jammer :).
Op 26-04-2010 schreef Hugo:


De mensen van de AH hadden in ieder geval moeten bellen. Die hebben nota bene beveiliging, en een plicht naar hun klanten.

Ik ga de mensen die actie ondernomen geen complimenten geven omdat ze gewoon gedaan hebben wat ze moesten doen (maar ik ben er wel blij mee :))

@Gijsje: Ik vindt dat slipje dan wel een belangrijk verschil.
(en de wetgeving ook)
Op 27-04-2010 schreef Jenneke:

zo te horen heb ik een echt show gemist. Simone, wat omschrijf je perfect hoe een ouder kan reageren! Ik las met een grote glimlach je reactie :)

@beagle, waarschijnlijk hebben er zo weinig mensen gebeld omdat ze jou erachter zagen lopen? ;)
Op 27-04-2010 schreef jos de putter:

In plaats van de politie zou je misschien beter een hulpdienst kunnen bellen. het zou kunnen dat de man in de war is. Als hij niemand kwaad doet, lijkt me er weinig aan de hand.
Op 27-04-2010 schreef Jeetje:

Afgezien van hoe erg/zielig/aanstootgevend/moet-toch-kunnen/kan-toch-echt-niet het ook mag zijn:: Mijn zoon werkte op dat moment bij AH en ik kan je vertellen dat ze daar de dag van hun leven hebben gehad. Stel je voor: je staat rustig vakken te vullen met je slaperige kop vanwege het te lange uitgaan de vorige avond en je ziet ineens een blote man ('mama hij had zelfs geen kousen en schoenen aan!') langs de kassa lopen. Nog jaren stof voor verjaardagsfeestjes.
Op 27-04-2010 schreef Hugo:

@jeetje:
Wacht maar tot Gijsje langs komt!
Op 27-04-2010 schreef Simone:

@Bedankt Jenneke :)

Ik denk trouwens dat deze naakte man vooral zelf het gevaar loopt gemolestreerd te worden.....
Op 27-04-2010 schreef Oma Fivelingo:

Hallo allemaal,

Ik sta eigelijk te kijken van de reacties.
Ben ik nou zo preuts.
Ik vond het niet kunnen als hij zo graag naaakt wil lopen ga dan naar een nudistekamp.
Maar niet in een wijk waar zoveel kleine kinderen wonen.
Mijn kleindochter van 7 jaar speelt elke woensdag in de speeltuin en dat vind ik toch eng of zie ik dat verkeerd?
Ik heb respect voor iedereen maar dit vind ik eng.
Op 28-04-2010 schreef Remko:

Eng is het pas als er enge dingen gebeuren. het lijkt er op dat deze man geen kwaad in de zin had, maar wel de weg een beetje kwijt was. Of inderdaad een wel heel erg doorgewinterde naturist....
Op 28-04-2010 schreef Simone:

@Oma Fivelingo; ik denk dat een een blote man die kennelijk voor zijn lol door de wijk wandelt en bij AH boodschappen gaat doen niet per se traumatiserend is voor een kind. Kinderen zullen, denk ik, gaan giechelen, nieuwsgierig zijn, hun ouders vragen waarom die man in zijn blootje loopt, misschien gaan ze hem uitlachen en naroepen. Volgens mij wordt het pas traumatiserend als je als ouder je kinderen aanleert dat naaktheid heel erg is en iets om je voor te schamen en dat iedere blote man een pedofiel en een kinderverkrachter is. Ik denk zelf niet dat iedere man die in zijn blootje rondloopt een perverseling is die zich vergrijpt aan kinderen. Als ouder zou ik hem wel in de gaten houden en als hij bij de speeltuin stil zou gaan staan om te kijken of op een andere manier de kinderen lastig zou vallen zou ik natuurlijk zéker de politie bellen. Ook als de man duidelijk verward is.
Op 28-04-2010 schreef gabi:

Ook ik zag de man voorbij rennen, niet wandelen, maar echt heel hard hollen op de rondweg. Ik dacht dat het vast een soort ontgroening is of zo......
Op 29-04-2010 schreef Jenneke:

@Oma Fivelingo: ik kan me uw reactie heel goed voorstellen. U bent niet overdreven preuts hoor, er is ook een reden waarom we allemaal kleding aan hebben. Maar de beste man heeft op geen enkele manier toenadering gezocht bij kinderen als ik het verhaal goed lees, dus was het dan ook helemaal niet om de kinderen te doen.

Of het nu een studentengrap was of een verwarde man, ik persoonlijk vind het echt geweldig hoe de mensen hierop reageren. Prachtige reacties (Simone, Jeetje, Hugo, Gijsje) die ik met plezier lees :)
Op 30-04-2010 schreef Beagle Beagle:

Als ik deze meneer weer ziet in zijn naakie ga ik gewoon weer de politie bellen en gelukkig hoef ik dan niet meer achterna te lopen geef gewoon gelijk zijn adres.

En ehh hij kon geen boodschappen doen want zijn portomonee zat nog in zijn broekzak :)
Op 12-01-2011 schreef Jan R:

Dit is een manier om koopjes te jagen, te beginnen bij de locale couturiers. Dat kost energie, dus is ie eerst even iets te eten gaan kopen...