Ingezonden door: Annemieke
30-04-2010

Zwarte kat op dak (hoek Fivelingo-Oldamt)

Al een paar uur hebben wij hier vanaf de Fivelingo het uitzicht op een zwarte kat die bovenop het dak van een huis zit (hoek Fivelingo-Oldambt). Aan zijn houding te zien zit hij er stevig van te balen dat ie daar zit en weet hij niet meer hoe hij naar beneden moet. We hebben de dierenambulance gebeld maar die willen vooralsnog niet in actie komen. Daarom deze oproep. Wie is zijn/haar zwarte kat kwijt en/of wie weet een manier om het beest van het dak af te krijgen?

Reageer op deze inzending
Op 30-04-2010 schreef Laura Palmer:

Ik meen dat dierenambulance en brandweer een beleid hebben om pas in actie te komen als zo'n beest er zeker 24 uur zit. Omdat een kat zich er in 99,9% van de gevallen ook weer zelf veilig vanaf weten te krijgen. Als honger en regen maar irritant genoeg worden.
Op 30-04-2010 schreef Annemieke:

Het is nu vrijdagavond tegen tienen en hij zit er nog steeds... Wel zielig hoor. Hij zit er vast niet voor z'n lol. Morgenochtend maar kijken of hij er nog zit en dan nog maar een telefoontje naar de dierenambulance. Dan zijn die 24 uur wel om ;-)
Op 30-04-2010 schreef Oma Fivelingo:

Hallo Annemieke,

Ik weet prisies hoe je je voeld.
Ik heb zelf kitten opvang gedaan voor het sticht assiel utrecht.
Had in dec 2006 24 kittens in huis gelukkig ze zijn allemaal geplaats het was de lust in mijn leven.
In Mei 2007 werd ik ziek maar op de dag dat er een vergadering was voor de kitten opvang zou ik de uitslag krijgen of ik -beep- had heb dan ook gezegd dat het aan de uislag lag of ik zou komen er werd me verteld dat het belangrijk was en dat wist ik ook wel maar ik kreeg die dag te horen dat het kwaardaardig was en dat het er niet goed uitzag.
Dus mijn hoofd stond niet naar die bijeenkomst.
En vanaf die dag heb ik geen kitten meer gehad vond het vreselijk het was de lust in mijn leven.
Dus je bent alleen maar goed als je gezond bent terwijl het een heel belangrijke afleiding zou zijn.
En dan hoor ik nu dat het arme beestje eerst 24 uur daar moet zitten nou dat vind ik dieronvriendelijk.
Op 01-05-2010 schreef Annemieke:

Goed nieuws: ik kijk net - het is nu 8.05 uur - uit het raam en zie dat de kat verdwenen is. Hoera!
Het probleem heeft zich verplaatst naar onze slaapkamer waar vannacht een muis binnenstapte... Daar zal de dierenambulance niet voor uitrukken denk ik! :-)
Op 10-05-2010 schreef Elly:

Haha! Zo'n muis hebben we ook gehad ja. Liep 's nachts nog wel eens over je deken. Je kunt hem vangen in een hoge emmer met onderin een bakje pindakaas (ruikt goed); de meeste muizen kunnen daar niet meer uit. Wel ergens zetten waar hij erin kan (op de trap werkte bij ons goed). Dan kun je hem daarna weer buiten zetten.