Ingezonden door: Gertrude
07-05-2010

Geen ramen in Hoogvliet

In de periode dat C1000 het pand van de ijzerwinkel en bakker bij de supermarktruimte trok, is er veel discussie geweest over de ramen van C1000. Ik kan me nog herinneren dat C1000 eerst alle ramen had dichtgeplakt of wilde dichtplakken, maar uiteindelijk toch doorkijkjes heeft gemaakt, omdat dat (in mijn herinnering) moest van de wijk of de ondernemersvereniging. Het was bedoeld om het winkelcentrum leefbaar te houden.

De aanbouw van Hoogvliet vordert gestaag; Vandaag zag ik dat alle ramen dicht zijn en van binnenuit afgetimmerd zijn. Hoe zit dat? Mag dat nu wel? Ik vind het geen gezicht, jammer voor de sfeer op het Plein.

Beste wijkbewoners, BOL en mede-ondernemers, wat vinden jullie hiervan?


Reageer op deze inzending
Op 07-05-2010 schreef Foppe:

Het was terecht, dat indertijd de afgeplakte ruiten van C1000 veranderd werden. Het was slecht voor de leefbaarheid. Daar is indertijd uitgebreid aandacht aan besteed. Waardeloos wat Hoogvliet nu doet.
Op 07-05-2010 schreef ollie:

Je hebt helemaal gelijk. Ik zag het vandaag ook. Het is geen goed teken dat de ramen zo dichtgeplakt zijn. Het vraagt om rottigheid en/of zwerfvuil. Tevens vind ik het maar raar om in zo'n dichtgeplakte winkel boodschappen te moeten.
Ik hoop dat de ondernemings-vereniging of BOL iets kan betekenen.
Op 08-05-2010 schreef jos de putter:

Het is lelijk wat Hoogvliet doet. Hopelijk kunnen de reacties op dit forum ook bijdragen aan een vaerandering. En anders kunnen we natuurlijk met z'n allen naar Albert Heijn blijven gaan.
Op 08-05-2010 schreef Laura Palmer:

Ze zijn toch nog aan het inrichten? Dat kan een goede reden zijn om geen inkijk te willen. Misschien even afwachten hoe het is als het klaar is. Later uitpakken als een kadootje.

Ik vind overigens dat een ondernemer wel de vrijheid moet hebben om dit in te richten zoals hij wenst. Hij zit daar om geld te verdienen door ons een dienst te verlenen en en voor mijn part denkt hij dat dit het beste kan in een ondergronde atoombunker.
Op 08-05-2010 schreef Buschauffeur:

Vanuit het oogpunt van de super is het natuurlijk logisch.
Dichtgeplakte ruiten betekenen méér schappen.
Méér ruimte om de klant te verleiden tot extra aankopen.
Aan doorkijkjes heb je niks, alleen maar minder omzet.
Op 08-05-2010 schreef Wim vD:

Ik vind het echt helemaal niks.
Vanuit oogpunt van de winkelier gezien mag het dan logisch zijn, maar ik vind niet dat een winkelier alle vrijheid moet hebben om een winkel (inclusief de buitenkant) in te richten zoals hij wenst. Stel je voor dat een erotheek ook levensgrote fotos aan de buitenkant mag plakken onder het mom van de vrijheid of vrije ondernemerschap. Nee, in dit geval moet een winkelier ook denken aan de omgeving, de bewoners en bezoekers van het hele winkelcentrum, en hoe groter je bent, hoe meer je daaraan moet denken. Groot zijn geeft ook zo zijn verplichtingen. Geld verdienen moet niet ten koste van alles gaan.
Op 08-05-2010 schreef Maurice:

@Buschauffeur: Niet alle schappen reiken tot aan het plafond, C1000 had op die plek groente staan. Bovendien kunnen de klanten buiten naar binnen kijkende mogelijk worden aangetrokken door de uitgestalde waar, en zo kan de ruit juist tot meer omzet leiden...
Op 08-05-2010 schreef Gertrude:

Weten jullie nog dat het winkelcentrum totaal werd vernieuwd? Met zorg is toen gekozen voor een ruime inrichting, met grote glazen puien voor iedere winkel.
Ik heb vandaag nog eens staan kijken; het massieve plakplastic decor van Hoogvliet is een stijlbreuk met de rest van het winkelcentrum. Ik vind het eeuwig zonde.

Overigens, ik geloof niet dat dit van tijdelijke aard is, want ramen beletteren en beplakken kost een flinke duit dus die meters blauw zijn echt niet voor de bouwperiode alleen.
Op 08-05-2010 schreef j.a. de jong:

zo plak je dus een hoogvliet dicht:
http://tinyurl.com/dichtgeplakt
dit is de hoogvliet in overvecht
mooi is het niet, maar ik maak er niet zo'n punt van
Op 10-05-2010 schreef richard:

Volgens mij is het heel simpel.

Dit soort zaken als signing op de gevel zijn gewoon vergunningsplichtig en als deze wijzigen dan moet dat langs de gemeente. Als hoogvliet dit niet gedaan heeft heb je een goed punt. Hebben ze dit wel gedaan dan hebben we zitten slapen want dan heeft het in de krant gestaan en is het nu dus goedgekeurd.
Op 20-05-2010 schreef Jenneke:

Heeft iemand die vergunningsaanvraag in de krant zien staan? Ik in ieder geval niet.

Op 24-05-2010 schreef piet:

Er is absoluut geen vergunning nodig om je ramen dicht te plakken. Ik snap het gezeur trouwens niet. Leefbaarheid heeft niets te maken met ramen, maar met de mensen. Pak dus de scooter -beep-ken aan, in plaats van te zeuren over wat ramen. 's avond doet toch ook iedereen zijn gordijnen/vitrage dicht.
Op 24-05-2010 schreef richard:

@Piet

Waar haal jij de info vandaan dat hier geen vergunning voor nodig is?

Als je dit soort wijzigingen aan de gevel doet moet je volgens mij echt even langs de gemeente. Zelfs het ophangen van een tijdelijk spandoek moet je vragen. Ik weet dat niet iedereen het doet maar het hoort wel
Op 25-05-2010 schreef Anny:

Ik heb over dit onderwerp al een opmerking gezet onder
"is Hoogvliet een aanwinst" omdat ik dit onderwerp nog niet had gezien.
Bij het aanzien van Hoogvliet moet men ook rekening houden met de andere ondernemers op L.W. en voor hen zijn die afgeplakte ramen bepaald geen hulp bij het trekken van klanten. Vooral de horeca kan wat meer vriendelijkheid en gezelligheid in het winkelcentrum gebruiken. Eén opmerking wil ik wel even beantwoorden en dat is over de gordijnen! Juist in ons land is het helemaal niet zo dat IEDEREEN 's avonds zijn gordijnen dicht doet!!
Op 31-05-2010 schreef Hugo:

Ik heb het nu even aan kunnen kijken en ik vindt het maar niets. Hoogvliet MAAK DE RAMEN OPEN!
Op 31-05-2010 schreef Bloeme:

Even sentimenteel:
Wat mis ik toch de oude C1000 van Peter van Veldhuyzen. Dat was nou echt een buurtsuper, met meneer en mevrouw altijd vriendelijk en zichtbaar in de winkel, de dozen goede wijn middenin het gangpad en de vertrouwde medewerkers her en der.
Tja, vernieuwing is op zich prima, maar ik krijg gewoon geen vertrouwd gevoel in de Hoogvliet. Vind het afschuwelijk, kan de winkel niet doorkijken, loop in het keurslijf van de schappen ... lekker efficient, meer niet.
Inmiddels ben ik een steeds trouwere gast van de AH.
Jammer Hoogvliet, maar zo is het.

(en ohja, wat ik echt dom vind is dat de manager van de Hoogvliet aangeeft de wijk Lunetten niet te kennen... alsof je een supermarkt met zo'n centrale functie in de wijk goed kunt managen als je je nog niet hebt verdiept in wat de Lunettenaar beweegt, en ook geen blijk ervan geeft dat belangrijk te vinden.)