Ingezonden door: Lucas
10-05-2010

Is Hoogvliet een aanwinst?

Een goed begin is het halve werk.

Het begin van Hoogvliet is helaas niet echt positief. Verrast door het plotselinge vertrek van de C1000 kreeg ik als naaste bewoner via-via te horen dat er een Hoogvliet de plaats zou innemen. Een mailtje naar het hoofdkantoor met vragen om enige duidelijkheid, werd beantwoord met een nietszeggend neutraal mailtje. Een dag later werd al duidelijk waarom. De hele dag en avond werd er met luid kabaal opgeruimd en afgebroken. Een buurman van mij is om 01.30 in zijn pyjama nog wezen klagen. Een mail hierover en vragen over de toekomst (zou er ook op Koninginnedag en 5 mei worden gewerkt?) werden dit keer niet meer beantwoord. Op beide feestdagen werd echter WEL gewerkt. Zeker het kabaal om 7 uur 's ochtends op 5 mei mag gerust a-sociaal genoemd worden. Een dag later stond een medewerker van Hoogvliet voor de deur met een bos bloemen, een fles huiswijn en een brief. Deze mosterd na de maaltijd maakte de boel niet echt duidelijker. Data in de brief kloppen niet en ondertussen gaat de herrie gestaag door van iets voor 7 uur 's ochtends tot in de avond. De winkel zelf is ondertussen veranderd in een ondoorzichtige blauwe doos.

Wat mij en mijn buren betreft moet Hoogvliet nog heel wat werk verzetten, willen ze ons als klant binnenhalen. Ook al gaan ze volgende week open, ze zijn nog niet op de helft.

Als een bedrijf op deze manier met zijn potientiele klanten omgaat, is het wat mij betreft geen aanwinst voor het winkelcentrum.

Reageer op deze inzending
Op 10-05-2010 schreef Richard:

Zoals al eerder gemeld in een stukje over hoogvliet is dit volgens mij ook simpel. Voor dit soort verbouwingen hebben ze een sloopvergunning nodig en daar moeten werktijden in vermeld staan. Een mailtje naar een hoofdkantoor is volgens mij dan ook zinloos. Dit soort grote bedrijven willen vaak wel volgens de regels werken omdat ze geen krantenkoppen willen met "Hoogvliet veroorzaakt overlast"

Loop gewoon even langs bij de projectleider en vraag normaal wat ze aan het doen zijn en welke tijden ze werken. Dit werkt doorgaans beter als deze formele weg. En werken op bevrijdingsdag is niet a-sociaal en doorgaans werkt men in de bouw vanaf zeven uur dus daar is ook niets mis mee. Dat het op je vrije dag is misschien een beetje zuur.

Wat niet slim is van Hoogvliet is dat ze dit zelf niet beter geregeld hebben. Even een briefje met werktijden en een contactpersoon voor klachten scheelt een hoop gedoe met de buren.
Op 11-05-2010 schreef rob:

om 1.30 snachts nog bezig???
Mijn god. Om 10 uur svonds had ik gewoon de politie gebelt. Na 10 uur mag er niet meer geklust worden. Klaar uit.
Op 11-05-2010 schreef lucas:

@Richard: Die avond van 01.30 ben ik om 9.45 vriendelijk gaan vragen of ze wlden stoppen. Dat deden ze toen om 22.00. Naar later bleek tijdelijk. Ik sliep gelukkig al om 01.30, maar mijn buurman werd er wakker van. Navraag bij de gemeente leerde dat ze toestemming hebben tot het veroorzaken van overlast van 07.00 - 19.00. De ambtenaar die daarover gaat is gisteren nog bij Hoogvliet langs geweest om dit te melden. Ook omdat Hoogvliet in haar eigen brief zegt dat het toestemming heeft om tot 22.00 overlast te veroorzaken. Gisteren was het na 19.00 uur dan ook rustig. Tot 21.00 uur. Alvorens direct de politie te bellen ben ik op zoek gegaan naar iemand bij Hoogvliet. Maar de Blauwe Doos stond alle contact in de weg (in de brief staat alleen een 9-5 telefoonnummer). Het lawaai was toen gelukkig wel gestopt zodat de politie bellen mosterd na de maaltijd zou zijn geweest. Maar om nou te zeggen dat de heren bij Hoogvliet zorgvuldig bezig zijn.
Op 11-05-2010 schreef coen:

Met dit soort berichten (en het afplakken van alle ramen) wordt het wel heel moeilijk om Hoogvliet het voordeel van de twijfel te geven... Hoewel ik de C1000 persoonlijk altijd een prettige winkel vond, staat Hoogvliet bij mij nu al in de min...
Ook de AH doet de laatste tijd weinig goede zaken, lange rijen bij de kassa's, relatief veel lege schappen (of is dat allemaal toeval?) Vreemd genoeg is het bij de discounters buiten de wijk (Lidl) een stuk beter toeven!
Op 13-05-2010 schreef Andere Peter:

Helemaal eens met Richard. Het enige wat je Hoogvliet kunt verwijten, is dat een briefje tevoren, een attentie tevoren, communicatief veel slimmer zou zijn geweest. Ach, een slimme marketingjongen geeft die omwonenenden toch een tegoedbon van pakweg 50 euro? Er zijn natuurlijk economische belangen gebaat bij een snelle heropening, dus ik ben niet verbaasd dat men op feestdagen en in avond doorwerkt. Ik vind dat juist fijn: hoe sneller er weer 2 supermarkten zijn, des te beter.

Sorry, hoor, maar als je boven een winkelpand gaat wonen dan weet je dat er meer bedrijvigheid zal zijn dan in een stiltecentrum op de Zuidpool. En vaker een verbouwinkje. Voor een paar euro heb je oordopjes en perfecte nachtrust. Ik gebruik ze zelf wel eens, omdat mijn Lunettense verhuizende buren doorgaans overdag veel timmeren en verbouwen, terwijl mijn werk noopt tot overdag slapen.

Wat een kinderachtige reacties, om hier aan te kondigen dat je om deze redenen daar niet zult winkelen. Nou ja, voor iedereen die dat hier aankondigt ga ik juist een keer extra winkelen in Hoogvliet.
Op 13-05-2010 schreef lucas:

@andere peter: Dankjewel voor je genuanceerde feedback.
Op 15-05-2010 schreef Jenneke:

@andere Peter, ik snap je punt wel, maar het is natuurlijk niet goed te praten hoe er met de rust van de omwonenden omgegaan wordt. Er bestaat namelijk nog altijd zoiets als woongenot. De omwonenden worden hierin flink gestoord. Persoonlijk vind ik het schandalig, en bij elke overtreding zou ik zorgen dat de politie paraat staat. Kinderachtig? Misschien wel, maar het gaat wel om je rust, dat is ook wat waard. Andere Peter, doe jij ook voor mij maar een keer extra boodschappen bij de Hoogvliet, bij mij hebben ze ondertussen alle zin verloren om daar überhaupt binnen te lopen.
@Lucas, ik weet niet of je een huur of koopwoning hebt. Als je huur hebt zou ik dit meteen aanmelden bij je verhuurder, indien koop bij de gemeente. Heel veel succes in ieder gevall!
Op 18-05-2010 schreef maria:

Ik ben het met Jenneke eens dat dit niet kan op deze manier. Het is asociaal gedrag; simpeler kan ik het niet zeggen.
Er zijn altijd mensen die asociaal gedrag goed praten (omdat ze het zelf ook zijn?) : burenoverlasr? moet je maar ergens anders gaan wonen! hangjongeren? die hebben ook een plekkie nodig! rechts inhalen op de snelweg? moet je maar niet zo langzaam rijden!

Ik ben geschokt dat dit soort gedrag van Hoogvliet wordt goed gepraat. Het is gewoon niet ok. Gelukkig vind de politie dit ook.

Rekening met elkaar houden is belangrijk.
Op 24-05-2010 schreef piet :

Wat een onzin! Als je boven een winkelcentrum woont, dan hoort het er gewoon bij. Zo'n winkel moet natuurlijk z.s.m. open. Wees blij dat er geen 24 uurs supermarkt in komt!
Op 25-05-2010 schreef Anny:

Ikzelf heb weinig last van de werkzaamheden bij Hoogvliet maar heb wel eninge aanmerkingen op het bedrijf. De eerste is dat de overname EN de openingsdag wel wat beter hadden kunnen worden bekend gemaakt.
Ten tweede, de afsluiting van ALLE ramen met de blauw-witte teksten. Ik hoop dat daar gauw een eind aan komt want het maakt ons winkelcentrum wel een heel sombere plek, wat het niet aantrekkelijker maakt voor nieuwe vestigingen. Willen we een winkelcentrum waar 's avonds ook vriendelijkheid van uitstraalt moet daar snel iets aan veranderen.

Op 28-05-2010 schreef Jan:

Prima supermarkt. Lekker goedkoop!! Goede concurrentie voor de Albert Heijn. en wat maken die plakletters nu uit?
Op 30-05-2010 schreef Frank:

Het viel me op dat de zg. kiloprijs op de digitale prijskaartjes niet klopt. Dus ga niet altijd uit van de kiloprijs
Aangegeven bij hoogvliet maar was alleen reactie ja vreemd he en niet zoiets we gaan het aanpassen. Oftewel kijk niet naar de kiloprijs
Op 31-05-2010 schreef Vrouw31:

Ik kan me niet voorstellen dat er naar 22uur nog werd gewerkt!
Ik vind ook dat je geen in kijk heb,je kan niet ff van buiten naar binnen kijken.Ik krijg er geen open en vertouwd gevoel door.

Wat ik ook een min punt vind:Is dat het blonde meisje op de servicebalie(zij werkte ook bij C1000)opeens haar piercings moet uit doen of afplakken.Ik vind het geen gezicht.Tegenwoordig heeft iedereen toch piercings en tattoo's.Ik snap het probleem van hoogvliet niet.Waarom moet alles bedekt worden????

Ik vind de sfeer knap achter uit is gegaan,ik kwam altijd graag bij de C1000altijd een praatje maken en vooral LACHEN met de meiden.
Ik mis die contact met die meiden.
Je komt binnen en kijk gelijk naar het brood ipv naar de meiden.

Ik ben blij dat er nog oude vertrouwde meiden en jongens lopen van de C1000 en ik hoop dat ze blijven.

Die menssen die boven de de hoogvliet wonen,die liepen ook altijd te zeiken over de C1000,want die deed ook nooit iets goeds.
Op 05-06-2010 schreef Herman:

Ik wil c1000 terug
veel hebben ze niet of. Het ziet er niet uit( fruit)
reclameproducten zijn er gewoon bijna nooit
vleeswaren zien er ook niet uit
kortom wat een terugval voor het winkelcentrum
de bewaking doet net of je komt stelen en is overdreven bezig het lijkt wel of klanten niet welkom zijn
ps. Ik ben 60 jaar en voel mij niet thuis bij deze winkel
Op 11-06-2010 schreef Hemafan:

Hoogvliet had een HEMA moeten worden!

Wat moeten we met 2 supermarkten in 1 zo'n klein winkelcentrumpje? Een beetje differentiatie in het aanbod is wat mij betreft wel gewenst. Net als 2 Italianen op loopafstand. De lunchroom had een verse bakker met zitgelegenheid moeten zijn. No offense Fabio.
Ik vraag me al jaren af wie er over dat soort beslissingen gaat. Maw: wie houdt wie tegen en wie laat wie toe?
Hup Hema Hup!