Ingezonden door: an
10-05-2010

winkelcentrum schoon

Het zou de winkeliers sieren als zij het winkelcentrum schoon zouden houden. Dat doen de winkeliers in de stad ook!
Het winkelcentrum is nog altijd een armetierig geheel, niet aantrekkelijk!

Reageer op deze inzending
Op 10-05-2010 schreef Buschauffeur:

Waarom zijn het altijd de 'anderen' die het moeten doen? (de winkeliers, de gemeente, de overheid, etc.)
Bedenk zelf eens dat, waneer er een staking is en de vuilnisbak is vol, je je zooi ook thuis in je eigen kliko kunt dumpen.
Op 10-05-2010 schreef j.a. de jong:

ja, beetje raar om de winkeliers dat te laten doen.
zij maken die troep niet hoor. dat doen mensen die rommel op de grond gooien. of er nou een lege prullenbak is of niet.
Op 10-05-2010 schreef jos de putter:

Laten we straks met zijn allen meedoen aan Lunetjes (ergens eind september). Dan kunnen we samen het zwerfafval eens goed aanpakken en het is nog gezellig ook.
Op 10-05-2010 schreef Wim vD:

ik hoop dat dat zwerfvuil wel eerder is opgeruimd
Op 10-05-2010 schreef richard:

Ben het eens met m'n voorgangers. Wijzen naar een ander is zeker hier wel weer erg makkelijk. Ik zag vanavond veel beelden van afvalbergen in steden. Als ik dan zie hoe men huisvuil presenteerd aan de straat !!! Laat ik het zo zeggen dat het geen mooi stappeltje grijze zakken was. Het leek wel of iedereen z'n vuilinsbak zo langs de stoep omgekeerd heeft.
Op 11-05-2010 schreef Hugo:

Ik hoop ook dat het niet tot september duurt!
http://www.lunetten.nl/pub/varia/view_varia.php?id=415
Op 11-05-2010 schreef an:

Ik ben het ermee eens dat je je eigen woonomgeving zelf ook schoon kunt houden en dat probeer ik ook te doen. Het winkelcentrum is een openbaar gebied waar oa de winkeliers de verantwoordelijkheid voor hebben. Zoals in een oude verordening van de gemeente Utrecht staat, is diegene verplicht de straten schoon te houden.Bovendien zou het de aantrekkelijheid kunnen vergroten van het winkelcentrum, een economisch motief voor de winkeliers lijkt me.
Op 11-05-2010 schreef Simone:

Ik zou het eigenlijk een raar vinden als anderen de rommel gaan opruimen die blijft liggen nu de straatvegers en vuilnismannen staken. Dan mist de staking effect en gaan de werkgevers misschien juist denken: 'waarom zou ik daar überhaupt mensen voor betalen als het toch wel wordt opgeruimd door winkeliers of nette burgers?'

De rommel blijft liggen om een statement te maken en dat is niet voor niets. Als je je een beetje kunt inleven in de stakers dan laat je de rommel lekker liggen. Zo dringt het nut van het werk van straatvegers en vuilnismannen - hopelijk - goed door, want de gevolgen van een week staken zijn duidelijk zichtbaar. En dan valt Lunetten nog enorm mee, ga maar eens bij de Kanaalstraat/Damstraat/ busstation kijken....

Overigens worden ook hier in Lunetten de vuilniszakken kapotgemaakt door eksters, dus als ze blijven liggen, ziet het er inderdaad al snel uit alsof de vuilnisbak is omgekiept. Dat is ook zo als er niet wordt gestaakt. De vuilnismannen vegen de losse rommel netjes op heb ik eerder al gemerkt.
Op 11-05-2010 schreef Ben:

Vandaag door de Kanaalstraat gefietst. Daar kun je pas echt zien dat er gestaakt wordt. Echt, daarbij is ons winkelcentrum nog onberispelijk.
Er blijkt weer eens uit dat schoonmakers weinig lol hebben van een staking - ze moeten daarna alsnog de rommel opruimen.
Op 12-05-2010 schreef Beagle,Beagle:

We zouden met zijn alle het winkelcentrum schoon kunnen houden maar als de mensen niet worden opgevoed schiet het niks mee op.
En wat ik bedoel er zijn 2 plekjes 1 waar de AH medewerkers zitten en iets verder op op ROC/Passie scholieren.
Als je ziet wat die voor rommel maaken is echt niet gezond meer.
Als ik bedrijfsmanager was had ik het personeel alles laten opruimen.
Want je stoepie is toch je uitstraling en die is bij AH is ver te zoeken..
Op 12-05-2010 schreef Da:

Ik heb een aantal jaren bij de AH in Lunetten gewerkt, maar in die tijd moesten wij elke dag de boel voor de winkel ook schoonhouden: vegen, sigarettenpeuken opruimen. De toenmalige bedrijfsleider (dat is al twee bedrijfsleiders geleden dacht ik, ik hou het niet meer bij) stuurde daar ook op. Het was een van de taken die je als medewerker hoorde uit te voeren. Bij wisseling van de wacht (rond 2008), is het naar mijn idee minder prioriteit geworden omdat er minder mensen moesten worden ingepland maar dezelfde hoeveelheid werk gedaan moest worden. Ik kan me ook herinneren dat er in die tijd ook kwaliteitsmedewerkers zijn aangenomen die ook de buitenkant van de winkel mee namen (in ieder geval de ruimte bij de voordeur, fietsenklemmen, karretjes etc). Ik heb alleen deze medewerkers al een tijd niet meer gezien dus vraag me af of ze er uberhaupt nog zijn...
Op 12-05-2010 schreef Elly:

De meeste rommel komt naar mijn idee van mensen die iets kopen, dat direct openmaken om te nuttigen, en de verpakking dus ook vlakbij weg willen gooien (ik neem tenminste alles mee naar huis). Dat zijn dus vooral de leerlingen van het ROC, en het lijkt me een leuke actie als zij ook een opruimactie zouden houden met hun leerlingen. Of misschien als strafcorvee?
Op 13-05-2010 schreef Andere Peter:

Bij een staking is het bovendien not done om het werk van de stakers over te nemen. Dat is besmet werk. Als de winkeliers iemand inhuren om de boel schoon te maken dan komt hier zeker reactie op van de bonden. Staking is een rechtmatig middel. Je mag niet zomaar alles inzetten om dat middel teniet te doen.
Op 15-05-2010 schreef Buschauffeur:

@ AP: Dat is flauwekul.
Alleen De Gemeente mag in dit geval niemand anders inhuren, omdat het om gemeente-ambtenaren gaat.
De winkeliers kunnen met gerust hart een ander bedrijf de boel laten schoonmaken, wanneer ze dat willen.
Op 17-05-2010 schreef Hugo:

Je kunt in ieder geval wel stellen dat de vuilnisbak aan de kant van het ROC zwaar ontoereikend is.
Het ding is altijd overvol.
Ik wil dan ook niet uitsluiten dat de ROC-ers hun afval netjes weg *willen* gooien maar dat niet kunnen.
Hmm idee'tje voor http://www.verbeterdebuurt.nl/ :-)