Ingezonden door: Jenneke
20-05-2010

Hangjongeren op WCL

Is het iemand anders opgevallen dat er tegenwoordig een aardig grote groep staat voor de appie? Zelf ben ik niet bang aangelegd, maar mijn moeder (halfzijdig verlamd) loopt daar ook rond, en dan komt er zo'n jong op een scooter aanrijden die even gas geeft op het voetgangersgebied alvorens in de remmen te hangen voor zijn vriendjes. Ik heb geklaagd bij de AH balie, ze hadden al geprobeerd de jongeren weg te sturen, lukte niet. Na mijn klacht werd de politie ingeschakeld. Ik heb gewacht tot mijn moeder klaar was met boodschappen om haar te begeleiden. Toen de politie kwam verdween de hele groep in een oogwenk (watjes!). Ik vind de situatie gespannen als ze er zijn. Ze stoeien met elkaar en roepen voorbijgangers na. Reacties?

Reageer op deze inzending
Op 20-05-2010 schreef Foppe:

Inderdaad gas geven, op mensen inrijden en dan plotseling remmen. Jenneke beschrijft het heel goed. Ordinaire moordwapens zijn het, die scooters. Dit is niet onschuldig. Trouwens, waar zijn de straatcoaches?
Op 21-05-2010 schreef Guus:

Zou er een samenhang zijn met het slopen van de v.m. winkels en flats aan de 't Goylaan waar het voor sommigen altijd zo fijn rondhangen was?
Op 21-05-2010 schreef Jack:

@Guus
Bij de AH (in het nieuwbouwdeel) aan 't Goylaan is tijdens openingsuren altijd bewaking aanwezig. Dat wil zeggen: ik heb tot op heden de bewaking altijd gezien (ongeacht het tijdstip).
Op 22-05-2010 schreef Jenneke:

@Guus, zouden die gasten echt zover uit hun buurt komen hangen? Zijn het niet regionale gastjes.

Ik heb de straatcoaches al een tijdje niet gezien trouwens. Zou het helpen als ik bij de gemeente ga zeuren, of moet ik dan ergens anders zijn?
Op 22-05-2010 schreef Foppe:

@Jenneke: Je kan Gemeente bellen en naar Wijkbureau Zuid vragen (030- 286 00 00). Of mailen:
www.utrecht.nl ; klik wonen en wijken; klik Zuid; klik Wijkbureau; klik meldingen (halverwege de pagina); klik op hier kunt u uw melding doorgeven.

Het valt echt mee om die meldplek zo te vinden. Of het snel doorgekoppeld wordt naar de straatcoaches, ja, dat weet ik niet.

Je kunt ook, misschien nog beter, via het genoemde telefoonnummer vragen naar wijkwethouder Zuid Frits Lintmeijer (hij doet ook Verkeer en is van Goen links). Het wordt tijd dat hij eens spreekuur in Zuid gaat houden. Dat deden zijn voorgangers vrij trouw. En hij heeft de boot tot nu toe afgehouden.
Op 23-05-2010 schreef Matthijs:

@ Jenneke

Waarschijnlijk wel ja, rotzooi trappen doen hangjongeren nooit in hun eigen buurt, daar worden ze te snel herkend
Op 24-05-2010 schreef piet:

Geen straatcoaches. Gewoon de politie laten ingrijpen. Neem de scooter in beslag en leg een straatverbod op. Overtreden, gewoon een weekje in de cel. Wat een slappe hap zeg..
Op 24-05-2010 schreef Jenneke:

@Piet, toen de straatcoaches rondliepen was het vrij rustig hoor, maar nu vind ik de sfeer meer 'dreigend', en aan de reacties gezien zijn er meer het met me eens. Ik zal dan morgen maar bellen en hier een update geven. Zoals ik al eerder zei, zelf ben ik absoluut niet bang en durf ze er best op aan te spreken, maar mijn moeder (en vele mensen hun dierbaren) kunnen zich minder makkelijk verweren, daar maak ik me dus ernstige zorgen over.

@Foppe, geweldige info, doe jij ook bellen dan? Als we het allebei doen zijn er alweer twee meldingen binnen ;-)

@Matthijs, geen idee hoe dat werkt, ik was zelf altijd vrij braaf... Maar ik geloof je als je het zegt :)
Op 28-05-2010 schreef jeanne:

Inderdaad heel irritant voor boodschappend publiek en voor de omwonenden.
Misschien meer surveillance van de stadswachten....
Op 01-06-2010 schreef man met kind:

Waarom hangen ze daar????En waarom bezorgen ze overlast??????
Je kan die jongeren weg sturen op laten pakken enz enz.
Maar jullie kunnen ook aankaarten bij de gemeente dat ze iets voor die jongeren te doen hebben.Bouw een buurthuis ofzo geef die jongeren een eigen plek zodat ze iets te doen hebben en lekker kunnen doen waar ze zin in hebben.

Laat de gemeneente vragen aan de jongeren wat ze willen.
Dat is de beste oplossing!
Op 01-06-2010 schreef Jenneke:

@man met kind: Pardon??? Jullie?? Dit wordt wel heel makkelijk zo. Ik vraag me iets af dus ik laat een ander het oplossen. Ik heb (dankzij een handige tip eerder in de reacties) al een melding aan de Gemeente gegeven, ik stel voor dat je niet alleen om je heen wijst, maar zelf ook een melding instuurt!