Ingezonden door: Eric
29-05-2010

Hier een berichtje om buurtgenoten te waarschuwen.

Ook hier in Lunetten komt het bedrijf Schoorsteen + daktechniek Empel aan de deur.
Mijn vrouw was slachtoffer onder het mom dat ze de dakgoot schoon gingen maken. Dit hebben ze uiteindelijk niet gedaan, wel voor betaald.
Echter erger, ze hebben het dak beklommen en de nok-pannen van het dak los getrokken, waarbij 1 nok-pan beschadigd raakte. Ze wisten te melden dat de pannen los lagen en dat er vocht onder zat en om erger te voorkomen konden ze een reparatie uitvoeren voor 85 euro per meter (x5). Toen ik thuis kwam trof ik op 1 hoek de nok schots en scheef op de uitgetrokken spijkers hangend en heb ik de zaak gecontroleerd.
Op een klacht en eis tot schadevergoeding kwam natuurlijk geen reactie.

Het zijn niet alleen oplichters, het zijn ook nog eens vandalen die moet willig vernielingen aanbrengen. Laat de mensen van Schoorsteen + daktechniek Empel niet uw dak op!!! Google maar eens even op het internet, wij zijn niet de enige.


Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 29-05-2010 schreef M. Cat:

Bedankt voor de waarschuwing. Het is goed dat dit soort waarschuwingen op deze site komen. Zo bleek de nep-collectant, waarvoor gewaarschuwd werd later ook in een ander wijk actief.
Heb jij zelf al aangifte gedaan?
Op 29-05-2010 schreef maria:

dank je wel!
bij ons zijn ze al het dak op geweest, en begonnen ook meteen over nokpannen die niet goed waren; wij zijn daar niet op in gegaan. bij de buurman hebben ze a 100 euro een reparatie uitgevoerd.
wij zijn er niet ingetrapt, maar hebben eerlijk gezegd niet gecontrolelerd of ze moedwillig iets kapot hebben gemaakt. we zullen dit alsnog doen.
dank voor deze warschuwing (als is tie voor ons te laat)


Op 29-05-2010 schreef eric:

Ik heb nog geen aangifte gedaan en vraag me ook af of dit op enige wijze zal helpen. Het enige lijkt me dat slachtoffers zich bundelen en gezamenlijk een claim in dienen.
Op 06-05-2011 schreef Rob:

Bij ons in IJsselstein ook aan de deur geweest,
staan niet ingeschreven, en proberen overal problemen te vinden of te maken op je dak of in de dakgoot. Heb daarop de politie ingelicht en die kunnen weinig doen, tot 2 maal toe afgezegd en nu maar hopen dat we geen rekening achteraf krijgen!
Bij mijn buren hebben ze afgezien van schoonmaak van dak en dakgoten, omdat zoals ze hebben gezegd het voor hun niet nodig was. Maar andere buren en bewoners on onze straat proberen zij het wel!!!! Gewoon zeggen dat je het niet wil en dat deze zogenaamde afspraken onder de colportagewet vallen? Gewoon vragen of zij het grondstuk van Uw woning willen verlaten!!!
Dus niet er op ingaan, niet in discussie gaan!!!