Ingezonden door: Aron
31-05-2010

De hoogvliet

Tot mijn ongenoegen heeft een van mijn vrienden een winkelverbod gekregen. wij liepen de hoogvliet in in de pauze en wij wouden een lekkere versnapering kopen. opeens kwam er een hooggewardeerde bewaker naar ons toe die de helft van ons wegsturen. vanaf dit punt is mijn liefde en toewijding voor de hoogvliet verdwenen. gelukkig is er ook een ah maar de hoogvliet is net iets goedkoper want ik leef op bijstand dus ik heb niet zo veel geld. zoals ik in het begin van dit bericht al opmerkte kreeg een vriend van mij een winkelverbod omdat hij met goede bedoelingen vriendelijk zwaaide naar de bewaker.
hopelijk wordt er iets gedaan met mijn bericht
met vriendelijlke groeten.
aron

Reageer op deze inzending
Op 31-05-2010 schreef Werknemer bij Hoogvliet:

Ik denk dat onze bewaker niet zomaar jullie er uit stuurde omdat er alleen gezwaait werd.
Misschien waren jullie druk in de winkel, praat anders eens met de bewaker..
Hij geeft je vriend(en) wel een 2e kans ;)
Op 31-05-2010 schreef Bloeme:

Mijn zoon (12 jaar, geen kwaad in de zin, ) is ook al een paar keer aangesproken op iets in de sfeer van 'wat kom je doen en/of niet jatten he'. Ik snap hier niets van, hij doet gewoon boodschappen samen met een vriendje. Hij heeft dit nooit eerder ondervonden en gaat tegenwoordig maar naar de AH.
Op 31-05-2010 schreef Foppe:

Een familielid (middelbare leeftijd) uit een deel van NL met minder korte lontjes werd zonder iets te hebben aangeraakt de afdeling sterke drank uitgekafferd. "Dat mag niet "' en "U bent in overtreding". Wij begrijpen daar helemaal niets van en wij moeten nu uitleggen aan haar dat dit echt niet het visitekaartje van Lunetten is. Erg vervelend.
Op 01-06-2010 schreef Jenneke:

Beste Aron,

Wat vervelend zeg, ook als ik zie hoe er naar andere mensen gereageerd is. Met het bericht kan niet zoveel gedaan worden denk ik, maar heeft het wellicht zin om zelf even met de winkelmanager te spreken, of die vriend van je? Als je wil ga ik wel mee, ik kan namelijk of erg politiek correct zijn of net zo hard schreeuwen als onbeschofte winkelmedewerkers/bewakers ;) Laat het me maar weten als ik iets kan doen voor je.
Op 01-06-2010 schreef jan:

Perfect. Eindelijk een winkel waar wordt opgetreden tegen asociaal gedrag. Ik ga er vanavond meteen winkelen!!
Op 01-06-2010 schreef man met kind:

aron volgens mij,(zo kom je namelijk over)ben je een thuiswonend scholier.Dus hoe kan je dan in de bijstand zitten?
Ik begrijp best dat er tegen de scholieren word ingegrepen.Ze gillen door de winkel,denken dat het een speeltuin is,hebben vaak(zeg niet iedereen)een zeer groter mond tegen het personeel,verdwijnt vaak goederen in de tas of zakken van de jas,staan met gemiddeld met zijn5 in de rij terwijl er 1 afrekend,lopen zonder mandje door de winkel.
Kijk als jullie nou eens met elkaar afspreken bv we zijn met zijn 5 we pakken rustig de spullen die we nodig hebbendoen alles netjes in een mandje.We gaan de rij in 1 rekend af en de rest gaat naar buiten of wachten voorbij de kassa.En doen ook vriendelijk tegen het personeel.
Het is een tip,doe ermee wat je zelf wilt.

Ik vind het wel makkelijk om een ander de schuld te geven van die doet dat,maar kijk eens wat je zelf en je kinderen zelf doen.Voordat je iemand zwart maakt/of verwijten maakt.

Een kameel kijk altijd naar een andermans bult,maar nooit naar die van zichzelfOp 02-06-2010 schreef elly:

Hier worden conclusies getrokken die wel heel voorbarig zijn. Je kunt niet precies meer nagaan wat er gebeurd is, maar de vele verhalen maken wel aannemelijk dat er wat 'nerveuze' bewakers rondlopen in de Hoogvliet. Vooral omdat dezelfde mensen in de AH geen problemen zeggen te hebben lijkt het aannemelijk dat het toch meer bij de Hoogvliet ligt dan bij de klanten...
Op 02-06-2010 schreef j.a. de jong:

een andere mogelijkheid is dat de AH de kosten van winkeldiefstal gewoon doorberekent in de kosten van de producten.
en dat hoogvliet liever 'zenuwachtige bewakers' inzet om de kosten lager te houden.
vervolgens is het aan ons de keus: lagere kosten of relaxte security.
op zondag in de AH zie je de prijs van die relaxte security, dan komen er veel klanten buiten de wijk. allemaal opgefokte types en je doorziet hun tactiek.
ben benieuwd wat er over een aantal maanden daar gebeurt op zondag. of ze nog steeds zo relaxed zijn dan.
Op 05-06-2010 schreef jos de putter:

Vandaag waren er cassieres uit Monster in het Westland die werden ingezet om de zaterdag te draaien. Zouden er in Lunetten niet genoeg cassieres te vinden zijn?
Op 08-06-2010 schreef T:

Nee, Albert Heijn heeft immers ook al jaren een personeelstekort, met name bij de kassa.