Ingezonden door: marjolijn
05-06-2010

plas laagraven

Ik wilde graag weten of het klopt dat de entree van plas laagraven ruim 6 euro voor volwassenen bedraagt en voor kinderen ruim 4 euro.. Dit kwam een kind mij op het werk (bouwspeeltuin) vertellen. Ik schrok nogal van die prijs, maar kan verder niks op internet vinden.
Deze prijs is toch veel hoger dan vorig jaar?? Bovendien is de entree van de zwembaden ongeveer 4 euro voor volwassenen. Ik vind de entreeprijs van plas Laagraven echt veel te duur. Het idee wat ik had om gezellig met een groep kinderen van de bouwspeeltuin daar te gaan zwemmen, is nu ook van de baan, helaas. Te duur...

Reageer op deze inzending
Op 05-06-2010 schreef Ben Bonenteller:

Nee, dat klopt niet. Het kost € 4 voor volwassenen en € 3 voor een kind. De actuele tarieven staan hier:
http://downunder.4bb.nl/strandbad
Op 05-06-2010 schreef marjolijn:

ok bedankt, ik heb de site nu gezien, inderdaad 4 euro
Op 06-06-2010 schreef Hugo:

Dus voor een gezinnetje van vader, moeder en 2 kinds ben je dus 14 euro armer.
Da's hetzelfde als voor een zwembad maar dan zonder schaduw. Ik snap dat de gemeente geld nodig heeft maar op de 1 of andere manier had ik me er toch iets meer laag-laagdrempelig bij voorgesteld. Waarschijnlijk gaat de gemeente de zwembaden duurder maken ter compensatie?

Korting via de U-pas is misschien een idee?
Op 06-06-2010 schreef marjolijn:

weet iemand trouwens waarom je in de andere (noorder) plas niet mag zwemmen? Vroeger zwom ik daar en er waren meer mensen die daar zwommen. Ik heb er niks aan overgehouden, dus het lijkt me geen vies water. Of is het gewoon een manier om ervoor te zorgen dat mensen hun geld uitgeven bij plas laagraven, ipv gratis zwemmen in de noorderplas?
Op 06-06-2010 schreef Andere Peter:

Sjonge wat een zure verwijten alweer.

Waarom meteen de gemeente een verwijt maken van vuil spel? De Noordelijk plas is niet geschikt als zwemwater. Is ooit gebruikt als stortplaats van ik-weet-niet-precies-wat. Ze hebben het bestudeerd, maar er was een veel te dure schoonmaakactie voor nodig om die plas zwemgeschikt te maken. In de laatste twee winters vroor de (schone) zuidelijke plas steeds snel dicht, of bijna dicht. De noordelijke plas zag alleen wat ijs bij de oevers, een meter of 10. Ongekend hoe slecht dat bevroor. Mij krijg je niet in dat afgesloten water met een onbekend goedje erin. Om mij heen hoor ik veel mensen redeneren: 'ach, er staat geen gevarenbordje dus het zal wel goed zijn'. Als dát de maatstaf is... Het ziet er lieflijk uit maar ik spring liever in het water van het inundatiekanaal, dat zich wel natuurlijk gedraagt.

De overheid (ik dacht dat het niet de gemeente is maar het waterschap), heeft met een ondernemer in het hele gebied geďnvesteerd. Het ziet er sowieso een stuk fraaier uit dan voorheen! Een goede manier om die kosten te verhalen, is de vrijwillige gebruiker te laten betalen. Alternatief is belasting heffen voor iedereen? Dat lijkt mij slechter. Nu staat het eenieder vrij of je het ervoor over hebt. Zo blijft er ook een constante inkomstenstroom die verdere verbeteringen/investeringen een gezonde financiële basis biedt.
Op 06-06-2010 schreef Andere Peter:

Hugo, de gemeente verdient hier niets aan. Het waterschap ook niet. Misschien weet je dat de overheid geen winstoogmerk heeft, maar andere doelen. Het is uitbesteed aan een ondernemer.

Ik vind zo'n plas leuker dan een schaduwrijk zwembad. Maar jij kunt toch lekker naar het zwembad blijven gaan?

Waarom is de reflex om te klagen zo groot, bij de verschillende respondenten? Het is véél beter dan het was. gebruik en kosten zijn vrijwillig. Iedereen heeft een optie bij, niemand is iets afgenomen.
Op 06-06-2010 schreef een ouder:

De noordelijke plas is inderdaad vroeger gebruikt als vuilstort. Ik heb daar in de winter van 2008-2009 op gesschaatst, maar er zaten vreemde wakken in, alsof er iets chemisch borrelde. de kleur van het ijs bij die wakjes was niet normaal.
Het staat ieder vrij om toch in de noordelijke plas te gaan zwemmen, maar ik zou het afraden. Niet voor niets heeft men een nieuwe plas gegraven.
Die plas is gegreven op kosten van waterschap/provincie, voor de exploitatie is een uitbater gezocht. Deze uitbater bepaalt de entree.. Daarnaast heeft de uitbater een (gigantische) horecavoorziening gebouwd en watersportmogelijkheden. daar zullen ook inkomsten uit moeten komen, om in ieder geval de bouwkosten er uit te halen.
Voor mensen die van natuurwater houden is de plas ideaal en voor de zuidkant van utrecht dichterbij dan de maarseveenseplassen.
Ik hoop alleen dat men niet meer in de berm gaat parkeren, zoals nu gebeurt, maar de auto op de parkeerplaatsen gaat zetten. Momenteel is het niet echt veilig fietsen daar door die auto's in de berm.
Op 06-06-2010 schreef marjolijn:

Ja leuk, een optie erbij, daar ben ik mee eens. Maar als je geboren en getogen bent in hoograven dat weet je ook dat destijds ons geliefde zwembad "de Liesbosch" is gesloten voor de bouw van kantoorflats. Met de belofte dat in Lunetten of in de buurt een nieuw zwembad zou komen. Dat is meer dan 20 jaar geleden, en veel mensen weten dat niet (meer).
Je kan het "zure verwijten" noemen, maar ook gewoon gezond kritisch.


Op 07-06-2010 schreef Jenneke:

14 euro armer voor 4 man? Ik vind dat nog een hele redelijke prijs voor een leuk dagje uit hoor. De plas krijgt onwijs goede feedback van bezoekers van vorig jaar, er lopen vriendelijke en oplettende lifeguards rond en er hangt een heel ontspannen sfeertje. Ga eens een dag met je familie naar walibi of de efteling, dan ben je minimaal 100 euro kwijt schat ik zo in, en sta je stijf van de stress van al het gedrang om je heen. 4 of 6 euro, ik betaal het sowieso wel als ik een leuk dagje wil zwemmen :)
Op 07-06-2010 schreef Hugo:

@marjolijn: dank je voor de aanvulling. Dat had ik inderdaad direct erbij moeten melden.
Op 13-06-2010 schreef Judith:

Ik vind 4 euro pp ook veel geld. Ik heb kleine kinderen en zomaar op een mooie dag even een uurtje zwemmen zit er dus niet in.

En een "onbetaald" gebied zoals op de Maarsseveen hebben ze dus mooi niet. (Toch?)