Ingezonden door: Frank Nieuwesteeg,huisarts
05-06-2010

25-jarig jubileum huisartsenpraktijk: veel donaties voor goede doel India

Utrecht, mei 2010

Beste patiŽnten en collega-zorgverleners,

Op 7 februari j.l. mocht ik jullie in het kader van het 25-jarig praktijkjubileum in Lunetten voor een spetterende show te gast hebben in de Musketon. Het was een geweldig gezellige middag, waar wij met veel plezier aan terugdenken.
Ik verzocht jullie om in plaats van een bloemetje mee te nemen, een bedrag over te maken voor het steunen van kleine projecten in de gezondheidszorg in India. Inmiddels hebben wij ruim 2900 euro voor dit doel verzameld! Een van de projecten waaraan wij reeds een donatie hebben overgemaakt is een hospitaaltje bij de steengroeven van Bangalore, via de Stichting Medisch Werk Mumbai.
Hieronder meer informatie:
De Stichting Medisch Werk Mumbai is opgericht in 2001 door Carlo en Trees van de Bilt, huisartsen uit Heeswijk, na het beŽindigen van hun praktijk, in nauwe samenwerking met de Abdij van Berne, die reeds 90 jaren ervaring heeft in India en over zeer betrouwbare contacten beschikt. Doel van deze stichting is ondersteuning bieden aan kleinschalige medische projecten voor het kansarme deel van de bevolking van de allerlaagste kasten in India.
Carlo van de Bilt legt uit:
"Medische zorg geven we door het financieren van de bouw en inrichting van kleine klinieken en inzet van lokale artsen, opleiden van verpleegsters en vroedvrouwen en het verstrekken van medicijnen en betere voeding. Voor zover niet door de overheid gedaan, verzorgen we ook vaccinaties.
Het Ashraya Deep hospitaaltje ligt midden in de steengroeven ten noorden van Bangalore. Sinds 4 jaar is de Stichting daar werkzaam om medische zorg te ondersteunen. Het werk in de steengroeven is onmenselijk zwaar en het loon minder dan 1,5 euro per dag. Met name deze situatie is recent ter sprake geweest in krant en politiek. Het zijn contractarbeiders, moderne slaven. Net zoals elders op het platte land, werken hier erg veel kinderen in gezinsverband. De gezinnen leven op het terrein van de steengroeve onder gevaarlijke en erbarmelijke omstandigheden. Bijna dagelijks gebeuren er ongevallen"

Voor meer informatie over de stichting Medisch Werk Mumbai:
Stichting Medisch werk Mumbai,
Carlo en Trees van de Bilt-Uil Hoofdstraat 94
5473 AT Heeswijk
Tel. 0413-294314 fax: 0413-321163
e-mail: stgmumbai@planet.nl
Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdragen, en met vriendelijke groeten, ook namens familie en medewerkers,
Frank Nieuwesteeg,huisarts
Hondsrug 287 3524BW Utrecht tel 030-2895864. E-mail: huisarts@hpnieuwesteeg.nl

Reageer op deze inzending