Ingezonden door: Bewoner Lunetten
06-06-2010

(geluids)overlast Furkabaan

Zijn er meer mensen die last hebben van (erg) harde muziek aan het begin van de Furkabaan (kant station)? Ook wordt er vaak vanaf het balkon naar voorbijgangers geroepen (niet al te aardige dingen..) en wij hebben zelfs gezien dat er zonder aanleiding zomaar iets hard naar een voorbijganger werd gegooid. Het geeft als het ware een beetje de sfeer van een groep jongens die los gaat in Salou in Spanje en alle dagen feest hebben, alleen zitten we hier midden in een woonwijk. Wij hebben er al melding van gemaakt omdat de geluidsoverlast dagen lang (en nacht) aan bleef houden en we een onveilig gevoel kregen bij het geroep (agressief). We hopen dat als er anderen zijn die dit ook ervaren, dat ze dit melden bij de gemeente Utrecht (kan via hun site), hoe meer meldingen hoe eerder er actie wordt ondernomen.

Wij hebben overigens sowieso het gevoel dat er de laatste weken ineens een andere 'bevolking' in Lunetten te vinden is (zo ook de hangjongeren op het winkelcentrum waar ik al een topic over zag). Maar dat kan ook aan ons liggen...? Zou het te maken kunnen hebben met de sloop aan 't Goylaan of denken we dan veel te ver door?

Reageer op deze inzending
Op 06-06-2010 schreef huurder:

In je stuk noem je niet de verhuurder. Tegenwoordig treden verhuurders veel strenger op tegen overlastgevende huurders.
Ben je wel een beetje voorzichtig ?
Op 07-06-2010 schreef Jenneke:

beste bewoner,

De kant waar je over spreekt, daar woon ik recht tegenover. Dat zijn al sinds jaar en dag huurwoningen voor studenten. Ik wist wel van hun harde muziek, maar het gooien van dingen en naroepen is nieuw voor me. Dat is wel erg a-sociaal van ze. Heb dat zelf ook nog niet meegemaakt. Ik geloof dat de Bo-ex verantwoordelijk is voor deze panden, weet het alleen niet zeker. Op de site van de bo-ex kun je een klacht indienen, wellicht is dat een idee?
Op 07-06-2010 schreef bewoner Lunetten:

Bedankt voor de reacties!

Het gaat overigens niet om studenten. Onze buren zijn ook studentenhuizen. Daar hebben we echter nooit last van. Ze hebben wel eens een feestje, meer niet. Dat zijn allemaal vriendelijke personen. Dit zijn volgens ons geen studenten (je weet het natuurlijk nooit zeker aangezien je op het uiterlijk en gedrag af gaat en de persoon niet kent). Je kunt ze vergelijken met 'the new kids' (serie comedy central). Maar dan uiteraard niet grappig... De woning waar het vandaan komt is daar gewoon tussen gezinnen etc. in. We kunnen ons daarom ook haast niet voorstellen dat niet meer mensen dit gemerkt hebben. Wij waren in ieder geval stomverbaasd over het geluidsniveau. Wij wonen er niet heel dichtbij, maar zelfs in onze huiskamer was het met alles dicht zo te horen alsof je zelf de radio aan had staan. Ook het feit dat het dagen aanhield verbaasde ons enorm. We dachten eerst nog: "feestje moet kunnen", maar na een paar dagen hebben we toch een melding gedaan. Je zou er maar naast wonen, dat is toch niet vol te houden lijkt me. Wat ons betreft is diversiteit in de buurt juist leuk. Maar dit soort overlast geeft een onveilig gevoel als je 's avonds alleen daar over straat moet. We zijn inderdaad ook wel voorzichtig. Normaal gesproken zouden we een buurtbewoner eerst zelf aanspreken bij zoiets, dat is wel zo netjes en menselijk. Maar vanwege de agressieve uitingen hebben we dat niet gedaan.
Op 08-06-2010 schreef Buurmeisje:

Het is me nog niet helemaal duidelijk of het nu om de 'studentenflats' aan het einde van de Henegouwen gaat of echt om de Furkabaan zelf. Ik woon in de buurt en mij was de muziek in de 'studentenflat' ook al opgevallen. Kan me voorstellen dat dat heel vervelend is voor de bewoners die vlak bij wonen.

Er ging overigens laatst wel een motoragent het pand binnen, kan me voorstellen dat de klachten inmiddels opgepikt zijn en dat er actie is ondernomen. De flats waar ik het nu over heb (Henegouwen) zijn van de Bo-ex. Als je overlast ervaart zou ik daar een klacht indienen.
Op 09-06-2010 schreef Jenneke:

Ik heb trouwens al een tijdje geen harde muziek meer gehoord. Als die agent inderdaad zn ding gedaan heeft ben ik blij. Another problem solved!
Op 27-06-2010 schreef al de coole:

Beste bewoner
Ik lees nergens dat je zelf op de mensen die overlast geven bent afgestapt om te vragen of het geluid wat zachter kan etc.

Dat lijkt me toch de eerste stap?

Al
Op 27-06-2010 schreef bewoner lunetten:

misschien moet u de laatste zin van mijn reactie wat beter lezen...
Op 03-07-2010 schreef hermandad:

Beste mensen, interessante discussie.

Ik begrijp dat je in dit geval niet meer op de verlast veroorzakende mensen afstap, je hebt zo een slagaderlijke bloeding opgelopen. Ik pleit ervoor dat de BOEX actiever selecteert welke doelgroepen ze bij elkaar in de wijk mixen. Ze hebben daarin wel een maatschappelijke taak, alleen kijken zij natuurlijk alleen naar de inschrijftermijn en geld.

Ik zie het ook in andere stukken van de wijk, er is een zekere verloedering gaande in deze bloemkoolwijk...Op 18-10-2010 schreef R:

ik ken het gevoel maar dat is bij ons op de kruising brennerbaan texel de straat zelfsd heet terschelling daar woont op de hoek op d ebegane grond net zn iemand die denkt dat alles van hem is

de woningbouw en de politie zijn op de hoogte maar er gebeurd maar niks helaas..