Ingezonden door: Paul
11-06-2010

Lekkage in dubbelglas

Beste buurtbewoners,

Momenteel zit er in het dubbelglas in de achtergevel als in de achterdeur een lekkage. Dit geeft vocht tussen het dubbelglas en dit geeft een troebel uitzicht naar buiten.

Ik heb gehoord dat repareren niet mogelijk is en dat vervangen de enige optie is. Graag hoor ik van mijn buurtgenoten of zij al eerder dubbelglas hebben laten vervangen en of zij mij een goede glaszettersbedrijf kunnen aanraden.

Ook ben ik benieuwd of meer buurtbewoners hetzelfde probleem hebben waardoor er misschien iets collectiefs gedaan kan worden.

Graag verneem ik uw reactie.

Met vriendelijke groet

Buurtbewoner Lunetten

Reageer op deze inzending
Op 12-06-2010 schreef een ouder:

Dubbel glas heeft geen onbeperkte levensduur. Veel woningen zijn nu rond de 30 jaar oud, dus zullen er meer komen met dit probleem. Vraag offertes op bij diverse glashandelaren, dat heb ik ook gedaan toen ik mijn enkel glas liet vervangen door dubbel glas. Kies voor HR++-glas. En kijk even of er subsidiemogelijkheden zijn.
Op 20-06-2010 schreef Wim v D:

Ik heb vorig najaar een lekke ruit laten vervangen. Was van 1978. Ik heb dat in een grotere verbouwing meegenomen dus ik heb helaas geen specifieke glaszetter voor je, wel een anekdote. Bij de vervanging kwamen ze er namelijk achter dat de lekkage waarschijnlijk was veroorzaakt doordat er te lange schroeven waren gebruikt voor de deur ernaast: die staken dwars door het kozijn in de zijkant van de thermopane ruit. Maar desondanks heeft dat dus nog ruim 30 jaar stand gehouden. succes!
Op 21-06-2010 schreef Marni:

Wij willen zelf dubbel glas laten inzetten, jammer dus dat er tot nog toe geen tips binnenkomen, want daar was ik ook wel benieuwd naar.
Op www.milieucentraal.nl vond ik wel goede tips over welke soorten isolatieglas er zijn, en op welk keurmerk je moet letten bij een glaszetter, misschien heb je daar wat aan.
Succes ermee!