Ingezonden door: Simone
23-06-2010

Behoefte aan ontmoeten ouders met baby's/jonge kinderen?

Met iemand van Portes heb ik het gehad over het opzetten van een 'activiteit' waarbij moeders (en vaders) van baby's en jonge kinderen elkaar kunnen ontmoeten. De bedoeling is dat het laagdrempelig is, dus niet teveel geld kost, en dat het buiten werktijden plaatsvindt. Het gaat vooral om de sociale contacten en het uitwisselen van ervaringen. Ik weet niet zeker of hier binnen Lunetten (en Hoograven) behoefte aan is, dus hierbij een klein marktonderzoekje. Ik hoop dat er mensen willen reageren.

1. Heb je een baby of klein(e) kind(eren) (in aantocht)?
2. Heb je behoefte aan het ontmoeten van andere ouders?
3. Als er iets opgezet zou worden, zou je het dan bezoeken?
4. Wat voor invulling zou jij het liefst geven aan zo'n soort bijeenkomst?
5. Met welke regelmaat zou zo'n bijeenkomst moeten plaatsvinden? En op wat voor moment?
6. Heb je nog andere tips of ideeŽn?

Ik ben benieuwd.

Reageer op deze inzending
Op 25-06-2010 schreef Ceciel :

Dag,

Wij verwachten in oktober ons eerste kindje en het lijkt ons leuk om andere jonge ouders zo af en toe bij een activiteit te ontmoeten.
Lijkt mij goed om dit bij bijvoorbeeld een kinderactiveit te organiseren (Fort Luna, kinderboerderij enz).
Je kunt ook denken aan een clubje ouders die zo af en toe bij elkaar op bezoek komen (met hun kroost).

Ik hoop dat je aan deze reactie iets hebt.

Ceciel
Op 26-06-2010 schreef Judith:

Ja, lijkt me leuk!
Op 19-07-2010 schreef Marcia:


Ik heb 3 kids (6 jr; 2 jr; 1 mnd) en zou het erg gezellig vinden om andere ouders te ontmoeten. Voor mij zou een gezellige koffietafel een leuke invulling zijn. Of de kids op de kinderboerderij laten spelen terwijl wij kunnen praten over kinderen/ opvoeding ed. Regelmaat? 1 keer in de 2 weken of 1 keer in de maand. Het tijdstip lijkt mij fijn overdag, dat de kinderen ook meekunnen, maar ik kan me voorstellen, dat s avonds voor anderen makkelijker is. Ik zou s avonds niet zo snel naar zoiets toegaan eerlijk gezegd.
Op 28-07-2010 schreef Laura:

Goed idee! Ik heb zelf een dochtertje van 5 maanden, en zou graag jonge ouders uit de buurt ontmoeten. Ik denk dat het het leukst is om verschillende dingen te doen, af en toe bij iemand thuis, of naar de kinderboerderij, of andere activiteiten. Misschien is in de Musketon ook iets mogelijk. Lijkt me goed om ook af en toe zonder kinderen af te spreken. Frequentie: 1 x per 2 weken of 1 x per maand. Ik heb op dit moment een voorkeur voor overdag, maar ik kan me voorstellen dat dat lastig is voor degenen die werken. Ik ben benieuwd.
Op 29-07-2010 schreef Simone:

Bedankt voor jullie reacties! Eind augustus/begin september ga ik er zeker mee aan de slag. tegen die tijd zal ik via deze site contact proberen op te nemen.

groeten Simone
Op 31-08-2010 schreef mascha:

goed initiatief, mijn idee zou ook zijn bij de kinderboerderij eens per 2 of 4 weken.