Ingezonden door: al de coole
24-06-2010

veel politie bij Hoogvliet op 24 juni

Wie weet waarom er vanavond 20 politiemensen, een motoragent, en flink wat politieautos op het winkelcentrum bij de Hoogvliet stonden?

Reageer op deze inzending
Op 25-06-2010 schreef Daan:

Vreemd ik zag maar 6 agenten. Ik was weer zo trots op Utrecht. 6 agenten om ťťn oudere man aan te houden. Wat de man gedaan heeft weet ik niet. Maar als het er inderdaad 20 waren snap ik waarom je altijd zo lang moet wachten voor de politie komt, als je 20 man nodig hebt om er een te arresteren dan heb je personeels tekort
Op 25-06-2010 schreef theo :

Bedreiging

UTRECHT Ė Een 65-jarige man uit Utrecht is donderdagavond 24 juni aangehouden wegens bedreiging van een 24-jarige vrouw. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat er een opstootje was op de Hondsrug. De verdachte bleek dronken en zwaaide met een wandelstok naar de vrouw. Het slachtoffer was erg geŽmotioneerd. De man liet zich niet aanspreken door de politie en sloeg voor het oog van de agenten nogmaals naar de vrouw. Daarop werd hij aangehouden. Terwijl de agenten hem probeerden te boeien, richtte hij zijn agressie op een van hen en sloeg naar diens hoofd. De agent weerde af en werd geraakt aan zijn arm. Uiteindelijk werd pepperspray ingezet om de man onder controle te krijgen. De verdachte is meegenomen naar het bureau.
Op 25-06-2010 schreef AJ de Vos:

Ik kwam gisteren omstreeks 17:30 u. op het winkelcentrum om boodschappen te doen. Daar aangekomen zag ik een voor mij bekende man, uit de straat waar ik woon, liggend op de grond met zijn handen op zijn rug. Op zijn rug zat een fiets-agent die met zijn knie√ęn het hoofd van de man op de grond duwde, met √©√©n hand een stroomwapen of pepperspray op omstanders richtte, terwijl hij 'achteruit, achteruit' schreeuwde, en met de andere hand via zijn mobilofoon met collega's aan het praten was. Ik begreep helemaal niets van de situatie omdat de man op de grond een oudere man van ongeveer 70 jaar is, die met een stok loopt en op mij altijd heel vriendelijk overkomt. Terwijl de agent als een sterke, jongeman op mij overkwam.
Er waren meerdere omstanders die de fiets-agent probeerde te verzoeken het wat rustiger aan te doen omdat de man op de grond hartpati√ęnt zou zijn. Aangezien de agent alleen 'achetruit, achteruit' bleef schreeuwen en met zijn stroomwapen of pepperspray bleef dreigen, drongen de verzoeken niet tot hem door. Terwijl ik dit allemaal bekeek begreep ik van omstanders dat de man op de grond met zijn tok tegen een scooter die daar reed zou hebben geslagen, maar dit politieoptreden veel te hard was.
Na een paar minuten stopten er voor mij een politieauto waaruit 3 of 4 agenten kwamen, een motoragent en achter mij vandaan ongeveer 3 of vier agenten. De kleine politiemacht van ongeveer 8 - 10 agenten vormde een cirkel om de man op de grond met de fiets-agent en maande iedereen afstand te houden. Ik zag dat er een man op één van de agenten afliep om nogmaals te verzoeken het rustig aan met de man op de grond vanwege zijn hart problemen. Zonder pardon werd deze man door de agent naar achteren gesmeten. Ik besloot dat ik meer dan genoeg had gezien en besloot naar huis te gaan om hier melding van te maken.

Weet iemand wat die man op de grond heeft gedaan en waarom de politie zo agressief optrad?
Op 25-06-2010 schreef Fred van der Star:

Dit soort uitspattingen van 'rechtsdienaren' gebeurd wel vaker op het winkelcentrum in Lunetten. heb ook eens meegemaakt dat een ouder stel een bon kreeg omdat ze hun fiets niet in het fietsenrek hadden gestald. De politie durft niets tegen de jongeren te ondernemen die werkelijk overlast veroorzaken, deze zijn voor hun te sterk en te slim. Wat blijft er dan over, ouderen en zwakkeren uit de samenleving.
Op 25-06-2010 schreef Ihsan:

Dit is de nieuwe tactiek die de politie aangeleerd krijgt. Het zal de komende jaren alleen maar erger worden. De politie zal steeds meer geweld gebruiken. Agenten worden sowieso nooit aangesproken op hun gedrag.

Ik ben eergisteren voor het eerst uit het Wilhelminapark gegooid door de politie, zonder reden. Ik kom al zeker 8 jaar in de zomer regelmatig in het park, en de politie was vroeger altijd zeer vriendelijk en hulpvaardig. Meestal was het niet meer dan 'ruimen jullie netjes op', en 'veel plezier'. Tegenwoordig gaat dit heel anders.

Toen ik zei dat ze geen juridische grondslag hadden om ons uit het park te verwijderen , wij waren per slot van rekening die genen die de politie hadden gebeld over overlast in het park, begonnen ze mij weg te duwen en te zeggen dat ik niet voor problemen moest zorgen.
Op 25-06-2010 schreef Maurice:

Helaas komt deze toenemende starheid bij de politie ook doordat ze tegenwoordig (net als de hulpdiensten) regelmatig worden tegengewerkt door het publiek, dat leidt tot (niet altijd gerechtvaardigde) overreacties.
Op 25-06-2010 schreef Theo Peeters:

Stel nu dat betrokkene een beroerte gehad heeft, waardoor hij het soms moeilijk heeft met het vinden van de juiste woorden. Dat zal er in stressvolle situaties niet beter op worden. Misschien is wat al te makkelijk verondersteld dat het kwam omdat hij gedronken had?
Lijkt me een hele verantwoordelijkheid voor een overspannen agent als je je in zo'n situatie 'genoodzaakt' voelt zoveel versterking op te roepen en pepperspray in te zetten. Als je verdachte iets overkomt, dan zul je heel wat formulieren moeten invullen. Nog minder blauw op straat!
Als de politie al draagvlak wil creŽren bij de burger, dan zet zo'n actie de klok weer flink achteruit. Gelukkig zijn er op het bureau voldoende ervaren communicatieprofessionals die met een gepolijst persberichtje het optreden kunnen rechtvaardigen.
Op 25-06-2010 schreef Matthijs:

Wat ik uit de reacties hier begrijp is het prima om dronken te zijn en mensen aan te vallen met een stok mits je 65+ bent en je hartpatiŽnt zou zijn?
Op 25-06-2010 schreef Theo Peeters:

@ Matthijs:
Nee, ik denk dat je dat niet zo moet zien. De reacties gaan over de vraag of het politieoptreden wel binnen proportie (en handig) was. Niet over de vraag of het ingrijpen zťlf al dan niet gerechtvaardigd was.
Op 25-06-2010 schreef Matthijs:

@Theo Peeters

Als je een agent aanvalt met een stok dan kun je zo'n reactie verwachten, als diezelfde agent mensen verzoekt afstand te houden lijkt mij dat verstandig te doen, het kan vrij bedreigend overkomen als er een groep dicht op staat.
Op 25-06-2010 schreef Theo Peeters:

Ik ga er niet blind vanuit dat de agent wel fout gezeten zal hebben. Maar ik wil ook niet als vanzelfsprekend aannemen dat de politie per definitie onfeilbaar is.
Op 25-06-2010 schreef buschauffeur:

Vreemd dat niemand ingaat op de aanleiding van dit alles:
een jonge vrouw blaast weer eens met een brommer door het winkelcentrum.
Soms kan zoiets inderdaad de druppel zijn. Zeker wanneer je slecht ter been bent en niet zo snel opzij kunt springen.
Het politieagentje mag god op z'n knietjes danken dat de man niet nogmaals een hersenbloeding kreeg en erin bleef.
Iemand die zo'n situatie niet goed kan inschatten zou niet die functie moeten hebben.
Op 25-06-2010 schreef Anoniem:

Die vrouw reed stapvoets en dan nog heeft de man niet het recht om te gaan slaan.
En blijkbaar was hij niet zo slecht ter been, want zijn wandelstok werd gebruikt om te slaan.
Op 25-06-2010 schreef Marijke:

Op de fiets langs het winkelcentrum richting station zag ik een man met grijs haar op de grond liggen. Politieman er boven op. Even later scheurde een politieauto van de Brennerbaan Oldambt op. Ik heb nog even gezwaaid om ze wat te dimmen zodat ze niet in hun snelheid zouden vergeten af te slaan richting Hondsrug en door de hekjes zouden vliegen om aan de achterzijde van het winkelcentrum uit te komen. Dat de politieauto met sirene af zou slaan vermoedde ik omdat ik de man op de grond had zien liggen. Gelukkig maar want anders was ik met mijn fietsje overgestoken richting Fivelingo in de verwachting dat ze zoals gebruikelijk naar het station zouden rijden. Hoe hard mag een politieauto rijden in een woonwijk en welk risico is er geoorloofd. Al hoor je een sirene je moet wel op tijd weg kunnen springen. En dat allemaal terwijl de "boef" al lang gevangen is. Waar het gevaar vandaan komt is mij wel duidelijk. Namelijk van gemotoriseerde voertuigen op openbaren weg en winkelcentrum.
Op 26-06-2010 schreef Matthijs:

Zou altijd kunnen, maar naar mijn idee zijn de types die met een brommer over het winkelcentrum blazen niet de types die geŽmotioneerd van iemand die met een wandelstok slaan, maar die zelf gewoon terugmeppen
Op 26-06-2010 schreef San:

@Marijke. De politie mag zo hard rijden als ze zelf willen, daar hoeven ze ook geen sirene voor te hebben. Ik heb voor het CVOM gewerkt (centrale verwerking openbaar ministerie), daar komen alle bezwaarschriften op boetes binnen. Politieagenten hebben alleen een handtekening van hun dienstdoende hoofdagent nodig om hun boete ongeldig verklaard te krijgen. Dit kunnen ze zelfs laten doen voor boetes van buiten hun diensttijd.
Op 26-06-2010 schreef AJ de Vos:

Er zijn al jaren problemen op het winkelcentrum met fietsers en scootertjes. Het is een een voetgangersgebied waar vrouwen, kinderen, ouderen, etc hun boodschappen moeten kunnen zonder het gevaar te lopen aangereden te worden. Je mag er gewoon niet fietsen en scooteren. Dus ook niet stapvoets.

Dat de man daar kwaad over werd kan ik me goed voorstellen. Je schrikt je rot als er zo'n scootertje voorbij komt razen. Laat staan als je slecht ter been bent en je wat onzeker beweegt. Maar het is natuurlijk wel zo dat hij daar wel normaal moet kunnen lopen maar dat dat scootertje daar niet had moeten rijden.

Dat hij een agent bedreigt met een stok is absoluut onverstandig. Maar je mag van een jonge, sterke maar vooral normaal denkende agent verwachten dat hij deze situatie op een veel rustiger manier oplost.

De agent was totaal paranoide en reageerde op een overspannen manier. Onkundig voor de situatie. Maar dat van de andere aanstormende agenten er geen een de moeite heeft genomen de situatie te bekijken en naar waarde in te schatten, is nog veel erger.

De frustraties die de politie oploopt in situaties die ze niet de baas kunnen leidt tot overdreven agressief optreden in situaties die daar helemaal niet om vragen.

De politie werkt zich op deze manier flink in de nesten. Er zijn immers veel meer incidenten die om een rustig maar besluitvaardig optreden vragen, dan incidenten die vragen om gebruik van geweld. Aangezien agressie vaak agressie uitlokt, zal de politie dus veel vaker geconfronteerd worden met situaties waarbij geweld komt kijken.

Zie hier, de neerwaartse spiraal...
Op 26-06-2010 schreef tijger:

San,

corrupt heet dat.
Op 26-06-2010 schreef AJ de Vos:

@ San

Dan kunnen we dus met gerustheid stellen dat de organisatie die Politie heet en moet waken over burgers, corrupt is.

Dat is nogal schokkend.
Op 26-06-2010 schreef Theo Peeters:

Wie weet vinden het slachtoffer en haar achterban dit optreden zelf ook wel wat over the top?
Op 26-06-2010 schreef Anoniem:

nogmaals, de vrouw reed stapvoets. De man heeft het recht niet te gaan slaan en de vrouw te bedreigen
Op 26-06-2010 schreef Katja :

@ Anoniem

Al jaren is iedereen bekend met het feit dat er op het winkelcentrum niet gefietst of gereden mag worden, DUS OOK NIET STAPVOETS!!!
Op 26-06-2010 schreef Anoniem:

oke, dus voortaan gaan we iedereen maar slaan.
Op 26-06-2010 schreef Katja :

Nee, dat slaan is ook niet goed geweest, zeker niet
Maar de bovenstaande discussie gaat met name om het buitenproportionele geweld dat de politie vertoont
Op 26-06-2010 schreef AJ de Vos:

@ anoniem

Het lijkt mij dat de man beschermt had moeten worden door de politie, de vrouw die met een scooter reed, stapvoets, hard, snel, achteruit of ondersteboven maakt niet. Een boete van ongeveer 150 euro aan de vrouw had mij een betere oplossing geleken.

Ik begrijp dat anoniem er niet helemaal mee om kan gaan dat iets wel of niet mag...
Op 26-06-2010 schreef Andere Peter:"Anoniem" heeft volkomen gelijk. De basis is, dat die man niet het recht in eigen hand mag nemen. Zal wat worden als elke verkeersovertreding wordt aangepakt door meppende medeburgers. Buitenproportioneel is de reactie van die man: slaan als reactie op stapvoets fietsen. Die man is het meest fout, het meest buitenproportioneel, ook al vinden nog zovelen hem sympathiek.

Mogelijk was de eerste agent wat overtrokken in zijn reactie op de buitenproportioneel regaerende man. Hij zal wel versterking gevraagd hebben aan de politie in de buurt. Die tweede politiereactie: snel en in grote getale opdagen, is daarom voor mij verklaarbaar en goed.
Op 26-06-2010 schreef San:

Een paar vreemde bezwaren van de politie die ik heb gezien:

Agent word geflitst met 136km/h buiten diensttijd. Agent geeft aan 'ik had echt niet door dat ik zo hard reed, en ik was onderweg naar mijn dienst'. Op de volgende pagina was een handtekening van zijn hoofdagent gezet: boete teruggedraaid.

Agent word geflitst met 80 in een woonwijk. Agent geeft aan 'wij vervoerden de secretaris-generaal van de NAVO' (De hoop Scheffer). Boete teruggedraaid.

Zo werkt dat. Wat ook belangrijk is om te weten dat de Politie het leuk vind om te wachten met het uitschrijven van de boete tot iemand 16 is geworden. Heeft hij de boete gekregen toen hij 15 was, dan hoeft hij maar de halve boete te betalen. Let hier dus goed op als uw kind een boete heeft gekregen toen hij bijna 16 was, dat de boete die hij opgestuurd krijgt ook daadwerkelijk de halve boete is. Als uw kind toch de volledige boete moet betalen, moet u deze terugsturen naar het CVOM met uitleg.

Ook als er een spellingsfout in de naam staat, of er staan andere foutjes op zoals een verkeerde geboortedatum, hoeft u de boete niet te betalen, stuur hem op naar het CVOM met een bezwaarschrift.
Op 26-06-2010 schreef j.a. de jong:

het is 'spelfout'
Op 26-06-2010 schreef n.n.:

Dit wilde je waarschijnlijk weten:

De dronken man heeft onder de passage een meisje (echt geen 24) aangehouden dat op de scooter kwam aanrijden. Hij heeft haar gedwongen te stoppen en vervolgens aangehouden. Hij ging al een tijdje tegen haar tekeer toen we (een man en ik) naar hem toegingen om hem te kalmeren. Hij werd alleen maar bozer en agressiever, Hij wilde ook de politie bellen Ze kon geen kant op. Ze was erg overstuur. Hij hield haar en ons ook tegen en het was zeker geen zwakke man. Toen ze wilde vluchten werd hij wederom razend en duwde haar van de scooter af. Toen vervolgens mensen hem wilde tegenhouden sloeg hij om zich heen. Vervolgens kwam de politie die de situatie onder controle probeerde te krijgen.
De man weerde zich door te slaan met de stok en de politieman deed wat hij moest doen.

Omdat omstanders opgefokt tegen hem begonnen te schreeuwen omdat hij 'die zielige oude man' had aangehouden heeft hij gevraagd om afstand te houden en versterking gevraagd. Er ging van sommige bewoners een behoorlijke dreiging uit.
Op 27-06-2010 schreef M. Cat:

En dit allemaal gebeurde zowel om 17.30 uur als om 22.15 uur?
Op 27-06-2010 schreef n.n.:

Nee hoor. Er klopt niet veel van het artikel.
Tijd, leeftijd en de rest....
Het was tussen half 6 en 6.
Op 27-06-2010 schreef al de coole:

ZO, veel reacties op deze vraag.

Ik vertrouw dat politiverslag helemaal niet, als ze het presteren om het tijdstip te verdraaien, dan weet ik niet wat voor feiten er nog meer verdraaid zijn.
Ik vertrouw meer op de ooggetuigenverslagen, en die zijn er genoeg.

Wat mij wel duidelijk lijkt is dat die agent, door niet rustig te reageren de zaak alleen maar heeft doen escaleren.
natuurlijk moet je niet gaan slaan en schelden als iemand op een scooter door een voetgangersgebied rijdt, maar als de agent wat rustiger was geweest, en zich niet had laten opfokken, dan had ie niet het halve publiek van het winkelcentrum tegen zich gekregen.

Jammer.
Weet iemand (@AJ de Vos) hoe het met de oudere meneer in kwestie is?
Al
Op 27-06-2010 schreef Anoniem:

de vrouw in questie was echt 24 jaar, en het is gebeurd om hal 6
Op 27-06-2010 schreef Buschauffeur:

Met de oude meneer gaat het goed. Hij heeft allen een stevig blauw oog overgehouden aan de optater die de agent hem heeft gegeven.
Op 28-06-2010 schreef rob:

Wat een hypocriet ge-beep- is hte hier zeg.

Als politie niet optreed tegen een overtreder is het een slecht en moeten ze harder optreden. Treed de politie te hard op dan mag het ook niet en moeten ze menselijk zijn. Het is maar net hoe jullie pet staat.

Als die man de politie heeft geslagen met zijn stok dan moet ie hard worden aangehouden. En als ie dan ook nog verzet pleegt dan wordt de arrestatie harder ja.
Vrij simpel lijkt mij.
Misschien heeft die oude man er wat van geleerd om niet zoveel te zuipen.
Op 28-06-2010 schreef San:

Ik zie hier geen hypocriete reacties van mensen. Ik mag hopen dat iedereen vind dat de Politie zich altijd netjes moet gedragen en nooit te veel geweld moet gebruiken. Het is gewoon een feit dat de Politie langzamerhand steeds gewelddadiger worden terwijl ze nooit worden aangesproken op hun gedrag. Net zoals het dubbel bestraft moet worden om agenten aan te vallen, moeten agenten ook dubbel bestraft worden als zij zelf te ver gaan. Zij hebben een machtspositie en die mogen zij niet misbruiken, vandaar dat ze een dubbele straf moeten krijgen mochten ze over de scheef gaan.
Op 28-06-2010 schreef Theo Peeters:

Ook opvallend: de neiging om alles wat hier 'gedrukt' staat aan te nemen als vaststaand feit. Stapvoets, dronken, overtrokken... zelfs al zou je er zelf bij geweest zijn, dan nog is het niet meer dan je eigen interpretatie. Gretig citeren van alle teksten in het eigen straatje, naar eigen goeddunken weglaten van informatie die je niet zo goed uitkomt. Geldt ook voor mijzelf trouwens. Persoonlijk heb ik de neiging om zeker anonieme reacties met een extra korrel zout te nemen. Lekker makkelijk om van alles te kunnen beweren zonder erop te worden aangesproken.
Op 28-06-2010 schreef Anoniem:

Oke, ik ben de vrouw in kwestie.
Ik weet dus hoe het gegaan is, en om half 6.
Ook weet ik mijn eigen leeftijd wel en dat is 24.
Of de politie te hard heeft opgetreden weet ik niet, maar het zwaaien en slaan met een stok lokt wel een reactie uit,
Ik mocht daar niet rijden, maar slaan vind ik al helemaal niet kunnen.
Op 28-06-2010 schreef AJ de Vos:

@ Theo. Wat is de bron van het stukje dat je schreef waarin je schrijft dat het om 22.15 u. plaatsvond?
Op 28-06-2010 schreef AJ de Vos:

@ Anoniem en gelijk denkenden.

Laten we de volgorde van de gebeurtenissen niet vergeten.
Je rijd op een scooter op een plek waarvan je weet dat het niet mag (nogmaals, stapvoets of niet maakt niets uit). Daarop volgt een reactie. Met andere woorden; als je daar niet had gereden op je scootertje maar gewoon was gaan lopen, was het allemaal niet gebeurd.
Op 28-06-2010 schreef AJ de Vos:

Het is duidelijk dat het fietsen en scooteren op het winkelcentrum opnieuw tot problemen heeft geleid. Verzoeken van beveiligingspersoneel om niet te scooteren of te fietsen worden genegeerd. Bovendien lijkt de handhaving van het fiets- en scooter-verbod mij bij uitstek een taak van de Politie. Als de Politie deze taak op een juiste manier uitvoert ontstaan deze ergernissen niet.

Wordt het niet eens tijd om de Politie, bijvoorbeeld via de wijkagent, te verzoeken het fiets- en scooter-verbod op het winkelcentrum op een adequate manier te gaan handhaven?
Op 28-06-2010 schreef theo:

Bron van het stukje komt van de web site van de politie.
persberichten, deze kun je ook opzoeken in het nieuws Archief van de site.

link : http://www.politie.nl/utrecht/nieuws/persberichten/100625stadutrecht.asp
Op 28-06-2010 schreef Ben Bovenbaas:

Buitenproportioneel gedrag van de politie? Dit is pas buitenproportioneel:

American police accused of using a Taser on an 86-year-old, bed-ridden grandmother

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1289780/Dont-taze-granny-American-police-accused-using-Taser-86-year-old-bed-ridden-grandmother.html

(of. als die link niet werkt: http://bit.ly/aDyc53)
Op 28-06-2010 schreef j.a. de jong:

vanmiddag zag ik ook weer iemand op de scooter voorbijscheuren bij het wc.
ik wind mij er maar niet meer over op. bovendien zijn mijn kinderen nu groot genoeg om zelf op te letten.
de discussie laait af en toe weer op, hier op lunetten.nl.
ik denk dat de lunettenaar nooit een fietsverbod in het wc zal accepteren en naleven.
zo zit die niet in elkaar.
het beste lijkt mij daarom om het fietsverbod op te heffen en fietspaden aan te leggen tussen de winkels.
Op 28-06-2010 schreef Buschauffeur:

Je kunt natuurlijk ook met wat slim geplaatste barricades er het zicht en dus in ieder geval de snelheid uit halen.
Op 29-06-2010 schreef Ihsan:

Iedereen moet gewoon kunnen fietsen waar hij wilt. Scooters vind ik een ander verhaal.
Op 30-06-2010 schreef Ton:

Niet me eens, als ik met mijn kleine kinderen op het winkelcentrum loop, dan wil ik ze niet constant vasthouden omdat er zoveel fietsers langs ons scheren.
Op 30-06-2010 schreef AHklant:

Ik heb er zelf meestal geen last van als mensen op voetgangersstraten/pleinen rijden, meestal zien ze me wel en ik hen, en rijden ze gewoon om mij heen. Maar ik denk dan altijd aan mijn slechtziende vader die zich helemaal wezenloos schrikt als er iemand voorbij komt fietsen waar hij het niet verwacht, ook als die persoon rustig rijdt. Dan is hij echt even van zijn stuk. De meeste mensen hinder je niet in zo'n geval, maar sommigen wel en daarvoor is het goed dat je je aan de regels houdt. Je kunt niet altijd aan de buitenkant zien of iemand je wel in de gaten heeft op je fierts/scooter! Door je alleen maar aan de regels te houden help je een boel mensen.
Op 01-07-2010 schreef Ruud:

Ben zelf ook slechtziend en herken dus goed wat AHklant schrijft over zijn/haar vader.
We voelen ons al gauw betutteld door regels.
En we kunnen ook niet allemaal weten wat de consequenties zijn als we de regels niet menen te hoeven respecteren.
Op 01-07-2010 schreef AJ de Vos:

Als dit bericht van de Politie-site komt is dat fraude.
Politie verdraait dus bewust de feiten om de publieke opinie op haar hand te krijgen. Iedereen die leest dat het om 22:15 u. heeft plaatsgevonden zal het optreden eerder goedkeuren als dit op een verlaten donker winkelcentrum had gebeurd. Ik dacht dat de politie in dienst van de burger hoort te opereren. De burger belazeren hoort daar niet bij...
Op 04-07-2010 schreef Vader:

Het fietsen in het winkelcentrum mag wat mij betreft hard worden aangepakt. Ik kan met mijn dochtertje niet rustig door het winkelcentrum lopen omdat je nooit weet wat voor idioot er om een hoek aan komt fietsen. Je moet continue op je hoede zijn omdat er veel gefietst wordt door het winkelcentrum. Wat mij opvalt is dat dit door alle soorten mensen gebeurt.

Kinderen moeten naar mijn mening zonder gevaar kunnen rennen/huppelen in het winkelcentrum. Ouderen moeten ook rustig kunnen rondlopen zonder steeds alert te moeten zijn op fietsen of scooters. Soms gaat het allemaal maar net goed en remmen mensen op tijd. Reken maar dat ik de persoon die tegen mijn dochter aanrijdt even flink in zijn nek zal grijpen.

Je kunt bij Italia soms niet eens even een rustig een ijsje eten omdat bepaalde mensen niet de moeite nemen om het fietspad langs te Musketon te gebruiken maar gewoon over het redelijk smalle voetpad langs de ijssalon fietsen en scooteren.
Op 04-07-2010 schreef hermandad:

mij kwam ten gehore dat deze aardige doch agressieve oude heer ontuchtelijke handelingen heeft verricht in de richting van dit scooter-meisje. Weet iemand daar meer van?
Op 04-07-2010 schreef Ellen:

Wat ik niet begrijp, is dat er ook zelfs ouders met hun kind achterop door het winkelcentrum fietsen. Als ouders al niet het goede voorbeeld willen geven.......