Ingezonden door: Jenneke
04-08-2010

Hema/Kruidvat in Lunetten!

Ondertussen zijn er alweer 3 artikelen die gaan over de nieuwe kapper. Ik start gewoon een nieuw artikel, maar dan over wat ik leuk zou vinden.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de Hema en het Kruidvat een mail gestuurd. Daarin heb ik aangegeven dat Lunetten een wijk met veel jonge gezinnen is en veel studenten en er volgens mij zeker behoefte is aan een Hema/Kruidvat. Hema heeft nog niet gereageerd (no surprise there) maar van het kruidvat heb ik wel een antwoord gekregen: "wij hebben uw e-mail doorgestuurd naar onze afdeling vastgoed. indien er interesse is, zal een van de medewerkers van de afdeling vastgoed contact met u opnemen." ik houd het in de gaten :)

De winkeliersvereniging is een grap mensen, kijk op de site van lunetten.nl, er is niet eens een voorzitter op dit moment (als ik het goed begrepen heb), dus laten we gewoon zelf actie ondernemen. Je kunt ook niet de WV de schuld geven over winkels die we niet willen als we zelf geen actie ondernemen.

Zijn er nog meer mensen die blij zouden zijn met een Kruidvat/Hema, of andere bedrijven? Geef een gil, ik stuur wel mailtjes rond.
Op 04-08-2010 schreef Remko:

De winkeliersvereniging heeft niets te vertellen over eventuele nieuwe winkels in het winkelcentrum. Dat bepaalt de verhuurder (uiteraard).

Overigens valt het me op dat er op de website nu her en der discussies aan het ontstaan zijn over het wikelcentrum (niet voor de eerste keer). wellicht kan de redactie proberen eea op de 1 of andere manier wat te kanaliseren/centraler te houden?
Op 04-08-2010 schreef jos de putter:

Ha.. Ik ben voor Kruidvat. Hema is denk ik te hoog gegrepen voor Lunetten. Maar bij Kruidvat kun je lekkere powerboost kopen en ze hebben ook leuke aanbiedingen voor speelgoed.... Zou mooi zijn.
Op 04-08-2010 schreef Buschauffeur:

Doe mij weer een doe-het-zelf winkel, waar ik even een plankje op maat of twee schroefjes kan kopen, zonder direct de voorraad van een aannemer te moeten aanleggen......
Op 04-08-2010 schreef hermandad:

nou mensen, doe mij maar een schoenenzaak, die mis ik momenteel in het WCL - WinkelCentrum Lunetten
Op 05-08-2010 schreef Simone:

Een kruidvat zou wel de doodsteek zijn voor de huidige drogist, terwijl men 'hier op lunetten.nl' wel van het beschermen van de zelfstandige winkeliers is. Al vind ik het Kruidvat wel leuker qua aanbiedingen en dergelijke.

Een doe-het-zelfzaak zou ik ook leuk en handig vinden. Kleinere dhz-zaken zijn vaak HUBO's en die zijn vaak weer wat duurder.

Een winkel met tweedehands kinderkleding en speelgoed lijkt me ook leuk.

Maar behanlve het kleine zaakje naast de snackbar is er nu volgens mij geen ruimte meer vrij....
Op 05-08-2010 schreef maria:

leuk initiatief Jenneke,
probleem is natuurlijk dat je te laat bent, het pand is al verhuurd; daar valt niets meer aan te doen.

wat wij kunnen doen is de verhuurder aanspreken door middel van een brief met handtekeningen en niet naar de betreffende kapper gaan....
Op 05-08-2010 schreef Sigrid:

Ben jij de Jenneke die ik ook in real life ken? Wat goed dat je zelf actie hebt ondernomen! Was ook mijn idee, maar wegens tijdgebrek nog niet aan toegekomen.
Ik ben erg voor een Hema. Volgens mij heeft Lunetten meer dan 10.000 inwoners (of zit ik er heel erg naast?) en past het aanbod van de Hema heel goed bij het gemiddelde inkomen en de wensen en behoeften van de inwoners van Lunetten. Er is ook geen filiaal in de buurt (Kanaleneiland, maar ik ken niet veel mensen die daar winkelen). Ik kan me voorstellen dat ook Hoograven op de Hema in Lunetten af zou komen. Maar het zou kunnen dat de panden te klein zijn...
Dan ben ik toch ook voor een schoenenwinkel (het is hier erg kinderrijk, steeds nieuwe schoenen nodig), een Zeeman of Wibra, een kledingzaakje oid.
Veel succes en laat het me weten als ik iets kan doen!


Op 05-08-2010 schreef Tinne:

Kruitvat mag van mij komen, die verkopen ook nog andere leuke dingen. Graag zelfs
Dixsons zou ook leuk zijn maar dat zit er niet in. Hema nog beter maar de panden zijn te klein.
Een bakker die ook belegde broodjes verkoopt is de oplossing. Vooral omdat de pizzabakker er ook uit gaat.
Dat pand is voor heel veel geld verkocht.

Op 05-08-2010 schreef Sigrid:

Om de een of andere reden is mijn reactie niet online gekomen. Kort samengevat was die: goed, dat eigen initiatief! Ik denk dat een Hema goed past in Lunetten (toch meer dan 10.000 inwoners?). Ook qua type mensen. Na langer nadenken kwam ik tot de conclusie dat ik het allerliefst een Groene Winkel oid in Lunetten zou zien. En met mij meer mensen denk ik.
Op 05-08-2010 schreef Andere Peter:

Wij stemmen al. Met onze portemonnee. Een doe-het-zelf-zaakje redde het hier niet omdat wij, als we in een nieuw huis trekken, met zijn allen de auto pakken en binnen 5 minuten bij Karwei, Praxis en Gamma zijn. Het enige wat we nog wel in onze eigen buurt doen is... naar de kapper gaan! Zoals blijkt.

Kruidvat zou hier denk ik alleen intrekken als ze de buurtdrogist kunnen overnemen/uitkopen. Niet daarnaast, maar in plaats ervan. Er zit ook al een Kruidvat op het WC-Smaragdplein.
Op 05-08-2010 schreef Ton:

Een DHZ zaak is er al geweest in het winkelcentrum.
De Firma Volp heeft er enige jaren gezeten, maar is wegens een gebrek aan klandizie gesloten.
Ook een speelgoedzaak van Blokker bleek niet levensvatbaar.
Op 05-08-2010 schreef Remko:

Naast de vraag of een Hema wel of niet past (oppervlakte winkels) staat deze keten er ook om bekend hele lage huren te betalen. Als een eigenaar een heel winkelcentrum in handen heeft is dat niet zo'n probleem. het is goed voor de aantrekelijkheid van het hele winkelcentrum en dus uiteindelijk ook weer voor de eigenaar (belegger). Bij meer versnipperd eigendom, zoals volgens mij in ons winkelcentrum wordt het wat lastiger om deze lage huur te compenseren.

een kruidvat/trekpleister zie ik eerder gebeuren, maar daar geldt dan (ook) voor dat de panden nogal klein zijn.
Op 05-08-2010 schreef Jenneke:

wauw wat een hoop reacties mensen. Bijna teveel om op te reageren. Als eerste Remko: Kanaliseren? Lees eens goed naar wat ik in mijn bericht heb geschreven. Je opmerking zou misschien beter passen in de andere artikelen die over de kapper gaan.
veel plusjes voor het kruidvat, daar blijf ik achteraan gaan. Heb vandaag weer een email gestuurd. Hema blijft een vraag, maar het lijkt me dat een kleinere vestiging prima zou passen in Lunetten. Kleinere bedrijven als een bakker, speelgoedzaak of kledingwinkel. Ik heb geen idee hoe ik dat aan moet pakken. Dat lijkt me eerder iets voor de verhuurders, wellicht zelfs de woningbouwverenigingen?

Nogmaals, ik doe dit omdat ik als consument zelf ook best mee wil werken aan leuke winkels op het WC. Ik heb aangeschreven wie ik interessant vind. Ik zie Brainwash als keten niet echt slagen en vrees voor hun toekomst met hun huidige aanpak, tenzij ze letterlijk vele miljoenen te besteden hebben. Mocht het echter een grote farce blijken dan komt de ruimte op de hoek weer vrij en is en een redelijk filiaal beschikbaar voor het een of ander. Handtekeningen verzamelen zie ik echt niet zitten. Mijn ervaring is is dat het een hoop tijd kost en weinig uitkomst biedt, maar als iemand zich geroepen voelt (Maria?) dan zet ik graag mijn krabbeltje.

Keep writing peeps! Ik mail wel ;)
Op 05-08-2010 schreef Remko:

Ik zie als overlap dat mensen in de reacties op de andere berichten over de kappers ook gaan aangeven wat ze (wel) graag voor aanbod in het winkelcentrum hebben.
Dat houdt geen kritiek in op jouw initiatief, ik ben reuze benieuwd naar de reactie van ASWatson.
Op 05-08-2010 schreef Maurice:

Ik weet niet of een doe-het-zelf hier niet zou kunnen slagen. De vorige werd mede opgeheven door de dood van een van het personeel, en ze waren iets te krap gesorteerd. Ik vind het in ieder geval onhandig om steeds naar het smaragdplein te moeten gaan, hoewel daar wel nauwkeurig wordt gezaagd moet ik zeggen.
Op 05-08-2010 schreef Berber:

Ik ga voor een warme bakker! Die mis ik echt in het winkelcentrum. Kruidvat? Liever niet. Dat zou funest zijn voor de huidige drogist.
Op 05-08-2010 schreef Remko:

We hebben twee bakkers gehad die het allebei niet gered hebben. De meeste mensen gaan nu eenmaal naar de super voor brood en dan blijft er domweg niet genoeg over voor een specialist.
Op 06-08-2010 schreef Andere Peter:

Blijf dagdromen, maar heus: het heeft weinig zin om te hopen op een winkel die iets gaat aanbieden dat reeds door andere winkels wordt aangeboden. Of iets wat al geprobeerd is en mislukte.

Ik vind 'groene winkel' nog wel een aardige suggestie, gezien de Lunetten-populatie. Als we boodschappen doen zoals we stemmmen, dan heeft dit zeker kans! Dat kan ook misschien echt aanvullend zijn en voldoende omzet halen. Ik vrees alleen dat de beide supermarkten het vermogen hebben om ook meer groene produkten aan te bieden en zo een evt groene winkel voor zware concurrentie kunnen plaatsen. Maar dat idee verdient wel een kans.
Op 06-08-2010 schreef hoog:

Een hema of een kruidvat? Alsjeblieft niet zeg! Een van de leuke dingen van het winkelcentrum zoals het nu is, is dat er een redelijke verdeling is tussen kleine winkeltjes en een paar ketens. Wat verwacht je van een Hema hier: dat het assortiment net zo groot is als die van de Hema in het centrum? Daar is toch helemaal geen ruimte voor! Ooit wel eens bij Brouwers binnengestapt voor kleding? En een Kruidvat: niet nodig, er is al een drogisterij. Veel interessanter is het om te kijken of er nieuwe winkels vanuit de wijk gewenst zijn die op dit moment echt ontbreken. De komst van Hoogvliet betekende nou niet echt een verrijking voor Lunetten.... Een Groenwinkel is al geopperd, maar er zijn vast nog veel meer mogelijkheden. Misschien een tweedehands kledingzaak? Zoek naar iets waar de mensen echt wat aan hebben, en niet naar het volgende koopjesvoordeel. Want daar gaat het om: goedkoop aanbod.

En mocht je echt heel graag naar een Kruidvat of Hema willen: spring op je fiets en binnen 10 minuten ben je er. En onderweg kom je nog veel meer leuke winkels tegen!
Op 06-08-2010 schreef Elly:

Ja! Ja! Ja! Een groene winkel! Ik fiets me suf naar de slager aan de Biltstraat en de Aardvlo in Amelisweerd.
Op 06-08-2010 schreef Simone:

Voor brood hebben we een bakker ook niet nodig. De Iraanse groentenboer heeft echt lekker brood van Bakkerij Stellaard. Hij fungeert trouwens ook als afhaalpunt voor de biologische groentenpaketten van Odin.

Een lekker rommelig tweedehands boekenwinkeltje zou ik ook leuk vinden.
Op 06-08-2010 schreef Hugo:

Voor welke (type) winkel gaan we op dit moment de wijk uit?
ik voor de:
*Bouwmarkt (maar met 3 bouwmarkten net over de brug vindt ik het wel ok)
* Grote ketens zoals V&D en Hema (past niet in lunetten?)
* Witgoed
* 2e hands
* Tuinartikelen

Meer suggesties?
Op 07-08-2010 schreef Beagle,Beagle:

@jenneke, ik vind dit heel leuk dat je dit opzet.
Dit is beter iets dan niets en je ziet het er zijn al aardig wat reacties.

Ik zelf vind een action wel leuk.
Die heb je nu niet zo in de buurt zitten.
Op 07-08-2010 schreef Wim vD:

Onder het mom van hoe meer stemmen hoe meer kans:

een Groene Winkel

Graag!
De andere winkels in de wijk zijn toch niet echt groen te noemen; hun aanbod van groene artikelen vind ik in ieder geval veel te klein of, zoals in het geval van AH, bijna misleidend.

Dus nu maar wachten tot de lunchroom weer vrijkomt ;-) ???
Op 07-08-2010 schreef j.a. de jong:

liever geen kruidvat
dan delft onze drogisterij het onderspit
kruidvat is weliswaar goedkoper, maar het personeel kan allen maar vakken vullen
bij onze drogist weten ze tenminste nog een vraag te beantwoorden anders dan met "as et er nie staat dan is et op"
Op 07-08-2010 schreef Richard:

Ze zullen blij zijn bij de Hema en het Kruidvat met zulke buurtbewoners die meedenken :-)

Kruidvat is denk ik geen optie vanweg de andere drogist en hoeft van mij persoonlijk ook niet.

Voor zowel kruidvat als Hema denk ik dat het pand aan de kleine kant is. Hema helemaal, als ze een breed arsortiment willen bieden hebben ze oppervlakte nodig. (vandaar ook die lage huurprijzen, Hema heeft weinig opbrengst per m2)

De "groene" winkel is denk ik een goede optie als die het handig doet en ook zorgt voor wat cadeau- achtige zaken kan het zeker een kans van slagen hebben.

Op 07-08-2010 schreef Marni:

Ook ik zou graag een groene winkel hebben, en ik ga er dan zeker ook kopen. AH heeft toch vaak te weinig (alle biologische potgroenten zijn weer uit het assortiment bv.), en wat ze zouden moeten hebben is nogal eens op (gehakt bv.).
Gewoon weer een goede schoenwinkel zou ik ook prima vinden, die mis ik! Ik kocht regelmatig wat bij Bottina, en ook met kinderen is het ideaal om niet elk seizoen daarvoor de stad in te hoeven.
Op 07-08-2010 schreef Buschauffeur:

Ook ik ga voor de chte groene winkel.
De groene slagerij op de Rijnlaan is nu ook weg, dus een all-round groene winkel heeft hier zeker kans van slagen.
Wellicht kan Jenneke De Groene Winkel ook eens aanschrijven?
Op 09-08-2010 schreef remko:

Richard,

heb jij wel eens bij de kassa van een gemiddelde Hema gestaan? Dat gaat prima hoor, met die omzet. Alleen weet Hema dat ze een gewenste huurder zijn met een unieke positie in Nederland en dus heben ze heel wat te eisen.
Op 09-08-2010 schreef Jenneke:

Wow, Lunetten komt los! Wat ontzettend leuk om jullie reacties te blijven lezen en te zien dat er sowieso positief gereageerd wordt op mijn idee van hema/kruidvat zonder dat het meteen neergesabeld wordt en uiteindelijk er een grote voorkeur voor een groene winkel naar voren komt! Ik ben er zelf niet zo in thuis maar wil met alle plezier 'groene' winkels aanschrijven. Is er iemand die me op weg kan helpen hiermee? Waar kan ik het beste zoeken? In het laatste bericht stond iets geschreven, maar als ik nu terugklik ben ik mijn reactie kwijt, maar daar begin ik dus wel mee. Alle verdere suggesties zijn zeer welkom! Ook heb ik een reactie van de Hema gekregen:

Uiteraard doet het ons goed te lezen dat HEMA van harte welkom is bij u in de wijk. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vestigingen om zo dicht mogelijk bij onze klanten onze producten en diensten aan te bieden.
Op dit moment telt Utrecht vijf vestigingen van HEMA. Er is op dit moment nog geen informatie beschikbaar of er in de nabije toekomst nog nieuwe vestigingen zullen worden geopend.


Alle reacties van onze klanten omtrent ons assortiment en over bijvoorbeeld het aantal vestigingen worden verzameld. Wij zullen uw opmerking doorspelen aan de verantwoordelijke afdeling zodat deze in de toekomst mee kan spelen in het besluitvormigsproces. Wij willen u graag bedanken voor de genomen moeite om ons uw reactie te sturen.

Met vriendelijke groet,

Hema Consumentenservice

Dit ter info dus :)
Op 09-08-2010 schreef Jenneke:

update: ik heb de volgende mail naar de Groene Winkel gestuurd: Beste heer, mevrouw,

Ik schrijf u naar aanleiding van het volgende: In de wijk Lunetten bevindt
zich een winkelcentrum waar af en toe een ruimte beschikbaar komt. Nu is er
een pand beschikbaar gekomen en neemt een kapper zijn intrek in deze ruimte
waarmee we op 3 kappers op het winkelcentrum komen. Op Lunetten.nl is
hiermee een discussie losgebarsten onder de bewoners over wat de wijk nou
precies nodig heeft. Het blijkt dat een overgroot deel van Lunetten een
groene winkel zeer zou verwelkomen. Er zijn al vaker discussies geweest op
lunetten.nl met betrekking tot het biologische aanbod van de huidige
supermarkten, en veel bewoners gaan op dit moment Lunetten uit om op andere
plaatsen biologisch voedsel e.d. te kopen. U kunt deze discussies zelf ook
bekijken op de website waar u een goede dwarsdoosnee vindt van de
wijkbewoners.
Ik vraag u dus namens een overgroot deel van de wijkbewoners uit Lunetten of
u de mogelijkheid zou willen bekijken om een groene vestiging te openen in
onze wijk.
Alvast mijn hartelijke dank voor uw tijd en aandacht.
Met vriendelijke groet,
Jenneke Tomlow
Op 09-08-2010 schreef Richard:

@remko

Er is zeker niks mis met de omzet van Hema ;-)

Maar als je dan bij de kassa staat kijk ook even om je heen. :-) Er zijn kleine Hema's maar deze zou wel erg klein worden en dan dus te weinig kunnen bieden.

Op 09-08-2010 schreef Wim vD:

@Jenneke:
Nou, petje af voor deze geweldige brief hoor!
Op 10-08-2010 schreef Remko:

Neete brief hoor, ben benieuwd naar de reactie van de Groenbe Winkel.
@Richard: zie mijn eerdere berichten. Oppervlakte is in Lunetten inderdaad
Op 10-08-2010 schreef Tinne:

Mooie brief,
ik zelf zou niet gaan kopen in een groen winkel enkel en alleen omdat ze de producten TE DUUR verkopen.
Worden de prijzen gelijk aan een supermarkt dan zou ik er zeker WEL mijn spullen halen.

In Lunetten wonen te veel mensen die deze producten niet kunnen betalen.
Op 10-08-2010 schreef Remko:

@Richard: Euuh, dat zeg ik toch ook? zie mijn eerdere bijdrage hier en in andere discussies.

Overigens een nette mail van Jenneke, ben benieuwd!
Op 10-08-2010 schreef Jenneke:

Nou, de Groene winkel was geen succes:
Beste Jenneke

Dank je wel voor je vraag. Uit de reacties op het forum lees ik eerder een voorkeur voor Kruidvat/Hema dan voor een natuurvodingswinkel Ik ben slechts een simpele winkelier en vertegenwoordig geen organisatie die natuurvoedingswinkels opent. Die organisaties zijn er wel: Estafette/Odin, de Natuurwinkel, Bioplaza. Ik kan je echter zo wel vertellen dat Lunetten
veel te klein is voor een natuurvoedingswinkel. En het feit dat Albert Heijn stopt met bepaalde biologische producten geeft wel aan dat die
producten niet genoeg verkocht worden. Zoals 1 van de forumleden zei: We stemmen met onze portemon nee. Als je consequent biologische producten
koopt bij de Albert Heijn wordt het assortiment vanzelf groter. En van harte welkom in mijn winkel in de mooie binnenstad van Utrecht

Met vriendelijke groet,
Margot Verstegen
De Groene Winkel Utrecht
Zadelstraat 18
3511 LT Utrecht
030-2316164

Mijn reactie:

Beste Margot,

Dank je wel voor je snelle reactie.

Ik denk dat je het bericht verkeerd genterpreteerd hebt. Ik heb zelf een bericht gestart over wat ik graag wilde in de wijk, vandaar kruidvat/hema. In het begin reageren veel mensen enthousiast over mijn optie, maar als je verder naar beneden leest zie je ook dat de voorkeur omslaat naar biologisch voedsel/producten, dit is al veel vaker ter sprake gekomen. Lunetten is een
wijk met ongeveer 8.000 inwoners, overwegend links (80%). Sterker nog, Lunetten valt onder Utrecht Zuid, met ongeveer 30.000 inwoners. Te klein? Als je juist een tweede vestiging wilt openen is Lunetten daar een uitstekende wijk voor.Ik begrijp uit je bericht dat je geen verdere vestigingen wilt openen en zal
daarom de andere bedrijven aanschrijven die je geopperd hebt. Dank je wel daarvoor.
Wellicht tot ziens in je winkel!
Met hartelijke groet,
Jenneke

Zal ik de Estafette/Odin, de Natuurwinkel, Bioplaza aanschrijven?
Op 10-08-2010 schreef Jenneke:

@J.A. de Jong, heb trouwens net weer je reactie gezien en moest er hartelijk om lachen. Het klopt wel wat je zegt!
Op 10-08-2010 schreef nimby:

bussum heeft 31.000 inwoners en een uitstekend lopende giga-biologische winkel. maar ja het gemiddeld inkomen is daar ook giga.

in lunetten met z'n 30.000 inwoners zal het gemiddeld inkomen anders zijn dan in bussum. maar hier is het stemgedrag overwegend links. dus pro-duurzaam, biologisch e.d. wellicht een goede basis voor een groenwinkel.

jenneke, misschien kun je de interesse van de veldkeuken op amelisweerd wekken, om een 'fililiaal' in lunetten te openen: met lokale producten (dus hl weinig voetstappen) van de aardvlo zelfgemaakte producten verkopen. zie ik wel zitten!
Op 10-08-2010 schreef jos de putter:

Beste Jenneke,

Hulde voor je intiatief. Even een paar cijfers rechtzetten: De wijk Utrecht Zuid (Tolsteeg, Bokkenbuurt, Hoograven en Lunetten) had op 1 januari 2010 26.058 inwoners. De deelwijk Lunetten had er toen 11.589 . Bij de laatste tweede kamerverkiezingen heeft 71,9% links/eco gestemd (PvdA, D'66, GL, SP, PvdD). Overigens zegt dat laatste niet zoveel. Onder de SPrs zitten mensen die je niet gemakkelijk in een groene winkel zult zien (zij kiezen misschien eerder voor Lidl of Aldi) terwijl er bij de Christenunie misschien echte grootgebruikers zijn uit respect voor de schepping.

Veel succes met je initiatief,

Jos
Op 10-08-2010 schreef Maurice:

Ah, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben... Waarom is er in Lunetten eigenlijk geen markt, op zaterdag bv.? Dat zou wel goed kunnen lopen. Toen ik hier 24 jaar geleden kwam wonen verbaasde mij dat al, winkelcentrum, plein, waarom geen markt...?

Overigens heeft Lunetten geen 30.000 inwoners, dan zouden we wel heel dicht op elkaar wonen...
Op 10-08-2010 schreef Simone:

Hmmmm, markten zijn wel echt voor ouderen en werkelozen (met alle respect). Ik ga bijvoorbeeld nooit naar de markt op het Smaragdplein, omdat ik dan altijd op mijn werk zit. Zou ik dus alleen op zaterdag naartoe gaan en dan alleen als de marktwaren echt goedkoper zouden zijn. Dat is vaak ook niet het geval. De biologische boerenmarkt op vrijdag op het vredenburg vind ik bijvoorbeeld heel duur.
Op 10-08-2010 schreef Jenneke:

@ Nimby, goed idee, ik zal ze eens aanschrijven.
@Jos: haha, ik heb even wat gegoogled en kwam op deze cijfers. Ik vermoedde al dat Lunetten rond de 10 duizend zat, maar dacht dat het teveel was, daarom heb ik het wat voorzichtiger aangepakt. 30.000 vind ik een mooie afronding op 26.000 ;-) Op wikipedia staat dan overigens verkeerde info vermeld mbt de verkiezingen (Ruim 80% van de inwoners van Lunetten stemde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 op een linkse partij. Dit is iets hoger dan bij voorgaande verkiezingen)
@Maurice: even goed lezen mop
@Simone: markt voor ouderen en werklozen? Dat vind ik niet realistisch, ik ga vaak naar de markt in Utrecht op zaterdag, maar achter markten ga ik niet aan hoor, ik heb ook nog een bedrijfje te runnen ;-)
Op 11-08-2010 schreef Tinne:

Een markt zou geweldig zijn, het brengt leven in het centrum, en is leuk voor de oudere uit de buurt.
Op 12-08-2010 schreef Marcia:

Ik zou een HEMA ook fantastisch vinden. Of weer een schoenenwinkel, die mis ik best wel...Of een rommel/hobby-achtige winkel (knutselprut voor kinderen, maar ook stof breigaren voor de ouderen). Maar ik vraag me af, of daar genoeg animo voor is.

Naar de kapper ga ik niet in de wijk (geen goede ervaringen), dus een derde kapper vind ik niet echt interessant...

Enne, naar de markt ga ik ook graag (en ik ben gewoon een werkende mamma...).
Op 12-08-2010 schreef Sanne:

Net terug van vakantie en blij verast door dit forum. Wat een leuk initifatief!

Ook nog even mijn reactie: Ik sluit me aan bij de markt. Denk dat daar juist in onze wijk best wel vraag naar is door de gemeleerde opbouw. Ik zou niet weten hoe we moeten aangeven dat er hier interesse is in een markt, misschien bij de gemeente??

Dan wat betreft winkels, de derde kapper is idd een beetje te veel van het goede. En kapper is prima en als je kieskeurig bent fiets je toch wel naar de stad. Dan wat betreft kruidvat/ Hema. Ik heb toch een voorkeur voor de Hema, omdat ze daar een breed assortiment hebben (ook aan drogisterijwaren). Wie weet heb je met je mailtje interesse gewekt Jenneke. Biologische winkel gaat het hier denk ik niet redden. De animo voor de groentepakketten bij de Iraanse groenteboer lijkt ook niet heel erg hoog te zijn.

Misschien is het wat idealistisch, maar ik werk in Houten en daar is een heel leuk caf/ lunchroom/ restaurant gerund door verstandelijk gehandicapten. De kwaliteit is prima en de bediening geeft net dat beetje extra. Wie weet dat een degrelijke tent het wel red in het WC Misschien is het leuk dat er zoiets opgezet wordt hier. Misschien door Portaal (ik roep maar wat hoor, heb hier echt 0 verstand van)??

Tot slot, action lijkt me ook super. Heerlijke winkel.
Op 13-08-2010 schreef Jenneke:

wederom goeie ideen vanuit de wijk. Morgen zal ik de biologische winkels die de Groene Winkel aanbevolen heeft aanschrijven en de action (heb net de website bekeken, inderdaad een winkel met van alles wat, leuk leuk!). Reacties laat ik uiteraard weten.

De markt. Tsja, ik moet ergens een grens trekken, ik had al niet zo een enorme respons verwacht vanuit de wijk. Als iemand zich geroepen voelt om achter een markt aan te zitten.. feel free :) Vind het wel een heel leuk idee!
Op 16-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Hiep hiep -beep-a! Een reactie van Watson BV:

Beste Jenneke,

Met excuus voor de vertraging ivm vakantie kan ik je zeggen dat we graag een Kruidvat vestiging in Lunetten zouden willen openen. Alleen het formaat van de winkelruimte houdt ons tegen. Wij moeten minimaal een winkel hebben van zon 300 m (zeg maar zo groot als de Blokker in Lunetten). Alleen die is er (nog) niet. Kapperszaken zijn meestal kleiner (60-150 m). Mocht je dus horen dat er in het winkelcentrum een winkelier weg wil, bijvoorbeeld Brouwers Mode of de DIO, dan kan je mij dag en nacht bellen.

Geweldig nieuws (aangezien ik Kruidvat fan ben :)) ik heb gereageerd dat ik mijn ogen en oren open zal houden. Ik zal vandaag de groene winkels aanschrijven (zoals beloofd) . Wordt vervolgd.
Op 16-08-2010 schreef Yvonne:

ACTION!!! Enig!
Op 17-08-2010 schreef Ellen:

Ik wil geen Kruidvat in Lunetten. Ze hebben altijd van die schreeuwerige etalages en het is er vaak rommelig. Laat ons winkelcentrumpje maar lekker knus blijven!

En wat heb je aan een kleine Hema? Dan hebben ze net niet wat je zoekt en moet je alsnog naar de stad.

Er is jarenlang een vrijdagmiddag markt geweest bij de Filipijnen. Door te weinig klanten is dat opgehouden te bestaan. Dus dat lijkt me geen optie.

Ik denk dat een viszaak kans van slagen heeft. Bijv. filiaal van de Volendammer Vishandel op Hoog Catharijne. Alleen zou dat jammer zijn voor de kraam op donderdag/zaterdag.
Op 17-08-2010 schreef Annemiek:

Een groene winkel lijkt me ook een aanwimst voor Lunetten en voor Zuid. De ketens aanschrijven is een goed idee, Jenneke . Ik heb overigens nog niemand gehoord over een viswinkel, die zijn ver wer. De vidskraam is natuurlijk prima, maar voor vis door de week moet je echt in het centrum zijn. En wat mij betreft geen baggerwinkels als de Action.
Kunnen we hier niet stemmen?
Op 17-08-2010 schreef Maria:

Wat een superleuke ideeen allemaal.
Een groene winkel is geweldig, maar met die nieuwe prachtige zaak aan de Twijnstraat zal geen winkelier het aandurven om in Lunetten iets op te zetten neem ik aan.

Ik wil toch graag nog een keer zeggen dat de discussie 'loos' is. Er staat 'verhuurd' op het pand. Dit betekent dat het contract is ondertekend, en de kapper er gewoon komt. Dat tij is echt niet meer te keren.

Het is wel erg leuk om te horen wat iedereen graag in de wijk zou willen hebben voor winkels.
Op 17-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

@Ellen, dank je wel voor je feedback.Viswinkel heb ik zelf echt niets mee, dus als je daar interesse in hebt kun je altijd zelf een paar ketens aanschrijven.
@Annemiek, dank je wel voor je feedback mbt winkels. Er is al een soort van stemming geweest, lees alle berichten van je voorgangers maar eens door. Ieders mening telt. Ik schrijf gewoon de winkels aan die k leuk vind. Dat zegt niet dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren.
@Maria, hoe bedoel je een loze actie? In de 8 jaar dat ik hier nu woon is het regelmatig voorgekomen dat er een pand vrijkwam in het centrum. Wat is er mis met awareness kweken bij bedrijven?

Ik heb gister een mail gestuurd naar Estafette en de Natuurwinkel, ik ben benieuwd naar hun reactie.

Groetjes,
Jenneke
Op 17-08-2010 schreef maria:

Je hebt natuurlijk gelijk Jenneke, als deze acties tot gevolg hebben dat de betreffende winkels Lunetten in de peling houden voor de toekomst zou dat een prachtig resultaat zijn.

Ik wil alleen niet er gedacht wordt dat er op het moment iets te kiezen zou zijn; dat is er namelijk niet...
Op 17-08-2010 schreef Ellen:

Ik had een viswinkel als voorbeeld genoemd, omdat een viswinkel geen overlap heeft met een andere reeds aanwezige winkel in lunetten. En kruidvat/action/hema hebben dat wel. Een nieuwe winkel moet eigenlijk alleen iets toevoegen en niet concurreren.

Misschien kan er een peilling in heel lunetten worden gehouden. Er moet natuurlijk wel draagvlak zijn voor een nieuwe winkel. Neem bijv. de lunchroom; een kleine groep mensen vond dat leuk, maar het blijkt dus niet te lopen en de ondernemer draait op voor mogeljjke tegenvallende inkomsten.

Persoonlijk ben ik best tevreden met ons winkelcentrum. Het enige wat ik mis is een fontein.
Op 17-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Ellen, ik vind je idee van een peiling in Lunetten een prima idee. Het lijkt me echter meer iets dat de ondernemers zouden moeten doen, niet de bewoners zelf. Ik ben dit begonnen omdat ik graag een andere winkel dan nog een kapper op het winkelcentrum wil hebben. Mijn vermoeden dat er mensen zijn die dat ook graag willen word wel bevestigd. Ik heb, geheel op eigen initiatief, de bedrijven die ik leuk vond (en de groene winkels omdat dit echt naar voren kwam) aangeschreven. De communicatie die daar uit naar voren komt zet ik hier ook online. Dit zet niets vast, maar heeft hopelijk wel de aandacht getrokken van enthousiaste ondernemers. Nogmaals, als jij of iemand anders een ander type winkel wil, voel je dan geheel vrij om zelf ook een e-mail naar een bedrijf te sturen oid.

Markten en dergelijke vind ik te ver gaan om dat zelf op poten te zetten, en daar hebben we BOL voor volgens mij. Ik heb nu zo'n 7 winkels aangeschreven. Dat vind ik voorlopig wel voldoende (voor een spontane actie). Als ik nog reactie krijg zet ik die natuurlijk gelijk hier online (met veel dank aan de webbeheerders die alle reacties zo snel plaatsen!).

Groetjes
Jenneke
Op 18-08-2010 schreef Remko:

@ Ellen "Neem bijv. de lunchroom; een kleine groep mensen vond dat leuk, maar het blijkt dus niet te lopen en de ondernemer draait op voor mogeljjke tegenvallende inkomsten."

Ik ben 1 van die mensen uit die groep, maar nu moet je de wereld natuurlijk niet op zijn kop ztten. De ondernemer neemt een initiatief en die moet zelf zorgen voor een goed onderzoek naar de markt en uiteraard voor een goed businessplan en een goede wijze van het 'runnen van de winkel' na opening.. Ondernemen is risico lopen.


PS: Een discussie in deze thread over de teloorgang is naar mijn mening overigens verder niet op zijn plaats.
Op 18-08-2010 schreef Baukje:

Wat een razend interessante dissusie.
Toch wil ik iets zeggen over de biologische/biologisch dynamische groente en/of fruittassen van Odin die te wekelijks af te halen zijn (na een vooruitbetaling van een week) bij de Ali Baba Market. Ik doe dit al vele jaren.
Het zijn hele goede tassen met producten van het seizoen van over de hele wereld. Er zit een papier in de tas met recepten van de producten die in je tas zitten. Het zijn altijd lekkere recepten. Ik eet ze al meer dan 5 jaar.
Je kan je tas op woensdag en vrijdag ophalen. (Een dag later is geen bezwaar!). Vervolgens koop ik dus naast de dingen die ik op mijn eigen boodschappenlijstje heb staan de producten voor de recepten van de groeten in mijn tas. Zo heb ik altijd voor een week eten in huis en ik eet vrijwel altijd gevarieerd en gezond.
Je kunt ook een week of een paar weken overslaan.
Het is ook mogelijk het een keer te proberen.
Echt de moeite waard om even een kijkje te nemen op de website www.odin.nl
De groenteman is overigens ook erg aardig en behulpzaam.
Op 18-08-2010 schreef Andere Peter:

Natuurlijk is het een loze discussie. Wel leuk om eens te peilen wat enkelen wensen (want dit is natuurlijk geen dwarsdoorsnee). Maar het heeft geen enkele invloed op de marktwerking. Invloed op welke winkels er komen hebben wij met onze portemonnee. Niet met ons toetsenbord.

Iedereen roept maar wat men graag zou willen ZIEN. Interessant is alleen maar, of men kan hard maken dat een winkel in Lunetten voldoende omzet (en continuteit) kan hebben om winst te maken. Het gaat NIET om wat je de leukste etalage vindt of wat je zo lekker vindt voor de sfeer.

Ik kan alleen maar concluderen dat de wegblijvende winkeliers vooralsnog volkomen gelijk hebben. Zij maken in hun nette antwoordmails wl een rationele afweging.
Op 18-08-2010 schreef maria:

Tassen van Odin?
Mensen dan neem ik even de kans waar om reclame te maken voor de tassen van Tuinderij de Volle grond (voorheen de Aardvlo); de groente uit deze tassen komen rechtstreeks uit Amelisweerd en fruit komt van boeren uit de omgeving. De tassen zijn voor 1,2 of 4 personen en af te halen in Lunetten op de Hebriden (bij een particulier). De tassen komen wekelijks en stoppen in de winter (dus geen eindeloze kool).
Voor het milieu is dit de beste keus: immers er hoeft bijna niet voor gereden te worden, het zijn streekgebonden producten.
Zie de website van tuinderij de Volle Grond voor alle info.
Echt een aanrader. En sowieso al erg lekker omdat je weet dat het om de hoek met liefde wordt gekweekt.
Op 18-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Andere Peter,

Ik ben het echt niet met je eens wat betreft een loze discussie. Vanuit Watson heb ik namelijk wel te horen gekregen dat ze interesse hebben. Sterker nog, als er ruimte vrijkomt mag ik dag en nacht bellen. Die reactie staat er ook bij tussen de reacties, Maar goed, ik ga hier geen discussie voeren of het een loze discussie is of niet. Op de een of andere manier begon dit allemaal met hartstikke leuke reacties en feedback en nu begint het alweer te verzuren. Typisch op dit forum moet ik zeggen. Mocht je nog iets aan mijn vraag (zie helemaal bovenaan) toe te voegen hebben, post dan vooral een post, of laat het anders lekker zitten.
Op 18-08-2010 schreef Foppe:

Laat je niet zuur maken hoor Jenneke. Je initiatieven juichen ik en Lunettenaren, die niet internetten, maar die ik erover sprak, enorm toe!
Op 19-08-2010 schreef Andere Peter:

Beste Jenneke,

Het is een plezierige en lezenswaardige discussie, ik ben blij dat die er is Maar die discussie gaat naar mijn idee geen verandering brengen in het vestigingsbeleid van winkels. Drom ging ik mee met de term ''loos'' die iemand anders noemde. Ik vind deze discussie wel een waardevolle gedachtenwisseling.

Zo'n vestigingsbeleid is vrij kil: het gaat om winst. Ik heb hierboven en in andere topics al mijn visie op je vragen gegeven. Ik denk dat de volgende voorwaarden noodzakelijk zijn voor vestiging:
- De 2 supermarkten zijn in Lunetten heel dominant. Een winkel zal veel sneller geneigd zijn zich in Lunetten te vestigen als ze iets aanbiedt waarvoor geen concurrentie van AH en Hoogvliet mogelijk is (vandaar bv al die kappers).
- Geen doe-het-zelf (is al geprobeerd en er is veel concurrentie vanuit de bouwmarkten in Laagraven)
- Alleen een zeer agressieve keten zal direct gaan concurreren met de drogist, de Bruna die er al zit of met die er al zit of de Blokker die er al zit. Die nieuwe kapper maakt inderdaad deel uit van een agressieve keten.

Ik heb al geschreven dat alleen een groene winkel naar mijn idee echt iets aanbiedt wat de andere niet met dezelfde kracht kunnen aanbieden, n de potentie heeft om in het linksige Lunetten stabiel veel omzet te halen. Ik denk dat geen van de andere gedane suggesties voldoet aan al die voorwaarden.

Er is nog iets dat daaraan voldoet. Het is niet leuk, ik ga er de populariteitsprijs niet mee winnen, maar het is wel echt aanvullend en genereert potentieel genoeg omzet. Een derde supermarkt! Maar dan eentje uit een heel ander segment, dus een echte prijsvechter, bv de Lidl of de Aldi. Die bieden een goedkoper assortiment dan AH en Hoogvliet, dus zijn in die zin aanvullend. Dat past niet in het pand van die schoenenzaak, maar gezien de gretigheid waarmee Lunettenaren winkelen in supernarkten zie ik daar nog wel plek voor.

Op 19-08-2010 schreef Beagle,Beagle:

Ik zelf vind dit ook een zinvolle discussie iedereen denkt mee en geeft gelijk ook nog andere tips odin tassen of de tuinderij de volle grond.
Dus Jenneke gewoon lekker doorgaan en hopelijk dat er nog meer reacties komen

@Annemiek,
De Action, de een vind het een bagger winkel ik zelf
vind het een hele leuke winkel omdat je daar veel knutselspullen kan kopen en dat doen we heel graag met de kleinkinderen en voor een betaalbare prijs.
En omdat lunetten een kind vriendelijke wijk is dacht ik zo dat deze winkel wel hier zou passen en zover ik weet is er maar 1 action in utrecht en dat is op de plantage.
Maar gelukkig hoeven we niet allemaal met elkaar eens te zijn.
Op 20-08-2010 schreef M. Cat:

Beste mensen,
Voor al die winkels die men op dit forum graag wil hebben is 0,0 ruimte op het winkelcentrum.
Waar was men toen de beide supermarkten winkel na winkel opslokte?
De schoenmaker/sleutelmaker had veel klandizie, maar is uitgekocht door C1000. De lunchroom is gebouwd zonder dat er ooit gevraagd is of er wel behoefte aan is. De ruimte naast de snackbar is nooit in gebruik genomen.
Op het Smaragdplein staan 2 grotere ruimtes leeg, waarr voor alsnog geen huurder is. En wij willen hier een hema/kruidvat/action/groene winkel etc.
Droom maar lekker verder....
Op 20-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

@Andere Peter: Sorry voor mijn wat felle reactie, ik trok het mij te persoonlijk aan. Ik snap je standpunten, en ben het voor een groot deel met je eens over wat je schrijft. Ook al hebben mijn acties op dit moment misschien weinig zin vanwege geen ruimte, als ik al wat awareness bij leuke winkels heb gekweekt is mijn werk klaar (denk ik dan).
@Beagle Beagle: dank je wel voor je berichtje, een echt opkikkertje!

Wat betreft de 'baggerwinkel' Action: Ik heb een mailtje gestuurd (wat een missie om een email adres los te peuteren daar zeg) en wacht op reactie. Dus voor alle Action fans: wordt vervolgd.

@M.Cat: ehh.. tsja. ok. Bedankt voor je feedback.
Op 20-08-2010 schreef Remko:

Smaragdplein heeft een heel ander verzorgingsgebied dan Lunetten. Dat blijkt m.i. ook uit de interesse van Kruidvat/ASWatson. En ik neem zonder meer aan dat Lidl/Aldi hier ook graag zouden zitten. voor dat soort winkels liggen de winkelcentra ver genoeg uit elkaars buurt. Leegstand op Smaragdplein zegt dan ook niet zo veel over de mogelijkheden voor ons winkelcentrum. Wel hebben we hier inderdaad nogal wat winkels die (te) klein zijn, zodat panden niet worden ingevuld.
Op 20-08-2010 schreef Andere Peter:

@Jenneke:
Excuses waren niet nodig hoor, ik houd wel van een beetje felheid. Je hebt al met al een mooi inkijkje in de wijk gegeven.
Op 21-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Remko, je hebt helemaal gelijk. Ben vandaag wezen shoppen op Smaragdplein. Wat een ruimte daar zeg, plek zat voor de grotere ketens en een heel andere (prettigere) uitstraling voor de mensen die er rondlopen. Als je dan ons winkelcentrum(pje) bekijkt is het allemaal klein met een enorm plein waar de ruimte helemaal niet goed benut wordt volgens mij. De enige die alle ruimte heeft is de broodjeszaak en daar weet niemand van of dat nou een succes is of niet. Als je die ruimte (die wat.. 3 jaar(?) te huur heeft gestaan) wegbuldozert en aan die kant van het plein winkelruimtes neerzet heb je ineens een heel ander beeld volgens mij. Maar ja, ook dat valt onder mijn dagdroompjes ;)
Op 22-08-2010 schreef Remko:

Jenneke,
of dat een dagdroom is valt te bezien. dat hangt enerzijds af van de financien (wat kost de lunchroom + sloop + nieuwbouw en wat kan anderzijds aan opbrengsten vraagen aan bv Kruidvat) en anderzijds van de ruimtelijke inpassing: het mooie van de lunchroom is dat hij redelijk transparant is en maar een kleine achterkant heeft. een Kruidvat (of andere winkel) zal veel blinde gevels met zich meebrengen en dat is uiteraard niet zo fraai, zeker niet op die plek.
Op 23-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Reactie van de Action:

Bedankt voor uw reactie naar www.action.nl.
Action is op zoek naar winkelruimtes die minimaal 1.100m2 zijn en er moet ook voldoende parkeergelegenheid zijn.
Wanneer u een geschikte locatie weet of tegenkomt houden wij ons aanbevolen !
Met vriendelijke groet,
Action Non Food B.V.

Ik heb werkelijk geen idee van de afmetingen, laat staan dat er een ruimte beschikbaar is..
Op 23-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Remko, ik heb Watson een mailtje gestuurd, samen met een link van google maps waar het plein op staat. Ben benieuwd naar hun reactie, ik laat het je weten.
Op 23-08-2010 schreef Remko:

@Jenneke:
ter indicatie: het formaat van de supermarkten in Lunetten is: 1200 (AH) en 1140 (Hoogvliet) vierkante voor het meters publiek toegankelijke ruimte (WVO). dus exclusief ruimte voor opslag en kantine/kantoor ed. Oftewel: het door Action (en bv ook Lidl en Aldi gezochte formaat is in Lunetten niet zo 123 voorhanden. Dan zal er flink moeten worden geschoven met wikels en hier en daar wat verbouwd moeten worden.
Op 23-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

@Remko, ik ben echt een leek wat dit betreft, dus met de schijn der onschuld schuif ik alles door naar alle partijen ;)
Ik snap wat je bedoeld qua ruimte. Ik heb trouwens alweer een reactie van Watson, ze gaan achter de tip aan, al denk ik niet dat er daadwerkelijk iets uit zal komen hoor.
Op 24-08-2010 schreef Ellen:

Om een idee te krijgen hoeveel oppervlakte een winkelpand in Lunetten kan hebben:
De voormalige schoenenwinkel is 125 m2 groot. Huurprijs per m2 is 180 euro excl. btw. (prijspeil nov.2009). Stook- en servicekosten 1600 euro per jaar excl. btw. Dit winkelpand komt dus op ongeveer 24.100 per jaar excl. (bron: www.wpmgroep.nl)
Op 25-08-2010 schreef tijger:

liever geen kruitvat in de wijk.
gezien wat er in de wijk roombeek is gebeurd, daar hadden ze ook een kruitvat in de wijk.
Op 25-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Ik zag dat Odin haar reactie onder het 'andere' kopje geplaatst heeft, voor alle duidelijkheid, reactie Odin:

Beste bewoners van Lunetten,

Een van u heeft onze aandacht gevestigd op deze discussie en ons gevraagd of wij een natuurvoedingswinkel zouden willen openen in Lunetten.

Ons bedrijf Estafette Associatie C.V. in Geldermalsen is een groothandel in biologische voeding met 15 eigen winkels onder de naam Estafette, de biologisch eetwinkel. Een van onze winkels is gevestigd in de Biltstraat in Utrecht. Verder zijn wij de leverancier van het Odin groente en fruitabonnement en hebben we een biologische webwinkel. De Odintassen en webwinkelbestellingen leveren we uit via Odin-afhaalpunten waarvan er een gevestigd is in Lunetten, namelijk Ali Baba Market.

Het is dus mogelijk om op onze website www.odinwinkel.nl biologische boodschappen te bestellen die dan op woensdag en vrijdag afgehaald kunnen worden bij Ali Baba Market. Ook kunt u zich bij Ali Baba abonneren op een wekelijks af te halen tas met biologische groente en/of fruit. We denken dat dit de beste manier is om biologische levensmiddelen verkrijgbaar te maken in Lunetten.

Over het verzoek om een biologische winkel te openen in Lunetten kan ik zeggen dat we inschatten dat dat te weinig omzet zou opleveren om de kosten van winkelinrichting, huur, personeel, voorraad en bevoorrading terug te verdienen. Wellicht dat deze afweging anders uitvalt naarmate de vraag naar biologische levensmiddelen toeneemt.

Met vriendelijke groet

Estafette Associatie C.V.
Richard Kuiper

Voor meer informatie over ons bedrijf en onze producten:
www.estafette.org
www.estafettewinkel.nl
www.odin.nl
www.odinwinkel.nl
Op 25-08-2010 schreef Jenneke Tomlow:

Na de reactie van Odin wil ik gelijk ook deze thread afsluiten. Ik vond het geweldig om te zien hoe iedereen ideen aangedragen heeft, tips gaf en meedacht. Ik ben er nu meer dan ooit van overtuigd dat je als bewoner in een wijk wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen wijk.

Wat begon als een spontane bevlieging heeft een hele hoop handige en waardevolle reacties teweeg gebracht, en wellicht komt er nog iets van terecht in de toekomst. Mijn dank is in ieder geval groot naar jullie allemaal voor het meedenken!

Hartelijke groetjes,
Jenneke
Op 26-08-2010 schreef Sanne:

Ik denk dat ik voor alle lezers/ posters op dit forum spreek als ik je bedank voor je inzet Jenneke. Super!
Op 28-08-2010 schreef Aurora:

Tot een jaar geleden werkte ik bij de Hema. Mijn taak was aangeven of een nieuwe vestiging ergens een succes kon worden. Als inwoner van Lunetten heb ik natuurlijk diverse malen bekeken of een Hema hier uit kon. Het antwoord is bij lange na niet en ik verwacht dan ook niet dat hier ooit een Hema zal komen. Helaas!
Op 11-09-2010 schreef F. Wessels:

Hoi Jenneke,

Lees net je initiatief, en hulde hiervoor, wel treurig dat zoiets op deze manier aangezwengeld moet worden.
Kleingeestig en teleurstellend dat een winkeliersvereniging niet snapt dat zij de handschoen dienen op te nemen.Het mes snijdt namelijk voor hen aan twee kanten, oftewel een win/win situatie.
Zij geven tegengas, en promoten een winkel waar werkelijk behoefte aan is voor een groot publiek (Kruidvat ofzo) geeft een aanzuigende werking voor de rest van de winkels waardoor de omzet stijgt.
Hoogvliet weg, kruidvat en een hubo erin.

gr,

Frank
Op 14-09-2010 schreef Remko:

Beste Frank,

lees alsjeblieft de reacties hierboven en zwengel deze onzinnige discussie nou niet weer opnieuw aan. En laten we er nou eens mee opouden te denken dat de wionkeliersvereniging over de invulling van de panden gaat. DAT IS NIET ZO.

Remko
Op 14-09-2010 schreef Jenneke:

@ Frank: Hoi Frank, graag gedaan hoor. Het was een heel interessante discussie. Heel veel mensen hebben positieve en leuke feedback gegeven. Ik snap alleen de woorden treurig, teleurstellend en kleingeestig niet goed. Je bent blijkbaar gefrustreerd, maar richt je pijlen op de verkeerde groep. Dit is door oa Remko ook al duidelijk uitgelegd. Mijn hele punt is dat je als bewoner ook zelf initiatief kunt tonen, en dat is gebeurd. De WV heeft niets te maken met nieuwe bedrijven.

@Remko: Onzinnige discussie? tssk, ik vond hem juist erg nuttig, alleen al om te zien wat mensen graag zouden doen. Prima voer voor toekomstige bedrijven.
Op 14-09-2010 schreef Remko:

Jenneke,

ik bedoel de discussie over de rol voor de winkeliersvereniging, niet jouw initiatief uiteraard.

Remko
Op 02-11-2011 schreef Truus:

Ik heb van iemand die bij een vastgoedontwikkelaar werkt gehoord dat er plannen zijn voor een HEMA op het Smaragdplein. Als dit doorgaat zal de kans klein zijn dat er ook een HEMA op WC Lunetten komt.
Op 07-11-2011 schreef Karin:

Hallo Jenneke,

Heb net met interesse de stukjes gelezen. En inderdaad ik mis een aantal winkels in Lunetten.

Nu wil ik van mijn passie koken mijn beroep gaan maken. Ik wil me richten op ontbijt, lunch en afhaal/bezorgmaaltijden. De aandacht ligt op dagverse (liefst biologische) producten, geen fast food, maar lekkere gezonde maaltijden , salades, originele broodjes en wraps ed, smoothies, etc

Wanneer ik een event. ruimte in Lunetten zou huren, dan zou ik daarnaast een mogelijkheid willen scheppen voor de verkoop van lekker banket, brood en aanverwante producten.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hier belangstelling voor is.

Groet Karin
Op 09-11-2011 schreef Jenneke :

Beste Karin,

De post is ouder dan een jaar, en ondertussen ben ik zelf, na alle gedane moeite, niet eens meer woonachtig in Lunetten. Het lijkt me verstandig als je een nieuwe post plaatst.

Vind het wel een onwijs goed idee van je, mocht het allemaal lukken, dan kom ik zeker terug om wat lekkers bij je te halen!

Heel veel succes

Jenneke
Op 07-02-2012 schreef Bianca:

"Ik mis alleen de Hema", is de titel voor emigranten in spe, maar ik mis 'm in Lunetten!
Kruidvat zou ook handig zijn, maar een hoop dingen zijn ook te halen bij de AH of de drogisterij die er zit en anders fiets ik naar t Kruidvat op het Smaragdplein. Voor de Hema is geen vervanger en moet je t wat verder weg zoeken, dus ik pleit voor HEMA In Lunetten.
Op 08-02-2012 schreef Jenneke:

Bianca,

Het is ondertussen bijna anderhalfjaar geleden dat ik met dit topic bezig ben geweest, je hebt duidelijk mijn laatste reactie niet gezien. Als je hier weer wat actueels over te melden hebt verzoek ik je een nieuwe topic te starten, ik doe verder niets meer met je feedback.

Ik zal de websitebeheerders vragen deze topic definitief te sluiten.

Groet,

Jenneke Tomlow
Op 08-02-2012 schreef redactie:

De reactiemogelijkheid op dit topic is beindigd.