Ingezonden door: wil
24-08-2010

recreatieplas TOCH muziekfestivalterrein...!!!

weet je nog, vorig jaar de omstreden plannen voor het riverdance festival op terrein Laagraven? Dat is afgeblazen vanwege te veel protesten vanuit o.a. Lunetten.
Nu ook zo'n last van gedreun in je huis? De gemeente Nieuwegein of Houten heeft vergunningen verleend voor DIVERSE muziekfestivals. Op dit moment wordt er al 4 dagen 'geoefend' voor komend weekend.
Als dat met alle festivals zo gaat, is het rustige, natuurlijke en groene karakter van de wijk snel naar zn mallemoer geholpen.
Is het BOL ingelicht over al die vergunningen? Welke wethouder-Zuid heeft verzuimd om ons bewoners hierover te raadplegen? Is die Gisberts ofzo soms weer terug?

Bij dezen een oproep aan alle Lunettenaren en alle Hoogravenaren om elke avond de politie te bellen, en bezwaren in te dienen bij de gemeente Utrecht, Houten en Nieuwegein, en bij het recreatieschap (eigenaar).
De politie vraagt u om zo veel mogelijk te klagen!

Reageer op deze inzending
Op 24-08-2010 schreef peter R:

Zoals ik net ook al heb gepost onder berichten: het is inderdaad een rotherrie elke avond sinds zaterdag hier in de omgeving Seychellen. Echt onaanvaardbaar met die ellendige basdreun en dat geschreeuw. en als ik het goed begrijp gaat dat dus veel vaker gebeuren. Dat wordt inderdaad de politie bellen.
Op 24-08-2010 schreef M. Cat:

Gezellig toch elke avond gratis festivalmuziek, waar anderen dure kaartjes voor moeten kopen?
Jammer dat er wat verkeerslawaai bij zit en de wind niet altijd even goed staat, zodat het niet zo mooi klinkt.
Misschien kunnen de organisatoren ons als omwonenden vrijkaartjes komen brengen om ter plekke te komen genieten. En anders graag een megadoos oordopjes.
Op 25-08-2010 schreef Hippo:

Ik heb wel iets gehoord, maar ik dacht vooral dat m'n buurman weer eens bezig was.

Eventuele vergunningen zullen wel via de gemeente Nieuwegein lopen, maar een evenement met veel geluid zal in (zeker het zuiden van) Lunetten hoorbaar zijn, en met 'verkeerde wind' zelfs hinderlijk hoorbaar.

Ik heb geen moeite met af en toe eens een festival of iets dergelijks, maar meer dan dat moet het liever niet worden.
Of we moeten per evenement een compenserende 'stiltedag' krijgen zonder verkeer op de snel- en spoorwegen... ;-)
Op 25-08-2010 schreef P. Winters:

Ik woon op de Harz en zelfs daar kon je het nog horen.
Op 25-08-2010 schreef coen:

Volgens mij is er momenteel een studentenontgroening aan de gang, afgaande op het aantal fietsen en jongeren in eenzelfde shirt...
Ben helemaal benieuwd hoe de direct omwonenden (boerderijen) dit festival ervaren? Is er naar hen wel gecommuniceerd?
Op 25-08-2010 schreef Maria:

Wijkbureau zuid en de gemeente Houten hebben mij vorig jaar beloofd om de wijk op de hoogte te houden van nieuwe vergunningaanvragen en festiviteiten. Ik heb toen intensief contact met ze gehad ivm riverdance.
Dat is dus niet gebeurd. daar zijn ze zeker op aan te spreken.
Omdat het officieel de gemeente Houten is worden aanvragen in principe alleen in het Houtens krantje gepubliceerd. De overlast ligt natuurlijk in Lunetten.

Het BOL neemt weinig initiatief in deze, vind ik.
des te meer protesten uit de wijk, des te beter!
Stuur een email naar zuid@utrecht.nl; helpt altijd!
Op 25-08-2010 schreef Gijsje:

Zie reactie "Nimby", overgenomen uit de "Berichten Actueel" op deze site, gedateerd 14 augustus 2010

Op 24-8-2010 schreef nimby:

23 tm 28 aug: Introductieweek studenten Natuur en Techniek / Hogeschool Utrecht

bron: activiteitenlijst houten 28-7-2010. voor de rest van het jaar geen activiteiten op laagraven.

Op 25-08-2010 schreef Foppe:

Waarom zou een hele woonwijk in de herrie van een studenten introductieweek moeten zitten. Doe dat in de Uithof.
Op 25-08-2010 schreef Dennis:

Beste lunnetttenaren.

Waarom zoveel discussie. We wonen tussen de snelwegen. Hebben een vredige wijk. Waarom gunnen we iemand dit plezier niet? een beetje egoistisch.

Op 26-08-2010 schreef djee:

Dit is inderdaad een volstrekt onzinnige extra bijdrage aan het lawaai rond Lunetten. Gemeente Houten en recreatieschap zouden op zijn minst verplicht moeten worden om te toetsen of er enig voordeel voor evt. omwonenden is. Een open toegankelijke internationaal wakeboard-wedstrijd is echt iets anders dan een besloten studentenfeest.
Op 26-08-2010 schreef rob:

ik heb alleen maandagavond en dinsdagavond iets gehoord een half uurtje lang rond half 9,

Op 26-08-2010 schreef Buurvrouw:

Wat een heisa zeg. Ik heb niets gehoord. En al was het wel zo, zolang het niet elk weekend is heb ik er persoonlijk niet zo'n probleem mee. Mijn buren hebben ook wel eens last van mij als ik een feestje geef. In goed overleg is dit vaak geen enkel probleem.

We wonen in een levende stad die wat mij betreft juist zo leuk is omdat er wel eens wat georganiseerd wordt (besloten of openbaar). Als je zo aan stilte hecht, is het dan niet verstandiger om niet in een grote stad, maar in een rustig dorpje te gaan wonen... Absolute rust in combinatie met de voorzieningen die we nu hebben is denk ik gewoon niet mogelijk. Ik ben juist wel blij met Down Under en een beetje leven in de brouwerij.
Op 26-08-2010 schreef een ouder:

Beste buurvrouw,

Misschien ben ik wel ooit in Lunetten komen wonen omdat dit zo'n rustige buitenwijk was en ik geen zin had/heb om rondom Utrecht in de file te staan om naar mijn werk in Utrecht centrum te gaan?
Op 26-08-2010 schreef Ihsan:

Ik vind het prachtig dat deze locatie gebruikt kan worden om feestjes te geven! Overdag, dat wel. Of er moet een tijdelijk geluidsscherm komen!
Op 26-08-2010 schreef Jenneke:

Hier bij de Furkabaan/Henegouwen heb ik niets gehoord. Als ze het terrein ook in de toekomst gaan gebruiken voor feesten en je bent hier komen wonen voor de rust dan ontstaat er wel een probleem denk ik. Er zal dan in de toekomst niet alleen meer last zijn van geluidsoverlast, maar ook van de auto´s. Bedenk maar eens hoe vast het kan staan in Utrecht als er een evenement in de Jaarbeurs is die grote bezoekersaantallen trekt. Persoonlijk heb ik er geen last van, maar wel begrip voor de mensen die nu in paniek raken over de onduidelijkheid en last hebben van het geluidsoverlast. Succes!
Op 27-08-2010 schreef Ilona:

Waarom denken mensen in een stad te kunnen werken, er ook te kunnen wonen en dan vervolgens de eigenschappen van een dorpje uit Zuid Limburg te kunnen hebben?

Echt, als mensen er zelf niet direct mee te maken hebben wordt er direct op gezeurd. Het zullen wel treurige eenzame bejaarden zijn die dit doen...
Op 27-08-2010 schreef paling:

Ik hoop niet dat we te hard gejuicht hebben bij FC Utrecht-Celtic.....gelukkig vielen al de doelpunten voor 22:00 uur pffh..
Op 27-08-2010 schreef PG:

Gezien het aantal ‘positieve’ reacties, blijkt maar weer eens dat een hoop Lunettenaren en ik weet ook Hoogravenaren, het een vervelende gang van zaken vinden. Ook zij hebben kennelijk een hekel aan al die basterreur die je huis binnendendert; je weet er niks van, je hebt er niet om gevraagd en je kunt het namelijk ook niet afzetten.

Er wordt gerept over "je moet iemand ook es wat gunnen". Zelf gun ik iemand best wel es wat. Let wel: iemand; niet talloze muziekfestivallers.
Waar het ook om draait is het verschil tussen iemand iets gunnen en het vergunnen.
Het vergunnen gaat volgens een openbare weg die via de gemeente moet lopen. Zeker als het een hele woonwijk aangaat; gewoon volgens Nederlandse regelgeving.
En dat is nu net wat er hier op een sneaky en schimmige manier gebeurd. Wie weet er iets vanaf? Waar staat gepubliceerd dat er een vergunningsaanvraag ligt, waar men dan eventueel bezwaar tegen kan maken? Precies! Niemand!

Bovendien is er nogal een verschil tussen je eigen buren die een feestje netjes aankondigen, je waarschijnlijk óók nog uitnodigen ook, en een groot muziekfestival of gewoonweg geluidsoverlast, die niemand heeft gemeld, waar niets over terug te vinden is en je gewoonweg overdonderd. Dat (laatste) is dus helemáál niet netjes. Zeker als de gemeente Houten (?) weet van de bezwaren die er zijn; bepaald geen goede buur dus.
Ik kan er dus ook totaal geen begrip voor opbrengen dat dit zomaar kan.
Op 27-08-2010 schreef Maria:

Ik vind het bijzonder onprettig dat andere mensen dit forum en deze discussie gebruiken om andere mensen te kleineren.

Als je geen last hebt van het lawaai, prima! maar laat mij mijn mening hebben, nl dat ik er wel last van heb.
Op 27-08-2010 schreef Mireille:

oh, dus dat was het geluid! Nu weet ik het, ik woon ook op de seychellen...
Ik vond het niet zo erg eigenlijk, mag van mij wel zo af en toe,,
Op 27-08-2010 schreef nimby:

@pg en anderen, een tip: kijk af en toe op de website van gemeente houten en zoek op activiteitenlijst en evenementen. zo ben je voorbereid op eventuele herrie.
Op 30-08-2010 schreef rob:

tja wat is last?

Ik heb meer last van mijn buurvrouw met haar schelle stem die ik elke avond hoor.
Of van alle -beep- katten uit de buurt die snachts aan het janken zijn.
Waar kan ik daar bezwaar op in dienen?
Op 03-09-2010 schreef rob:

oooo dit weekend is er weer een wakeboard toernooi.
Ik verheug me nu al op de komende forumberichten!
lol
Op 03-09-2010 schreef M. Cat:

Ha, dan weet ik waar de in de advertentierubriek gezochte gestolen waveboarden te zien zijn.....
Op 05-09-2010 schreef Eagle:

@Rob

Waarom stel je die vraag over waar je je hart kunt luchten over katten? Dat heb je toch ruimschoots gedaan bij de stelling over katten die binnen moeten blijven?

@ Maria

Het blijkt hier de gewoonte te zijn niet inhoudelijk op een stelling in te gaan maar mensen in een hoek te zetten. Probleem van anonimiteit op een forum.
Op 07-09-2010 schreef buurtbewoner A.:

Politie heeft gevraagd veel te klagen? Kan me niet herinneren een oproep te hebben ontvangen hiervoor!

Enne het is maar net hoe de wind staat..dat ervaren we toch ook van de rijksweg.

Vindt dat we wel reeel moeten blijven. De vergunningen waren tot ongv. 0.00u afgegeven en mijnsinziens hield de organisatie zich daar goed aan!
Op 07-09-2010 schreef buurtbewoner A.:

Wil eerst kwijt dat : de politie roept op om veel te klagen ik geen oproep heb gekregen!

Gelukkig maar want het is aan de medewerkers van de gemeente om de decibellen die geproduceerd worden te meten tijdens het festival. En niet aan de politie in 1e instantie heb ik begrepen.

Tevens is het zo dat als je (zoals ondergetekende) bijna tegenover de plas woont het geluid wel hoorde, maar het geheel afhankelijk is van de windrichting hoe hoorbaar het geluid is toch?! Geldt ook voor de A27 geluiden.

En zo'n paar maal per jaar een feestje met duidelijk door de organisatie aangeven begin en eind tijden ( keurige tijden) op een internetsite, geeft ook weer een extra dimensie aan een hot summer night!

Dus recht van klagen is er mijnsinziens niet..ondanks dat ik ook niet gecharmeerd ben van alle base geluiden maar ik het wel heel leuk vindt dat de plas en zijn omgeving niet alleen gebruikt wordt om te luieren en te watersporten!
Op 08-09-2010 schreef Andere Peter:

Ik heb geen behoefte om naar zo'n feest te gaan, maar ik ben in principe voorstander van enkele feesten per jaar. Leven en laten leven.

De reacties vallen mij mee, een aantal nam hier al de moeite om hetzelfde te zeggen. Laat toch lekker gaan. Overdrijf het nadeel dat je meent te hebben niet zo (Terzijde: psychisch werkt het ook zo, dat iets waar je je op focust door je zintuigen scherper worden waargenomen, dus wie zich hieraan hardop ergert versterkt het geluid voor zichzelf). En bijna altijd gaat het om vermeende toekomstige overlast. Terugkijkend is het tot dusver allemaal erg meegevallen.

Doorgaans wordt op dit soort fora de sfeer gekleurd door de fanatiekste stroom. En neem maar aan dat de tegenstanders van een beetje geluid fanatieker zullen zijn dan de voorstanders. In mijn omgeving is een ruime zwijgende meerderheid voor een beetje leven in de brouwerij. Vóór de ontwikkeling van dat gebied, met alles erop en eraan.

Ik ben huiverig voor allerlei schijndemocratische inspraakprocedures. Daar komt slechts een uiterst kleine minderheid op af, veelal minder dan 1%. Een soort vijfde macht. Door niemand gekozen, veelal gedomineerd door enkele segmenten (bv gepensioneerden). Dat is niet representatief, de gemeenteraad is dat wel. Het BOL behoort hierin dan ook NIET betrokken te worden, naar mijn overtuiging.