Ingezonden door: F. Wessels
11-09-2010

inventief?

De winkeliersvereniging heeft en knap staaltje van zijn "kunnen"laten zien door maar liefst 3 kapperzaken toe te laten tot het gezelschap, knap hoor.Is men nu als vereniging nu niet in staat enigszins na te denken over een nuttige invulling van het toch beperkte oopervlak van het winkelcentrum? De laatse aanfluiting is net voorbij (italiaan)ook niet geheel de schuld van de wiinkeliersvereniging, maar toch beeldvormend.
Een kapperzaak, daar is nu net behoefte aan, net als een Italiaan die open is als deze niet open hoeft te zijn, en dicht is als er juist veel behoefte aan is.Slimme zakenmensen dacht ik zo, van te voren weten dat het niet gaat lukken, en toch zoiets beginnen.Begin nu gewoon eens met een goede voorziening waar men op een normale tijd een goede kop koffie kan krijgen, of een lekkere lunch met een glas wijn erbij, dan ook nog op het terras, en dan ook nog op tijden dat er behoefte aan is ( in vakanties?, zondag +(avond?), zaterdag+(avond?)
Simpeler kan ik het niet uitleggen, op de hoek een viswinkel annex broodjeszaak, en kijk eens aan een toplocatie..Tja,

Reageer op deze inzending
Op 11-09-2010 schreef Remko:

Beste F.

Kijk eens op de discussie over Kruidvat en Hema in Lunetten, iets verderop in de rubriek ingezonden. Daar kan je onder andere leren dat het niet aan de zittende ondernemers is om te bepalen wie gaat huren in een leeg pand.......
Op 11-09-2010 schreef wijkgenoot:

Wel een beetje mosterd na de maaltijd, F. Wessels, hoewel ik het met de strekking eens ben.
Zie de vorige stelling op het forum en een eerder ingezonden stuk, waar we dit al uitgebreid besproken hebben.
Ook kwam toen aan de orde dat de winkeliersvereniging niets te zeggen heeft over wie er in de panden komt, omdat zij geen eigenaar zijn.
Op 11-09-2010 schreef Hugo:

Ik kan me voorstellen dat je als winkeliersvereniging geen leden mag weigeren. Anders hadden de 2 andere kapperszaken wel een veto uitgesproken gok ik...

Dus ik denk dat je je peilen ergens anders op moet richten @F

Op 11-09-2010 schreef Remko:

OK, nog 1 keer dan:

Het gaat niet over wel of niet lid zijn van een winkeliersvereniging, maar over het al dan niet huren van een winkelpand. Daar gaat uiteraard de eigenaar over.
Op 11-09-2010 schreef F. Wessels:

Tja, dan is er structureel toch iets niet in orde,als je als winkeliersvereniging geen vuist kan maken naar de eigenaar, én de gemeente.
Wel krom, de gemeente investeerd in een leefbaar winkelcentrum, maar draait zijn hoofd om als het moeilijk wordt.De eigenaar van de winkelpanden heeft dus een monopolie, en beslist dus wat er komt, zonder inspraak??klinkt een beetje oostblok.
En iedereen laat het gewoon gebeuren, steek je nek uit winkeliersvereniging. zou ik zeggen.
Op 12-09-2010 schreef Buschauffeur:

Dat is geen oostblok, dat is onderwereld Houten en Nieuwegein. Zie: http://www.lunetten.nl/pub/actueel/nieuws2.php?id=2652&search=winkelcentrum
Hoe zou een winkeliersvereniging een vuist moeten maken? Het zijn allemaal huurders. Niet een vereniging van Eigenaren.
Waarom denk je dat het pand naast de patatboer nog steeds leeg is? "De vereniging" wil niet opdraaien voor de kosten van het omleggen van een paar kabels. De gemeente ook niet. Dus het geheel zal tot het einde der tijden leeg staan.

Je bent toch wel naïef om van een slager, kaasboer, drogist, kapper, brillenboer, groenteboer, kortom: middenstander, iets van een visie te verwachten die breder is dan de eigen bankrekening .....

De gemeente kijkt alleen of alles in het bestemingsplan past en of er voor alles een vergunning is. Meer niet.
Op 12-09-2010 schreef Remko:

Er is hier geen de eigenaar, maar meerdere eigenaren. Bij 1 eigenaar (belegger) zou je inderdaad enige invloed kunnen verwachten van een ondernemersvereniging, hier werkt dat niet.

En als de gemeente hier wel over zou gaan zou mij dat nou weer te veel Oostblok zijn.

Oftewel: we zien hier gewoon de economie zijn werk doen, zoals al elders op de site, volgens mij door Andere Peter, uit de doeken is gedaan.
Op 12-09-2010 schreef Hugo:

Mensen,
ik ga echt niet blij zijn met een winkeliersvereniging die alles *wel* voor zeggen heeft. Concurrentie is dan nul. Een C1000 en een Albert-heijn in het zelfde winkelcentrum kan je dan wel schudden.
Natuurlijk heeft het huidige systeem nadelen, maar wat wil je als zoveel partijen grote belangen hebben.
Op 12-09-2010 schreef Maurice:

We zullen zien hoe het loopt. Zijn er genoeg klanten voor 3 kappers? Dan kunnen de 3 zaken blijven bestaan. Zo niet, dan zullen er ontslagen gaan vallen, en uiteindelijk zal 1 van de zaken wel omvallen, en hebben we weer een leeg winkelpand waarin wat anders geprobeerd kan worden. Zo werkt het hier nu eenmaal. Ik vind het wel sneu voor de bestaande kappers, hopelijk gooit Brainwash het eerste de handdoek in de ring...
Op 12-09-2010 schreef Eagle:

Over de broodjeszaak, restaurant of wat het dan ook is kan ik eigenlijk maar één ding zeggen. Gedoemd te mislukken. De omgeving is niet van dien aard dat je daar eens even lekker gaat zitten. Om uitgebreid te winkelen en eventueel te lunchen en een kop koffie te drinken gaat men gewoon naar het centrum. Dat is ook de reden waarom de chinees en de patatzaak het wel goed doen. Daar kun je je eten meenemen.

Een winkelcentrum als dit is puur functioneel, en is er niet voor de gezelligheid. De winkels die er slagen zijn winkels die producten of diensten aanbieden waarvoor je niet te ver wilt 'reizen'.

Dat er een kapperszaak is die de concurrentie met de andere twee kapperszaken wil aangaan kan ik me goed voorstellen, en lijkt me ook niet zo moeilijk. Bij de andere twee kappers kun je namelijk maar kiezen uit twee kapsels. Een herenkapsel en een dameskapsel. De kwaliteit van de twee huidige kapperszaken is gewoon niet goed. We moeten maar afwachten wat voor kwaliteit Brainwash gaat bieden, maar het ziet er in ieder geval beter uit dan de twee huidige kappers.

Ik zou er geen moeite mee hebben als die andere twee kappers verdwijnen. Dan zijn er in ineens twee winkelruimtes vrij waar iets in zou kunnen komen waar de bewoners wel behoefte aan hebben.
Wellicht een poll aan wagen?
Op 12-09-2010 schreef Anderste Peter:

Binnenkort zal het allemaal zijn opgelost: Voor de lunchroom zijn de eerste "papieren" al ingediend voor Spaans restaurant "Tapas y bolsas". Past goed bij de studenten en terug van overwinterde bejaarden.

Verder zullen we wel één of twee kappertjes weggaan zodat alleen de grootste overblijft en er minder ruimte is voor belachelijke knipprijzen....Hebben we weer één of twee pandjes over voor echt leuke winkels. Immers, geef de buurvrouw een schaar en ze kan je knippen
Op 13-09-2010 schreef Ellen:

Lekker, tapas! Dat Tapas y Bolsas, is dat een soort filiaal van een ander restaurant in de stad, of is het iets helemaal nieuw?
Op 13-09-2010 schreef Andere Peter:

Een toplocatie is het natuurlijk niet. dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Het is Lunetten, hoor. Geen Neude of Oude Gracht. Iedereen in Lunetten zou op- die plek best leuke toko's willen zien. Maar er ook substantieel geld uitgeven is nog een stap verder. We doen de dagelijkse boodschappen in een grote supermarkt en funboodschappen in de Binnenstad. Ik betwijfel ook of de winkeliersvereniging er veel aan kan doen. het gaat gewoon om een goed verdienmodel van een ondernemer. Is dat wel te maken?

Voor verschillende kapperszaken blijkbaar is blijkbaar wel een verdienmodel te maken. Dat is te verklaren. Zeker als elke kapperzaak zich op een ander segment richt. De grote supermarkten concurreren niet en de meesten van ons laten zich blijkbaar graag dicht bij huis knippen.

Is dat erg voor het aanzien van het winkelscentrum? Mwoahhh... dat hangt van het succes af. Een goed lopende kapperszaak die elke avond open is zorgt voor meer leven in de brouwerij dan een slecht lopende broodjestoko. Niets is voor het aanzien zo erg als leegstand, of vaak gesloten winkels.

Op 13-09-2010 schreef paling:

@anderste peter : ik dacht toch echt dat het "El Broma del Sur" ging heten...
Op 13-09-2010 schreef Anderste Peter:

@Paling
"Broma del Sur"? Hoe kom je daar bij? Die naam had ik nog nooit ergens horen vallen? Ook niet echt Spaans volgens mij. Meer Frans misschien?
Op 14-09-2010 schreef Andere Peter:

Zeg Anderste, ik denk dat Paling hier cynisme bedrijft. 'El Broma del Sur' betekent zoiets als 'De Grap van Zuid'.

Paling is dan ook een beetje 'Il payaso de Lunetos'.

Svp de scherpzinnigheid ietsje opvoeren indien je op mijn naam wenst mee te liften.
Op 14-09-2010 schreef Ellen:

Spaans voor De grap van het zuicden
Op 14-09-2010 schreef paling:

@anderste peter

"leugen van het zuiden" bij wijze van uitzondering de vertaling dan maar
Op 16-09-2010 schreef Sanne:

Een ander puntje over de nieuwe kapper. Ik heb een reclamefolder in de bus gekregen ondanks mijn nee/nee sticker die niet voor niets op mijn brievenbus zit. Zijn er meer mensen die een ongewensde folder in de bus hebben gehad?
Op 20-09-2010 schreef Hippo:

Buschauffeur: "Je bent toch wel naïef om van een slager, kaasboer, drogist, kapper, brillenboer, groenteboer, kortom: middenstander, iets van een visie te verwachten die breder is dan de eigen bankrekening ....."
Lekker denigrerend zeg...

Maar ja, het zou zomaar kunnen dat we straks met een lege "toplocatie" OP het plein zitten en dat er met wat pech een kapper wordt weggeconcurreerd, en dan maar wacchten wat dat wordt.

Dat leeguitziende front aan de parkeerkant, bijd e snackbar, vind ik ook nog steeds erg onvriendelijk ogen.