Ingezonden door: Maurice
17-09-2010

Houtense pad brug dicht tot december?

Vandaag zijn er borden geplaatst over de vervanging van de brug in het houtense pad, en daar staat op dat de werkzaamheden tot in december gaan duren. Ruim 2 maanden zonder de belangrijkste fietsverbinding naar de stad, dat is wel een erg lange tijd...

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 17-09-2010 schreef Remko:

Is dat de brug vlak bij de bouwspeeltuin?

daar wordt ook nog het fietspad aan de Stelviobaan vernieuwd.....
Wil dat zeggen dat de bouwspeeltuin en de BSO tijdelijk niet bereikbaar zijn?
Op 17-09-2010 schreef Remko:

Ohnee, dat is de oude Liesboschweg, beetje onduidelijke route op de site van de gemeente.
volgens welke site het overigens matige hinder zal opleveren(?)
Op 17-09-2010 schreef waddenbuurtbewoner:

3 maanden! kosten ca. 135.000 uur
Op 18-09-2010 schreef Maurice:

Het gaat om de brug in het centrale fietspad door het Beatrixpark, in het verlengde van gaasterland. Ik heb de link naar de wegwerkzaamheden pagina van de gemeente toegevoegd (zie boven), als je op die pagina op 'Wegwerkzaamheden' klikt en op Lunetten inzoomt kan je de zeer schaarse extra info lezen die de gemeente nog vermeldt, en daar staat dat de werkzaamheden zelfs tot 31 december kunnen duren... Laten we hopen dat dat toch wat overdreven is...
Op 18-09-2010 schreef Buschauffeur:

Tja, het bord is duidelijk genoeg.
Even omrijden dus.
In mijn beroep maak je dit iedere dag mee. Geen dag dat er niet ergens aan de weg wordt gewerkt en je dus even moet omrijden.
Het gaat er om hoe je daar op reageert.
De standaard reacties zijn nogal paniekerig: Oh, jee, wat overkomt ons nu weer. En dat nog wel tot en met december!! Ayayay.
Even wennen aan de nieuwe situatie, zou ik zeggen.
Zie je nog eens een andere omgeving dan die je gewend bent.
Op 21-09-2010 schreef Jacomine:

Wie heeft verzonnen dat alle fietspaden tegelijk moeten worden aangepakt? Is dat soms goedkoper of zo? Ook langs de andere kant kan je met de fiets niet met goed fatsoen de wijk uit, bij het tunneltje achter Karpaten, en langs BP is het ook al dicht. De enige mogelijkheid om richting stad de wijk uit te fietsen in nu langs het spoor. Ook als je aan de andere kant van de wijk woont. Even omrijden vind ik niet erg maar dit is best ver. En een krap fietspaadje voor al die fietsers in de spits. Of weet iemand nog een andere 'uitgang' richting noord die wel open is? Kijk, dat die brug moet worden opgeknapt, daar kan ik inkomen. Maar dat die fietspaden nou zo slecht waren... Ik had liever dat mijn gemeentelijke belastingcenten aan iets urgenters werden uitgegeven.
Op 21-09-2010 schreef Maria:

Onderhoud en verbetering van wegen vind ik helemaal prima! Alleen alles tegelijk doen duidt op een wel hele slechte planning. Fietsers delven weer het onderspit.
Op 28-09-2010 schreef Beagle,Beagle:

Volgens mij hebben de voetgangers en honden in het beatrixpark slecht we moeten gewoon uitkijken dat we niet omver worden gereden door de fietsers in het wandelgebied.
misschien een tip voor de boa's dan hebben ze gelijk hun norm gehaald voor de bekeuringen.
Op 28-09-2010 schreef biker:

De brug is gesloopt en de gehele week geen werkzaamheden. Zo gaat het wel lang duren!!!! Belachelijk! Een brug van dit caliber zou veel sneller klaar moeten kunnen zijn.
De gemeente knoeit! Geen goede planning ! Aannemers hebben de gemeente weer eens in de tang.
Op 28-09-2010 schreef waddenbuurtbewoner:

@beagle beagle:
Als de boa's fietsers gaan bekeuren, mogen ze gelijk wat aan de loslopende honden doen, die buiten het loslloopgebied rondrennen. Ik krijg steeds vaker een loslopende hond voor mijn fiets gewoon op straat.
Op 29-09-2010 schreef Beagle,Beagle,:

Ohwee als er iets gezegd wordt over de fietsers dan wordt gelijk weer begonnen over de loslopendehonden of de -beep-.
Ik heb het over het gedeelte waar de honden mogen loslopen in het beatrixpark en niet opstraat.
Het beatrixpark is een wandelgebied en bij het water mogen de honden.

Maarja wat voor reacties je ook geeft altijd hebben de honden het gedaan.
Nooit de kinderen,voetgangers,fietsers,auto's of de hangjongeren noem maar op.
Maar alleen de honden hebben het gedaan en voor de rest niemand.
Op 03-10-2010 schreef Oma Fivelingo:

Ik snap het niet waarom krijgen de honden altijd de schuld.
Het zijn toch hun baasjes die ze opvoeden.
Zijn er dan zoveel honden haaters in lunneten.
Waar het ook om gaat het eindicht altijd bij de honden jammer.
Op 03-10-2010 schreef waddenbuurtbewoner:

@beagle beagle:
Inderdaad, het Beatrixpark is een wandelgebied, waar geen (brom)fietsers op de wandelpaden horen. Honden mogen op bepaalde plekken in het Beatrixpark loslopen, maar niet in het hele Beatrixpark en zeker niet op de fietspaden en de woonerven grenzend aan het park.
De omleidingsroute ivm de brugrenovatie was de eerste dagen onduidelijk, waardoor (brom)fietsen tussen Houtensepad en Ravelijnpad de voetpaden gebruikten. Inmiddels is een hek op het Houtensepad gezet en worden (brom)fietsen omgeleid via Houtensepad/Schiermonnikenoog/Texel/Ravelijnpad.
Op 05-10-2010 schreef Maurice:

Wat raar is (en hier al eerder geconstateerd), is dat de brug weliswaar is afgebroken, maar dat er nu al anderhalve week absoluut niets meer gebeurt. Hadden ze die afbraak (en overlast) niet wat kunnen uitstellen...
Op 12-01-2011 schreef marc:

Inmiddels moeten we ruim vier maanden omfietsen omdat de Houtensepadbrug nog steeds niet is vervangen. Raadselachtig waarom dit zo lang moet duren. Wie weet waarom? En is bekend wanneer we onze fietssnelweg naar en van de stad weer kunne gebruiken?