Ingezonden door: Theo Peeters
18-10-2010

Amateurs

Maandagochtend half acht, spitsuur in huis. Gezin (vier personen) maakt zich op voor de werkdag. De tweede shift is juist bezig in de badkamer. Douchen, ontbijten en de deur uit. Buiten begint het licht te worden. Dan wordt het ineens aardedonker in huis. De douche schakelt luttele seconden later over op koud water.

Nu was de ‘tijdelijke onderbreking van de energievoorziening’ aangekondigd met een pamflet dat kennelijk huis aan huis verspreid was onder de bewoners van de ‘getroffen’ adressen aan Dolomieten, St.-Gotthard, Oeral, Treek en Betuwe. De boodschap was duidelijk en we waren dus voorbereid. Van 09.00 tot 14.00 uur zou de stroom er mogelijk af gaan. Maak een back up van je bestanden, houd de vriezer dicht, trek een trui aan, vermijd de lift, dat soort dingen.

De stuntelige tekst van het pamflet had een waarschuwing moeten zijn. Even snel afgeraffeld met vooral veel aandacht voor de juiste profilering van al die verschillende bv’tjes en onderaannemertjes die zich elk met hun eigen deelgebiedje van onze energievoorziening bemoeien. Als klap op de vuurpijl een raadselachtige toevoeging ‘Gefaxt naar adm. WV Harry Peters 07-10-2010’. Het is maar dat wij geadresseerden het weten.

Maar wie haalt het in zijn hoofd om anderhalf uur voor de aangekondigde tijd, als het nog donker is en op het drukste moment van de dag, al de knop om te draaien? Communicatie is kennelijk moeilijk. Niet alleen met klanten, ook met collega’s en andere bedrijven. Of ze nu Stedin, Joulz, Eneco of wat dan ook heten: een stelletje amateurs!

Reageer op deze inzending
Op 18-10-2010 schreef Ben Bergafwaarts:

Ik woon in Lunettenberg, ver van de Dolomieten en de Betuwe, maar ook hier ging om kwart voor acht de knop om. En niet eens een papiertje in de bus.
De Stad Utrecht twitterde om 7.49 "Korte elektriciteitsstoring in Hooggraven, maar nu doet ie 't weer.", maar wijdde er geen item aan. Misschien staat de storing los van het geplande onderhoud.
Op 18-10-2010 schreef Simone:

Gelukkig ging de stroom er na enkele minuutjes weer op
Op 18-10-2010 schreef j.a. de jong:

ook bij ons.
ik denk dat heel lunetten de klos is geweest.
ook de straatverlichting was uit.
je zal maar net een BIOS aan het flashen zijn op zo'n moment ...
Op 18-10-2010 schreef Theo Peeters:

@ Ben: Je hebt gelijk, misschien is er wel geen verband tussen de onderbreking van vanochtend en de aangekondigde werkzaamheden. Maar het blijft een suf briefje.
Op 18-10-2010 schreef Maria:

Fijn die briefjes in de bus; vooral als er je geen briefje krijgt maar wel stroomstoring hebt. Wij wonen op de shetlands.
Inderdaad ook in Hoograven was er storing; gehoord van vrienden!
Op 18-10-2010 schreef Jacomine:

Ik heb ook geen briefje gekregen, wel een stroomstoring om ongeveer tien voor acht. Op de site van RTV Utrecht staat: 'De storing trof Houten, Nieuwegein, Vreeswijk en de Sorbonnelaan in Utrecht. (...) De technici van de netbeheerder onderzoeken nog naar de oorzaak van de korte uitval.'
Maar dat klopt dus niet (taalkundig ook niet trouwens).
Knullig.
Op 19-10-2010 schreef waddenbuurtbewoner:

Ook in de waddenbuurt is er voor 8 uur een stroomstoring geweest. Gelukkig had ik ook het alarm van mijn mobiel gezet, ik kon dus op tijd vertrekken.
Op 24-10-2010 schreef mozzer:

ook in de bokkenbuurt was er een stroomstoring op dat tijdstip, dus gewoon een geval van domme pech.
Ik werk zelf in de ICT en vaak komt het voor dat mensen denken dat een storing te wijten is aan een aangekondigde onderbreking of een verandering die plaats heeft gehad. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niets met elkaar te maken hebben gehad!
Nooit te snel conclusies trekken is mijn ervaring hiermee.