Ingezonden door: tjatja
31-10-2010

kater VOS...

onrustig loopt mijn kat in het rond en huilt klagend...een beetje geirriteerd wijs ik hem terecht, totdat ik de oorzaak zie.
Vos, een rode kater van de hondsrug. zijn naam weet ik, na het lezen van het briefje in zijn kokertje. opmerkelijk genoeg stond er op dit brief; (vrij vertaald) ik vind het leuk om bezoek te gaan bij andere, wanneer je mij naar huis brengt, zal er waarschijnlijk niemand zijn. ik heb een kattenluikje en er is vast wel iemand die mijn bakje heeft gevuld...
sneu voor het beestje, maar ik begin het inmiddels vervelend te vinden om hem regelmatig (en dan vooral 's nachts) op bezoek te hebben.
natuurlijk ben ik niet op de hoogte van wat mijn kat uitspookt, maar zou het graag horen wanneer hij dit gedrag vertoont.

maar na het plaatsen van dit artikel is het natuurlijk niet opgelost en vraag ik mij af, hoe ik Vos kan weren uit mijn huis en mijn eigen kat weer de baas kan laten zijn...

Reageer op deze inzending
Op 31-10-2010 schreef IloveMaryBale:

Tja, wellicht even bij Mary Bale te rade gaan......?
Op 31-10-2010 schreef Tjatja:

Wie is dat dan en wat zou ze voor mij kunnen beteken?
Op 01-11-2010 schreef rob:

kan je gewoon het adres niet plaatsen wat in zijn kokertje staat??
Kunnen we de eigenaar aanspreken.
Op 01-11-2010 schreef Simone:

Irritant zo'n kat die 's nachts binnensluipt. Er bestaan ook geavanceerde kattenluikjes die alleen voor je eigen kat opengaan. Ik heb even gegoogled en dat leert dat het gaat om kattenluiken met een halsbandmagneet. De prijs is ongeveer 40 a 45 euro. Volgens mij heb je ook luikjes met een chiplezer. Lijkt mij een effectieve oplossing, al kost het wel even wat... Maar de eigenaar van die kat kan hem waarschijnlijk ook niet binnen gaan houden 's nachts, want sommige katten draaien dan helemaal door en breken het huis af.
Op 01-11-2010 schreef Tjatja:

Heb het adres niet meer, aangezien vos nogal schuw is lukt t mij niet om hem nogmaals te lokken.
Zo'n luikje is idd een idee , behalve dat mn kat regelmatig zn halsbandje kwijt is.
Zou t helpen als ik hem bv nat spuit? Mijn kat nam, toen ik dat deed, de plantenspuit te grazen. Wil hem graag dier vriendelijk verjagen...
Op 01-11-2010 schreef jos de putter:

Soms wil het wel eens helpen om een hond te nemen. Hoewel lang niet alle honden het graag tegen ene kat opnemen, zijn ze meestal wel de bovenliggende partij.
Op 01-11-2010 schreef Foppe:

Een tip van een kattenliefhebber: als je een opdringerige kat het territorium van je eigen kat of zelfs je huis ziet binnenkomen, klap dan hard met je handen. Of vul een emmer met koud water en gooi de inhoud in de richting van de kat; als het goed is schrikt hij van het geluid van het neervallende water en van een eventuele spetter. Het gaat om het schrikeffect. Katten leren eigenlijk alleen van lik-op-stuk beleid. En soms moet je ze helpen de grenzen van territoria te onderscheiden.De eigenaar aanspreken is het beste, want de inhoud van het briefje lijkt wel een beetje gemakzuchtig.
Op 08-11-2010 schreef Luc:

Volgens mij valt dit onder de verantwoordelijkheid van het baasje van Vos. In mijn optiek: als je niet voor een kat wilt zorgen, neem dan geen kat! Asociaal om andere mensen met jouw probleem op te zadelen.
Diervriendelijk verwijderen: plantenspuit met sinasappelsap. Daar hebben ze een hekel aan, want ze moeten dan ook de zure rommel van zich af likken. Succes gegarandeerd. Of, nog beter: vangen, halsband verwijderen, naar een asiel brengen en hopen dat een liefdevolle nieuwe eigenaar zich meld.

Luc
Op 19-11-2010 schreef Jolanda:

Katten zijn vaak zelf helemaal niet blij met een kattenluik, waarbij iedere kat zomaar in en uit kan lopen. Kattendeskundige Vicky Halls zegt dat katten dit kunnen ervaren als een draaideur zoals bij bijv. bij de Bijenkorf. Moet je je voorstellen dat je voordeur dag en nacht open staat? Niet echt fijn. Ik zelf speel portier voor mijn katten, is ook niet echt fijn, zeker niet op dagen dat ze het heen en weer hebben. Maar het went en streng zijn helpt ook. Eén van mijn katten gaat ook regelmatig bij buren naar binnen, daar ben ik helemaal niet blij mee, maar kan er niets aan doen. Zij zullen zelf het lik-op-stuk-beleid moeten toepassen (emmer water/plantenspuit).
Dus ik zou adviseren om een kattenluik met chip nemen, dan hoeft je kat geen bandje om, moet je wel je kat eerst laten chippen. Wat op zich niet onverstandig is, gezien de tip van Luc om een kat van straat te plukken en naar het asiel te brengen. Jammer Luc, dat je zoiets voorstelt. Asiels zitten al boordevol met katten die geen kant op kunnen, laten we alsjeblieft het asiel gebruiken waar het voor bedoeld is: opvang van dieren die opgevangen en herplaatst moeten worden.

Gr. Jolanda
Op 20-11-2010 schreef een ouder:

Vandaag voor de zoveelste keer kattenuitwerpselen in mijn tuin mogen opruimen van een kat die voldoet aan bovenstaande beschrijving. De kat loopt nu al een paar jaar in onze tuin alles overhoop te halen en zit regelmatig te janken in onze tuin. Van alles geprobeerd om de kat weg te krijgen, maar nu ben ik het zo zat dat ik maar denk om de tip van Luc uit te gaan voeren.
Op 20-11-2010 schreef TJATJA:

Toen ik "mijn ingezonde brief" stuurde, was het mijn bedoeling om tips te krijgen om Vos uit mijn huis te weren.
Een kat is een dier en geen mens, een kat heeft dus ook niet het besef dat een tuin niet een grote kattenbak is. De optie om hem naar het asiel te brengen in de hoop dat er iemand beter voor hem gaat zorgen, vind ik dan ook zeer slecht.
Mijn kat gaat elke avond en nacht op pad, ik heb geen idee wat hij doet bij andere en waar hij überhaupt uithangt. Wanneer iemand mijn kat naar het asiel zou brengen (bewust zijn bandje afdoen etc) zou ik in alle staten zijn en dat is dan nog zacht uitgedrukt.
Echter, het ging hier om het weren van een kat en niet hoe een kat een ander baasje kan krijgen.

IK HOOP DAN OOK, DAT MEN ZICH 2 KEER BEDENKT VOORDAT ER TOT ACTIE WORDT OVERGEGAAN. PAK EEN EMMER, PAK EEN PLANTENSPUIT...MAAR JE KAN NIET EEN KAT VAN EEN ANDER AFPAKKEN!!! HET IS DIER, ONSCHULDIG IN ZIJN WETEN EN OK, SCHULDIG IN ZIJN DOEN...MAAR HET BLIJFT EEN DIER.

IK HEB MIJ ER INMIDDELS EEN BEETJE BIJ NEERGELEGD, OMDAT MIJN KAT VOS IS GAAN ACCEPTEREN.

INDIEN IEMAND VOS (OF WELKE KAT DAN OOK) ZO ZAT IS, CHECK DAN HET ADRES IN HET KOKERTJE AAN HET HALSBANDJE EN GA BIJ HET BAASJE JE BEKLACHT DOEN...

VIND HET JAMMER DAT MIJN VRAAG IS UITGELOPEN OP DIT...VOOR DE MENSEN DIE SERIEUS HEBBEN GEREAGEERD ERG BEDANKT!! IK KAN ZEKER WAT MET DE TIPS :-)

GEGROET...EEN KATTENLIEFHEBBER EN "INLOOP-HUIS VOOR VOS".
Op 23-11-2010 schreef j.a. de jong:

lieve mensen
wekelijks krijg ik de nieuwsbrief van conrad.nl.
met allerlei elektronische gadgets.
daarin vond ik de volgende oplossing voor de 'tuin als kattebak':
http://shop.conrad.nl/huis-en-tuin/ongediertebestrijding/ongedierte-afweer/620363.html
(link even helemaal kopiëren en plakken)
check die reviews dan: 8 positieve revies !
voor conrad is dat erg veel.
en ze lijken niet gefingeerd.
een uitkomst voor degene die niet als zeurpiet wil over komen en toch van het probleem af wil.
Op 03-12-2010 schreef Buschauffeur:

Zie ook eens: http://www.petporte.nl/petporte-kattenluik.php
Met dit geavanceerde kattenluik kun je zowat alles regelen. Wie er in mag, wie er uit mag en om hoe laat etc. etc.
Voorwaarde is dat je kat(ten) gechipt is (zijn).

Doet me trouwens denken aan de laatste regel van Hotel Calafornia van The Eagles:
"you can check out any time you like, but you can never leave....."