Ingezonden door: Jos de Putter
27-11-2010

Colporteurs van energiemaatschappijen

Vervelende electriciteitscolporteurs.

De laatste weken heb ik al drie keer mensen van een electriciteitsmaatschappij aan de deur gehad: Jonge mannen in gekleurde jackjes die op de deur bonken alsof het zwarte piet zelf betreft. Ik woon in een flat met een gemeenschappelijke voordeur en vind het ronduit vervelend dat ze ineens op de galerij staan. Wat mij betreft bellen ze netjes beneden aan om te vragen of ze me boven kunnen spreken. Als er meer mensen last van hebben, kunnen we misschien Mitros en Portaal benaderen om te vragen om een anti-colportage logo aan de deur.

Reageer op deze inzending
Op 27-11-2010 schreef elsje :

je hebt helemaal gelijk het viel mijn gisteren ook op, er stopt een auto bij de Normandie er springen twee jonge mannen uit met een blauwe jack aan met een naam plaatje op hun linker borst, met een map met papieren bij. omdat ze niet via de nooduitgang naar binnen konden, toeterde de derde persoon en stapte ze vliegens vlug weer in de auto.

Bij mijn hebben ze ook voor de deur gestaan. maar omdat ik niet van verkoop aan de deur hou en een kijk gaatje in mijn deur heb, mogen ze lekker blijven staan. Want ik doe nog niet eens meer open.
Op 28-11-2010 schreef Hugo:

Echt vervelende lui die regelmatig hun boekje te buiten gaan.
Ik snap ook niet dat energiemaatschappijen het blijven doen, want ze krijgen er allemaal een erg slechte naam van.
Op 28-11-2010 schreef paling:

ouderwets colportage en diefstal is het ....de ene dag in een jasje van het Rode Kruis de andere dag van een Energiemaatschappij.......en maar positief blijven:-)
Op 29-11-2010 schreef hugo:

@paling Wat bedoel je?
Ik zie het verband tussen rode Kruis en colporteurs niet.
En 'positief blijven'?
Op 30-11-2010 schreef Remko:

@Hugo: de mensen die langs de deur komen om donateurs te werven voor het goede doel worden ook op basis van resultaat beloond. precies zoals de colporteurs die voor energiemaatschappijen ed komen.
Op 01-12-2010 schreef Rijk:

Heb ze nog niet gezien deze keer maar heb hier ook zeer slechte ervaringen mee. Gewoon nee accepteren kon de vorige keer niet, tot het moment dat hij een stap naar voren deed ik de voordeur bijna door zijn voorhoofd gooide. Wat een slechte reclame voor de bedrijven is dat.

Het ronduit achterlijk dat ze je aan de deur laten tekenen voor contracten die toch niet over een paar euro per maand gaan. Tuurlijk kan je er achteraf weer vanaf met bedenktijd etc. maar dat gaat niet zo makkelijk als het tekenen. Bij dit soort verkoop altijd vragen om info op papier en rustig doorlezen en dan beslissen.

Op 07-12-2010 schreef Asje:

Er zijn stickers met GEEN COLPORTAGE. Die heb ik op mijn deur geplakt
en sindsdien geen gezeur meer behalve van die geloofsfanaten die menen ons te moeten bekeren )-.
Op 08-12-2010 schreef Jenneke:

BLOEDIRRIANT vind ik ze, die gastjes zijn werkelijk tot het bot gedrild. Oxxio komt al 4 jaar langs, ondanks mijn verzoeken om weg te blijven omdat ze me ooit eens 400 (vierhonderd!) euro aan naheffing hebben gekost voor een eenpersoonshuishouding. (let dus echt op met deze maatschappij!). En dan dat: "Mevrouw, u wilt vast ook wel geld verdienen vanavond" als openingszin. Wie die gasten binnenlaat weet ik niet, maar ik zou het heerlijk vinden om een géén colportage sticker te hebben op de gemeenschappelijke toegang van de flat. Dan ben ik eindelijk gerechtigd om een bak ijskoud water over die gasten heen te plenzen (sorry, mijn fantasie gaat er met me vandoor..)
Op 03-01-2012 schreef Frank :

nou ja ok
ze doen maar hun werk wee je
wil niemand tegenspreken maar als je het echt beu bent
dat colporteurs je bellen of aan je deur komen of iets door de brievenbus doen (SAND D geádresseerd onontloopbaar dus) volgends de arbowet zijn colporteurs
altijd legaal bezig tenziju je de sticker op de duer plakt
Nee-Ja of de Nee-Nee en de sticker geen colporteur gewenst
wees ook altijd even alert dat je je registreert bij het bel me niet register de sticker wordt je geácht zelf te halen