Ingezonden door: Luc
04-02-2011

Stemwijzer Provinciale Statenverkiezing

De StemWijzer voor de provincie Utrecht staat sinds vandaag online: http://www.stemwijzer.nl/PS2011/provincieUtrecht/index.html#/intro . In deze StemWijzer zijn alle partijen die aan de verkiezingen meedoen vertegenwoordigd.

Je beantwoordt de stellingen met Eens, Geen van beide of Oneens. Na beantwoording van alle stellingen kun je de onderwerpen aangeven die voor jou extra belangrijk zijn.

Altijd leuk om te kijken of de partij waar je op zou willen gaan stemmen ook als beste naar voren komt!

Hoe denkt de politiek eigenlijk over het thema Natuur? Dat kun je in deze special lezen: http://tinyurl.com/6f97aru . Op zich is het redelijk voorspelbaar: De meeste partijen zijn voor, CDA beknibbelt en VVD, PVV en SGP zijn "tegen" (even heel kort door de bocht). De PVV maakt zich tevens onsterfelijk (belachelijk) door de volgende quote: "De PVV heeft andere prioriteiten dan het oversteken van konijnen". Kortom: gaat dat lezen!

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 06-02-2011 schreef Hugo:

Interessant hoe René Dercksen zelfs op de foto in de gaten gehouden wordt door Wilders...
Op 07-02-2011 schreef Luc:

@hugo: klopt ja. Bij mij roept het geen positieve associatie op: blijkbaar heeft de kandidaat de "hulp" van GW nodig om te laten zien waar hij voor staat, en kan hij dat niet alleen. Daarnaast: Big Brother is watching you. Maar de spindoctors van de PVV zullen het vast wel goed doordacht hebben, hoewel iets doordenken niet de meest in het oog springende kwaliteit van deze partij is (lees hun verkiezingsprogramma: ik zou een dergelijk niveau nog niet eens accepteren van mijn stagiaires. Geen onderbouwing, enkel geschreeuw).

Over de verkiezingspogramma's: via de StemWijzer kun je rechtstreeks naar de deelnemende politieke partijen doorklikken, waarna je het verkiezingsprogramma van die partij kunt nalezen. Dat geeft een verdiepingsslag ten opzichte van de StemWijzer.

groet
Luc

Op 08-02-2011 schreef chris:

heb net de stemwijzer maar is ingevuld en volgens de uitslag pas ik het beste bij:

1. Partij voor de dieren
2. SP
3. Platform lokale partijen Utrecht

Het minst pas ik bij de PVV.
Op 23-02-2011 schreef Durk:

Er staat ook een stemwijzer voor Lunetten op de site www.laatlunetten.nl
Op 23-02-2011 schreef Luc:

@Durk: Interessante samenvatting, met een te verwachten uitkomst: PvdD, Groen Links en SP denken in de richting van "Laat Lunetten niet Stikken", en de regeringspartijen (incl de PVV) denken het tegenovergestelde.