Ingezonden door: Luc
17-02-2011

Verdacht persoon; waarschuwing vanuit KDV Jolie

Beste ouders en andere geinteresseerden,

Jolie heeft vandaag in samenwerking met de politie een waarschuwing uitgedaan over een verdacht persoon die zich sinds kort in onze wijk ophoudt. Het advies is om kinderen deze Ún volgende week niet alleen van en naar school te laten gaan, of van en naar kinderdagverblijven (ook als ze eigenlijk zelfstandig naar huis mogen). De man verplaatst zich in een wit busje en heeft geprobeerd om met voetbalplaatjes de aandacht van kinderen te trekken.
Geen reden voor paniekvoetbal, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het verklaart trouwens ook waarom de politie met motoren zichtbaar in onze wijk aanwezig is.

groet,
Luc

Reageer op deze inzending
Op 17-02-2011 schreef Buurvrouw:

Gadver. We houden onze ogen open.
Op 18-02-2011 schreef Luc:

Hoogstwaarschijnlijk dezelfde persoon is al langer in de regio Utrecht actief. Ongeveer 3 weken geleden heeft Vleuten hetzelfde probleem gehad. De persoon is in ieder geval bekend bij de politie.
Op 18-02-2011 schreef Cris:

Als deze pers. bekend is bij de politie waarom pakken ze hem dan niet op???? En wat doet hij fout?

Ik vind dit een beetje onduidelijk verhaal.
Graag iets meer uitleg.....
Op 18-02-2011 schreef Jos de Putter:

Waarschijnlijk is het aanbieden van voetbalplaatjes alleen aan kinderen niet strafbaar. Als de man verder niets verkeerd doet, zal hij niet zomaar aangehouden kunnen worden. Tenzij hij een straatverbod of contactverbod heeft.
Op 18-02-2011 schreef Luc:

precies: je moet eerst wat fout doen voordat de politie in kan grijpen, je mag niet zomaar iemand preventief oppakken (tenminste, niet in deze situatie). Voor meer informatie zou ik even contact opnemen met de wijkagent of met KDV Jolie (of een van de andere KDV's in Lunetten).
Op 19-02-2011 schreef maria:

wat een ontzettend naar bericht!
bedankt voor het melden
Op 19-02-2011 schreef Hugo:

Heeft er natuurlijk niets mee te maken. Maar door dit berichtje Viel me gisteravond een wit busje met geblindeerde ruiten op. Opvallend want uit Hongarije (kenteken: JZY-723)
Op 24-07-2011 schreef Cor:

Is dit nog actueel?
Ik heb zicht op die kdv's en wil m met alle plezier staande houden.


C.