Ingezonden door: willem Frederiks
20-02-2011

VV RUC maakt doorstart

Met een compleet nieuw (jong maar gedreven) bestuur,en een investeerder gaat de voetbal vereniging RUC door met voetballen op zaterdag en op zondag. Ook de jeugd is weer van harte welkom.
de bedoeling is om er het volgend seizoen zeker 50 voetballende leden bij te hebben en om weer met diverse jeugdelftallen te beginnen

Reageer op deze inzending
Op 21-02-2011 schreef Bert van der Roest:

Het is jammer dat er zoveel energie wordt gestopt in een roemruchte club als RUC terwijl er al jaren de behoefte bestaan aan een club namelijk vv Lunetten. Ik hoop van harte dat de bestuurders elkaar weten te vinden zodat de jeugd van Lunetten verenigd zich sterk kan maken op voetbalgebied.
Op 21-02-2011 schreef M. Cat:

@bertvanderroest:

Hoe weet u dat er een behoefte is aan 1 voetbalclub de vv Lunetten? Op deze website en in de media heb ik daar nooit iets over gelezen.
En is deze vv Lunetten expliciet bedoel voor inwoners van Lunetten? Dat zou wel schelen in het autoverkeer richting Olympus.
Op 21-02-2011 schreef Bert van der Roest:

Meneer Cat, geen enkele vereniging is expliciet voor een wijk. De meeste autobewegingen worden veroorzaakt door teams die uit gaan spelen. Aangezien je als club ook weer de helft terug ontvangt zullen het aantal autobewegingen niet snel af nemen.
Op 21-02-2011 schreef Willem Cruijff:

Er valt veel (niet alles!) te zeggen voor samenwerking en misschien zelfs fusie van de voetbalclubs in Lunetten. Maar de heer Van der Roest zou als geen ander moeten weten hoe gevoelig deze materie ligt. Hij weet feilloos die mensen te schofferen die juist proberen hun nek uit te steken voor hun zieltogende vereniging. Ze verdienen waardering voor hun inspanning. Het zijn wel precies de mensen met wie je een goede samenwerking moet onderhouden. Hiermee bereikt Van der Roest het tegendeel van wat hij beoogt. Hij toont hiermee andermaal te beschikken over de tact van een olifant in de porseleinkast. Geen pre voor iemand met politieke ambities.
Op 21-02-2011 schreef Andere Peter:

M. Cat, je ziekelijke precoccupatie begint verontrustend te worden als je zelfs híér het aantal autobewegingen bij haalt. Slaat helemaal nergens op.
Op 21-02-2011 schreef Buschauffeur:

Twee dingen:
Er zitten nu, inclusief een tijdelijke huisvesting van KDS/Faja Lobi, 4 clubs op het sportpark.
Het zou inderdaad wel enige autobewegingen schelen wanneer het slechts om één club ging.

De heer Van der Roest zal zich dan als de spreekwoordelijke olifant gedragen, maar hij heeft natuurlijk wel een punt.
Op 21-02-2011 schreef Theo Peeters:

Reductie van het aantal autobewegingen... het lijkt me niet echt een doorslaggevende reden om samen te werken of te fuseren. Dan zijn er wel betere motieven denkbaar. Bovendien: als ik zie hoeveel Lunettenaren die op loop- of fietsafstand van de Olympus wonen het presteren om toch met de auto naar thuiswedstrijden te gaan, dan valt daar nog een wereld te winnen.
Op 22-02-2011 schreef paling:

"Het is jammer dat er zoveel energie wordt gestopt in een roemruchte club als RUC terwijl er al jaren de behoefte bestaan aan een club namelijk vv Lunetten"

@ Bert van der Roest.

Alleen al het feit dat de legendarische Piet Schrijvers hier is begonnen is al een reden om vv RUC te behouden!! vv Lunetten.....hoe verzin je het..
Op 23-02-2011 schreef Luc:

Ehm, kunnen we de mensen van het RUC niet gewoon succes wensen? Succes, RUC!!

groet,
Luc

(bewoner van Lunetten, coach bij Kampong en vader van voetballertje bij Kampong)
Op 23-02-2011 schreef wf:

Hoezo behoefte?
RUC 1940!! ,blij dat de club door kan gaan,alle middelen zijn aanwezig,een mooi kunstveld, een grasveld,kleed kamers welke recentelijk opgeknapt zijn.
starten met meer jeugd elftallen,hebben die of komen die allemaal met de auto?
Op 23-02-2011 schreef Remko:

De jeugdelftallen komen uiteraard met de auto. Je kan die kinderen voor de wedstrijden tegen/in Schalkwijk, de Meern en Houten en nog zo wat plaatsen toch niet met de fiets laten gaan?
Op 23-02-2011 schreef wf:

klopt zo'n 14 spelertjes met 4 a 5 auto's
maar is het nu een auto probleem of gaat het er om dat een club uit 1940 weer opnieuw bestaansrecht heeft met een jong ambitieus bestuur. en dat er naast dvsu en vvua nadat faja lobi kds weggaat naar kanaleneiland er nog steeds drie clubs op het sportpark zijn.
en of zo'n elftal nu bij ruc speelt of bij de buren ,het aantal auto,s zal er niet meer of minder door worden.
Op 23-02-2011 schreef M. Cat:

Misschien is het tijd om RUC te feliciteren met het nieuwe bestuur? Het is tegenwoordig niet zo makkelijk om aan vrijwilligers te komen.

Wat de auto's betreft: waren het er maar 4 of 5 die de kinderen naar een uitwedstrijd brengen of de tegenstanders naar Lunetten. Helaas zie ik op zaterdag dat uit de meeste auto's die kinderen brengen 1 kind stapt. Dat moet toch andes kunnen?
En wat is er op tegen om op de fiets naar de omliggende gemeentes te gaan? Is goed voor de conditie.
Op 24-02-2011 schreef Remko:

Ik ben het er mee eens dat het meet over RUC moet gaan en niet zozeer over de autobewegingen.

Maar die autobewegingen zijn wel noodzakelijk. Je kan toch niet van kinderen vanaf 6 jaar verwachten dat ze voor een uitwedstrijd naar de meern of 't goy fietsen om daar te voetballen en dan weer terug? Voor de meeste kinderen is de wedstrijd al meer dan lang genoeg.
Op 24-02-2011 schreef Remko:

En over RUC/vv Lunetten dan:
Je kan je inderdaad afvragen of het voor de clubs niet beter zou zijn om de krachten te bundelen. Je ziet in de sport dat verenigingen groter moeten worden om niet alleen betere resultaten te behalen op sportief vlak, maar dat de vijver om vrijwilligers uit te halen groter is en er deels ook professioneler (daarmee bedoel ik ook hier en daar het inhuren van mensen)geopereerd kan worden.

En ja, daarmee ga ik voorbij aan de sentimenten die bij clubs en hun geschiedenis horen, maar FC Utrecht bestaat toch ook niet al sinds de eeuwigheid?
Op 24-02-2011 schreef jos de putter:

Mooi idee van VV Lunetten, maar niet uitvoerbaar denk ik. In de eerste plaats omdat de huidige verenigingen natuurlijk ook Hoogravers, Tolstegers en andere mensen hebben. Het zijn niet persé alleen mensen uit Lunetten. In de tweede plaats omdat er vanuit Lunetten iedere zaterdag ook veel kinderen richting de Laan van Maarschalkerweerd en de Koningsweg rijden om bij bijvoorbeeld Kampong te spelen. De Luie Lackei was (is?) hoofdsponsor van de Rivierwijkers, de wedstrijdsecretaris van VSC woont in Lunetten. Die clubs zullen met het nieuwe fietspad alleen maar aantrekkelijker worden.
Mensen kiezen voor een club op basis van sentiment, historie, de hoogte van de contributie of de kwaliteit van de trainers. Niet persé vanwege wijkgebondenheid.
Op 24-02-2011 schreef Remko:

laten we het er even op houden dat vv lunetten een werktitel is en dat dat ook een of andere afkorting of weet ik wat gaat worden. Het gaat er ook niet om dat alleen mensen uit lunetten er mogen voetballen of dat je als inwoner van Lunetten niet ergens anders mag voetballen.....