Ingezonden door: Jos de Putter
04-03-2011

Ergernis over Voetbalplaatjes

Ergernis

Vorige week deed ik boodschappen bij Albert Heijn. Ik had het zo uitgemikt dat ik net iets meer dan 20 Euro boodschappen had zodat ik twee zakjes voetbaplaatjes zou krijgen (ik koop dan wat extra houdbare producten, zoals houdbare melk, kauwgom of pannenkoekenmeel). Helaas waren de voetbalplaatjes op. Ik zat dus met teveel houdbare melk en kauwgom maar dat neem ik dan maar voor lief. Dat de plaatjes op zijn kan natuurlijk gebeuren als de actie een succes is.

Maar tot mijn stomme verbazing merkte ik vandaag bij de AH op Kanalaneiland dat de voetbalplaatjes daar nog wel steeds uitgegeven worden.

Ik vind het echt erg slecht van Albert Heijn dat zo'n groot bedrijf er niet in slaagt om met voetbalplaatjes in ieder geval iedere winkel te bevoorraden. De actie loopt tot 13 maart, volgende week is er een ruilbeurs met de spelers van FC Utrecht en de kinderen uit Lunetten zijn in het nadeel omdat ze gewoon twee weken minder hadden als de andere kinderen om de plaatjes te sparen.

Ik heb een klacht ingediend bij AH, als meer mensen dat doen zijn er de volgende keer misschien genoeg plaatjes.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 04-03-2011 schreef J:

Ieder jaar zijn in de ene winkel de plaatjes eerder op dan in de andere winkel.
Ik snap dat het niet fijn is, maar voortdurend plaatjes herverdelen zodat alle winkels tegelijk "uit de plaatjes" zijn lijkt me ook wat ver gaan.

Loopt onze AH zoveel beter dan die in Kanaleneiland?
Op 04-03-2011 schreef OuderA:

Ook vandaag bij de AH op 't Goylaan ooknog plaatjes gekregen hoor!!!
Op 04-03-2011 schreef maria:

Nu ben ik pissig, want de cassiere van de AH in Lunetten zei tegen mij dat de actie voorbij was. Hoor nu pas dat dat dus niet klopt!
Op 05-03-2011 schreef Noël:

Alle fillialen krijgen een bepaald aantal voetbalplaatjes,
Dit is bij de ene winkel meer dan bij de ander.
Dus het is niet dat AH Lunetten beter loopt dan in Kanaleneiland.

De plaatjes worden bevoorraad op het aantal klanten + gemiddelde aankoopbedrag per klant.

En ook omdat dus mensen extra dingen gaan kopen om toch nog de voetbalplaatjes mee te krijgen word er dus niet mee berekend.
Daarom zijn ze dus eerder op bij Ah Lunetten.
Op 05-03-2011 schreef Flipse:

Vorig jaar maakte Appie (Ahold) nog 853 MILJOEN winst.
Gewoon genoeg plaatjes drukken zodat de koters niet
teleurgesteld hoeven te worden.....zou ik zeggen..
Op 05-03-2011 schreef Cris:

Dan ga je toch met je kassabon naar een andere AH.
Je kan hier ook de ontbrekende nr. posten wie weet heeft iemand veel dubbele plaatjes
Op 05-03-2011 schreef Remko:

Hartelijk dank voor uw bericht van 4-3-2011.

Helaas zijn de winkels in week 7 (14 februari) voor de laatste maal beleverd.
Er worden geen voetbalplaatjes meer geleverd aan de winkels. Dit betreft een op=op actie.
Wij willen u wel wijzen op de ruilmiddag op 9 maart in onze winkels, waar eventuele dubbele plaatjes nog omgeruild kunnen worden voor de ontbrekende plaatjes.
U kunt in uw Albert Heijn winkel navragen of deze ook een ruilmiddag organiseert op 9 maart.

Ik ga ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

<>
Albert Klantenservice
Op 06-03-2011 schreef een ouder:

In de beginperiode van de voetbalplaatsjes werden er bij sommige kassa's meer voetbalplaatjes gegeven dan waar de klant recht op. Een verbaasde klant kreeg te horen dat er meer dan genoeg waren en op is op.
Ik weet van voorgaande jaren dat er kassa's waren die extra plaatjes gaven in de hoop er snel doorheen te zijn en van het gezeur af te zijn.
Bij dit soort akties er ook vaak een soort van willekeur. Bepaalde klanten krijgen altijd extra plaatjes en klanten die net een stuiver te kort komen krijgen niets.
Persoonlijk geef ik niets om dit soort akties en koop ook niets extra om aan een bepaald bedrag te komen. Een aantal akties vind ik zelfs zo vervelend dat ik in de aktieperiode de winkel mijdt.
Op 06-03-2011 schreef Michel:

Tja, dan mag je blij zijn dat het me meestal is gelukt om de plaatjes te weigeren, anders waren ze nog eerder op geweest. De plaatjes die ik wel heb meegekregen zijn direkt in de vuilinisbak beland...
Op 06-03-2011 schreef Gijsje:

@ Michel

Stoer hoor, misgun je ze dan die jongetjes die buiten in weer en wind staan ?
Op 06-03-2011 schreef Cris:

woensdag is er in het FC-STADION een ruilbeurs voor deze plaatjes
Op 06-03-2011 schreef Andere Peter:

Oei, sommigen moeten duidelijk wat economische lesjes overdoen, die de meeste kids van een jaar of 8 juist leren dankzij de voetbalplaatjes. Het hele principe van zo'n verzamelactie berust natuurlijk op de schaarste. De kraan moet wel een keer dicht. Juist om er aardighied in te houden. Als je het uitmelkt, is er het jaar daarna niets meer aan.

De jacht is trouwens mooier dan de vangst. Heus, de kids zouden er niets aan vinden als AH de plaatjes tevoren zelf al zou inplakken...
Op 06-03-2011 schreef Buschauffeur:

Tjonge , jonge, ik geloof dat Nederland de PVV echt verdient.
Waar maakt de goegemeente zich druk over? Juist,ja. Voetbalplaatjes van een grootgrutter.
De komst van een tweede Hitler zou dit verzamelvolkje nog niet opvallen, gepréoccupeerd als het is met fotootjes van zich schandelijk gedragende over het paard getilde sporters.
Word eens wakker mensen!
Op 07-03-2011 schreef Gijsje:

@ Buschauffeur;
ieder z'n meug, maar gelukkig hebben de mensen in Lunetten "onze" buschauffeur om ons scherp te houden.
Op 07-03-2011 schreef Jos de Putter:

Natuurlijk, het zijn máár voetbalplaatjes buschauffeur. Maar toch vind ik iets niet kloppen. De actie is bedoeld om meer boodschappen te verkopen. En dan kopen mensen meer boodschappen en dan zijn de plaatjes eerder op. Zo worden klanten in Lunetten toch een beetje benadeeld ten opzichte van klanten van andere Albert Heijnwinkels. Als ik van te voren weet dat ik geen plaatjes krijg, ga ik mijn houdbare spullen wel bij een andere winkel halen.
Op 07-03-2011 schreef Remko:

AH doet dit inderdaad niet slim. Door deze schaarste (die te vermijden is) snijden ze zichzelf in de vingers. Zeker omdat niet iedereen naar een andere AH zal gaan voor de plaatjes, maar bijvoorbeeld weer (meer) naar Hoogvliet.

En dat boek krijg je toch niet vol zonder te ruilen met anderen, dus dat deel van de kindervreugde zit sowieso wel goed.

Op 07-03-2011 schreef Buschauffeur:

Quoting Jos de Putter:
"Als ik van te voren weet dat ik geen plaatjes krijg, ga ik mijn houdbare spullen wel bij een andere winkel halen."

Wat is dit nu weer voor een onzin. Waar doe je eigenlijk boodschappen voor? Ik neem aan dat je gewoon dagelijks zaken die je nodig hebt wilt kopen.
Je doet dat nu dan dus bij een andere winkel, die naar ik aanneem óók geen plaatjes heeft.
Wat is het verschil?
Een wraakactie? Lekker Puh, of zo?
Nogmaals: waar hebben we het in vredesnaam over.
Wil je je verzetten tegen oneerlijkheid en rechtsongelijkheid, dan weet ik nog wel wat betere onderwerpen dan de 'AH voetbalplaatjes'.
Op 07-03-2011 schreef Andere Peter:

Beste Jos, je snapt er echt niets van als je denkt dat klanten in Lunetten benadeeld worden. Albert Heijn verdeelt zo'n gift zo goed mogelijk over alle vestigingen. Natuurlijk laat het zich niet één op één plannen wanneer de voorraad op is. Wel eens gehoord van 'zolang de voorraad strekt'?

Overigens staat het de Lunettenaar uiteraard vrij om in Kanaleneiland te gaan winkelen.

Tragischer vind ik nog, dat je niet inziet dat de schaarste juist de aardigheid van zo'n actie is (zie mijn eerdere reactie). Heus, er is juist niks aan als je ze allemaal zomaar hebt.
Op 08-03-2011 schreef etraneel@hotmail.com:

Ik snap nu waarom ik op een gegeven moment 5 voetbalkaartjes kreeg in plaats van 1 waar ik recht op had. Ik vermoed dat AH versneld van de kaartjes af wilde.

Voor wie nog kaartjes wil, ik heb er nog een aantal in huis voor de lliefhebber.
Op 08-03-2011 schreef Redactie:

Bedrijfsleider Jan Marc Dorland van Albert Heijn aan de Hondsrug heeft laten weten dat iedere vestiging van Albert Heijn een aantal dozen met voetbalplaatjes inbrengt naar de ruilbeurs in de Galgenwaard morgen. Die wordt daar gehouden tussen 14:00 tot 17:00 uur. Spaarders kunnen hun ontbrekende plaatjes daar uitzoeken om hun album compleet te maken.