Ingezonden door: Maria
06-03-2011

Maak bezwaar tegen WOZ ivm snelweg


Dit jaar is er extra reden bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking. Door de uitbreidingsplannen van de snelwegen heb je grote kans dat je huis in waarde vermindert.
Hier lees je hoe je dit moet doen, en kan je een voorbeeldbrief vinden (heel makkelijk, alleen wat gegevens invullen en klaar is je brief) : http://www.utrechtanders.nl/?p=2264

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 07-03-2011 schreef Cris:

ik vrees dat het niet helpt!
Op 07-03-2011 schreef maria:

dat is te makkeljk gezegd! vorig jaar hebben wij 20.000 euro! van onze beschikking af gekregen simpelweg door bezwaar in te dienen. het helpt dus wel degelijk.

bovendien is het dit jaar makkelijk: de voorbeeldbrief ligt al klaar op de betreffende website, gewoon persoonlijke gegevens invullen en uitprinten. weinig werk en wie weet levert het wel iets op!

maar goed, het is ieders eigen geld, dus doe wat je wilt.
Op 07-03-2011 schreef Cris:

Oke dan ga ik een poging doen
Op 08-03-2011 schreef Luc:

Interessant Maria, bedankt! Een vraagje, waar ik zo snel het antwoord niet op kon vinden: hoe worden de percentages vastgesteld? Is dat een wettelijk kader oid, of iets anders dat zegt dat een bepaalde afstand leidt tot een bepaalde waardedaling?

groet,
Luc
Op 08-03-2011 schreef maria:

@luc, eerlijk gezegd geen idee!
Ik ving dit op via Twitter, en vind het belangrijk om te delen met wijkbewoners.
Wij hebben gewoon de standaardbrief gebruikt, ingevuld en opgestuurd.
De betreffende website weet vast meer!
Op 08-03-2011 schreef Sjef van Hoof:

Voor een artikel over de invloed van de plannen met de snelwegen op de huizenprijzen is de redactie van Lunetten.nl op zoek naar iemand die ervaring heeft met dit onderwerp. Zijn er mensen in Lunetten die bij het te koop aanbieden van hun huis hebben gemerkt dat kopers uiteindelijk van de koop afzien vanwege de snelwegplannen of dat kopers de biedprijs willen aanpassen op basis van de snelwegplannen? Als dat zo is kunt u contact opnemen met de redactie.
Op 11-03-2011 schreef Cris:

kan je als huurder niet zelf bij de belasting bezwaar maken?
Op 23-03-2011 schreef Richard:

Sterker nog.
Je kan zelfs electronisch je bezwaar indienen via de DidID bij de gemeente Utrecht.
Zeer handig.