Ingezonden door: Cristien
11-03-2011

Deze site wordt niet goed weergegeven op iPhone

Ik maak veel gebruik van het internet met mijn Iphone. Helaas wordt deze site niet goed weergegeven op mijn telefoon.

Het midden van de site blijft wit wat heel irritant is.(zie foto)
Ik heb mij laten vertellen dat dit komt door dat de webmaster bij de opbouw van de site frames heeft gebruikt.
Tegenwoordig is dat helemaal niet meer nodig.

Zijn er meer mensen die er last van hebben of ben ik de enige die met de telefoon deze site bezoekt?
En opfrisbeurt van de site zou wel aardig zijn, zodat ik als ik even niet op de pc kan de site ook kan bezoekenReageer op deze inzending
Op 11-03-2011 schreef Maurice:

Ook de gratis Opera browser geeft de site niet goed weer, maar laat wel 'Berichten Actueel' zien.
Op 11-03-2011 schreef Ruud vd M:

Exact hetzelfde beeld als op bovenstaand plaatje heb ik op de Iphone. Inderdaad... een revisie van de site?
Op 11-03-2011 schreef Cris:

Ik ben blij dat ik niet de enigste ben die er last van heeft.
Dus kom op webmaster hou rekening met de gsm gebruikers van deze tijd :)Op 11-03-2011 schreef cris:

Inderdaad met de Opera browser kan je het midden wel zien maar dan zie je de zijkant weer niet.
Heb nu 3 app's op mijn foon staan om de site te kunnen lezen.

Op 11-03-2011 schreef Ben Beller:

Op mijn 3 jaar oude Nokia N95 ontbreekt de rechterkolom (Ingezonden). Volgende week krijg ik een Samsung Galaxy. Benieuwd hoe deze site er dan uitziet.

Enerzijds kan de site-ontwerper geen rekening houden met browsers die, om redenen van schermgrootte en procesorsnelheid, afwijken van de standaarden. En allemaal op een andere manier afwijken.
Anderzijds wordt de markt van mobiele toestellen wel steeds groter. Dat moet ook te merken zijn in de bezoekers-statistieken van deze website.
Op 11-03-2011 schreef Cris:

Het komt door die frames en niet door de telefoon browsers
Lunetten. nl is de enigste site die ik niet goed kan lezen op mijn foon

( Samsung foon is wekelijk heel cool) veel plezier er mee!

Op 12-03-2011 schreef Matthijs:

@Ben:

Die wijken niet af van de standaarden, dat doet alleen deze site, het idee is leuk maar de software en het uiterlijk zijn blijven hangen in het jaar 0, helaas
Op 12-03-2011 schreef webmaster:

Deze site is ontworpen voor browsers op gewone computers en voldoet daar ook uitstekend.
De site zal ooit wel eens worden aangepast aan andere apparaatjes.
Het wachten is op deskundigen die dit als vrijwilliger (dus onbetaald) op zich willen nemen.
Verder vraag ik me af of Ik me moet aanpassen aan allerlei nieuwe gadgets of dat de gadgets zo gebouwd dienen te worden dat ze bestaande zaken normaal kunnen weergeven.
Op 12-03-2011 schreef Matthijs:

Een overstap maken naar een wat meer gebruikelijk (open source) CMS zou al heel wat schelen denk ik zo, al zitten hier natuurlijk heel wat specifieke dingen in die dan misschien niet terug zouden kunnen keren
Op 12-03-2011 schreef Simone:

Het ombouwen van een site naar een moderner systeem en look - met behoud van alle oude content - is een grote operatie. Dat heb ik wel ervaren met de site waar ik voor werk. Ik kan me dus goed voorstellen dat de webmaster niets doet tot er zich vrijwilligers aanmelden die dit op zich willen nemen.

Bij mij doet deze site het ook niet echt goed op mijn smartphone. Maar het is wel erg ambitieus voor een relatief kleine site om daar alles voor aan te gaan passen. Wat me bijvoorbeeld een paar maanden geleden wel echt verbaasde was dat een site als Funda niet werkte op mijn Smartphone. Wilde even de vraagprijs van een villa in Drenthe checken toen ik daar fietste. (kon hem niet betalen :))
Op 12-03-2011 schreef webmaster:

Inmiddels ben ik erachter wat er mis is met de weergave op kleine schermpjes.
In de pagina zite een script (uit het jaar 0) ingebouwd, dat kijkt welke schermgrootte wordt gebruikt en past daarop de hoogte (in pixels) van de blokken op de actueel-pagina aan.
De schermpjes van de gadgets zijn zo klein dat het script op een heel kleine waarde uitkomt en aldus wordt maar een heel klein beetje weergegeven.
Blijft de vraag of je je site aan de telefoonschermpjes moet gaan aanpassen.
Op 12-03-2011 schreef John:

Wat is het toch makkelijk om kritiek te hebben en maar meteen over het jaar 0 te beginnen. Ben benieuwd hoeveel vrijwilligers zich melden om de site te restylen. Waarschijnlijk zal het ineens erg stil worden zo gaat het meestal, kritiek geven is makkelijk, maar als je dan zegt doe er iets aan dan zijn we niet thuis. Overigens op mijn samsung galaxy doet de site het prima
Op 12-03-2011 schreef Cris:

Je hoeft de site niet aan een gsm aan te passen.
Ik kan gewoon al de sites per gsm bezoeken en die zijn ook niet aangepast..... Alleen deze site is gewoon erg oud.

Een open source via Joomla is gratis. Je kan daar mooie sites mee bouwen

http://demo.joomla.org
Op 12-03-2011 schreef Webmaster:

@Cris
Ja, dat ie oud is weten we nu wel.
Ook ben ik bekend met de open source CMS systemen als Joomla enz. enz.
Probleem met die systemen is dat ze té veel mogelijkheden hebben. Wij moeten werken met een redactie van vrijwilligers waarin de ervaring met de "achterkant" van internet van persoon tot persoon verschilt. Het CMS in deze site is dan ook op maat gemaakt en eigenlijk naar behoefte van de eerste gebruikers uitgebouwd tot wat het nu is.

Verder vind ik dat met al die open source systemen internet zo langzamerhand een soort eenheidsworst wordt van 'sites die je nauwlijks meer van elkaar kunt onderscheiden.
Ik zie in ieder geval meestal direct welk CMS is gebruikt. De algemene toepasbaarheid is dan ook naar mijn mening tevens een beperking van de creativiteit van de site-ontwerper en -programmeur.
Op 13-03-2011 schreef Matthijs:

@John: Als ik het niet te druk zou hebben met een eigen site waar ik bezig ben de boel over te zetten van het jaar 0 naar een meer gangbaar cms had ik me ook aangeboden als vrijwilliger. Als hier met een eventuele overgang behoefte is aan wat kleine hulp die ik er naast die andere site kan doen dan zal ik mezelf ook zeker aanbieden.

@Webmaster: Sites die snel te herkennen zijn zijn sites met Joomla, maar dat het eenheidsworst is is meer omdat mensen geen tijd steken in een eigen uiterlijk en hooguit wat kleurtjes aanpassen in een standaard uiterlijk. Er zijn aanzienlijk wat cms'en waar je alleen gebruikt wat je nodig hebt en de rest niet ziet. Een goed cms geeft ook totaal geen stijl mee aan de dingen die je er mee doet maar laat dit puur over aan de templates die je er voor kunt maken, dan kun je zo creatief worden als je zelf maar wilt.
Op 13-03-2011 schreef Buurvrouw:

Ik sluit me aan bij de webmaster. De redactie bestaat uit vrijwilligers en aanpassen is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik snap dat je elk moment op de hoogte wil blijven van wat er in Lunetten gebeurd ;-) Maar in de huidige tijd denk ik dat we ons al in onze handjes mogen knijpen met de actieve redactie die we nu hebben...

Overigens: is het niet een idee om hier een soort stage-opdracht van te maken? Er zijn vast wel wizz-kids die deze aanpassing als school opdracht kunnen doen.
Op 14-03-2011 schreef Verlosser:

Mensen Mensen,

Ik schrijf in een kwartier een scriptje dat in alle Aphones, Bphones, Cphones, Iphones, Xphones, Yphones, Zphones werkt. Zonder dat de bestaande Website aangepast hoeft te worden.

Waar kan ik mij aanmelden ???
Op 14-03-2011 schreef Buurvrouw:

hallelujah :-D
Op 14-03-2011 schreef j.a. de jong:

is dat spul van steve dan toch een religie ?
Op 14-03-2011 schreef Cris:

LOL
Op 14-03-2011 schreef Cris:

@Verlosser Misschien kan je beter even de redactie mailen.

Ik heb geen tijd om een website te maken.
Ik heb wel tijd om een moderator taak te vervullen.
Maar volgens mij is dat hier niet zo nodig.

is het wel nodig dan roept u maar :)
Op 14-03-2011 schreef Redactie:

Het aanpassen van de site zodat hij ook werkt op de iPhone bleek eenvoudiger dan gedacht, lunetten.nl is voortaan ook op de iPhone te zien! Graag horen we of dat ook jullie ervaring is.
Op 15-03-2011 schreef Salvator:

Ik ontving al een mailtje van de redactie. Er wordt dus blijkbaar bij elke reactie een mail naar de redactie verstuurd. Reageren is dus een prima manier om de redactie te mailen.

Bijna alle redactie-leden en de webmaster zijn erg benieuwd naar mijn script, zo bleek. Ik houd u op de hoogte van de vorderingen.

groet van Salvator
Op 15-03-2011 schreef Cris:

Dit is een test vanaf mijn IPhone
Op 15-03-2011 schreef Cris:

Geweldig, alles is te leven, en werkt goed.

Ik ben hier echt heel blij mee.

Nu kan ik overal en nergens op de site kijken (ook als ik op vakantie ben)

Hartelijk dank voor de moeite en inzet.
Op 15-03-2011 schreef Buurvrouw:

Wat leuk dat dit zo voortvarend is opgelost! Ik word er helemaal vrolijk van. Nu eerst maar eens een smartphone aanschaffen ;-)
Op 15-03-2011 schreef Cris:

Dat gevoel had ik ook Buuf.

Eerst had ik spijt van mijn onderwerp omdat ik bang was dat ik mensen op hun tenen zou trappen (wat niet de bedoeling was) Ik weet wat voor inzet het kost om zo'n site te onderhouden.

Nu ben ik helemaal happy dat het zo is afgelopen.
Op 15-03-2011 schreef Ruud vd M:

Hier wordt de site nu ook goed weergegeven op de Iphone. Knap staaltje zeg! Hulde aan Salvator de Verlosser:-)
Op 15-03-2011 schreef Webmaster:

Dank voor de hulde, Ik zal het doorgeven, maar De Verlosser/Salvatore was wat laat met zijn/haar verlossing, dus heb ik e.e.a. aangepast, zodat u overal, desnoods in uw graf, alles, maar dan ook álles in uw favoriete wijk kunt blijven volgen.
Op 16-03-2011 schreef Marni:


Indirect is het natuurlijk wel een groot compliment als mensen overal en altijd lunetten.nl willen kunnen bekijken, en gaan klagen als dat niet kan. Ik schat dat niet veel wijk-websites die belangstelling krijgen.

Bij gebrek aan wat voor phone dan ook ( behalve een gsm uit het jaar 0 ;-) ) wil ik toch maar even gezegd hebben, dat ik erg blij ben met deze website en iedereen die daar belangeloos zoveel tijd en energie in steekt.
Hulde !
Op 19-03-2011 schreef Ruud vd M:

Is deze gekke reactie van een webmaster representatief voor de redactie van lunetten.nl? Verander het dan alsjeblieft weer terug in de versie die niet op Iphones te lezen is!
Op 01-04-2011 schreef Cris:

Het zou best wel handig zijn als de onderwerpen waar een nieuwe reactie op is bovenaan komen te staan. Dan hoef je niet zo te zoeken.