Ingezonden door: Eeke Anne de Ruig
19-08-2005

Eerste open dag in vernieuwd Liesbospark

Eerste open dag in vernieuwd Liesbospark

Op 27 augustus organiseren alle verengingen en organisaties in het Liesbospark in Hoograven samen een open dag, van 12.00 tot 16.00 uur, aan de Verlengde Hoogravenseweg. Het Liesbospark is het afgelopen jaar opnieuw ingericht: speeltuin De Kameleon is verplaatst en helemaal vernieuwd, er is een kindercentrum gebouwd en er is een kunstgrasveld aangelegd voor de nieuwe multiculturele voetbalvereniging VV Hoograven.

Tijdens de open dag bent u welkom bij de korfbalvereniging HKC, Scouting Wilhelminagroep Zeeverkenners, de roeiverengingen van de Driewerf, VV Hoograven, speeltuin De Kameleon en de kinder- en naschoolse opvang Portes. Voor de live-muziek zorgen The Syrinx 7, Hot Boyz Brass Band en een surprise act. Kortom, een gezellige dag waarbij iedereen kennis kan maken met het vernieuwde Liesbospark en alle verenigingen en organisaties!

Iedereen is welkom om mee te doen aan de vijfkamp; deelnemers maken kans op leuke prijzen! Wijkwethouder Hans Spekman doet zelf ook mee; met een team van de gemeente Utrecht neemt hij het op tegen een team van de verenigingen.

Activiteiten
Elke vereniging of organisatie zorgt voor een onderdeel van de vijfkamp. Tussen 12.00 en 13.00 uur is de wedstrijd tussen een gemeenteteam en een team van het Liesbospark. Van 13.00 tot 15.30 uur kan iedereen meedoen met de vijfkamp; daarna is de prijsuitreiking. Alle deelnemers maken kans op leuke prijzen. Bij slecht weer is er een alternatief programma.

Bij de Scouts van de Wilhelminagroep Zeeverkenners kan iedereen meedoen aan het piratenduel. Wie geluk heeft wordt niet nat!
Volgens korfbalvereniging HKC is scoren het leukste van korfbal, daarom organiseren zij een schotcompetitie.
Op de Driewerf kunt u uw krachten meten bij de roeiverenigingen Viking, Orca en Triton.
Bij VV Hoograven kunt u de strafschoppen nemen.
Bij wijkwelzijnsorganisatie Portes kan er geknutseld worden en speeltuin de Kameleon daagt u uit de stormbaan te trotseren.

De Hot Boyz Brass Band is een Antiliaans-Surinaams band. Als zij eenmaal beginnen te spelen, kan niemand blijven stil staan. Swingend en opzwepend: Hot Boyz Brass Band gaat helemaal los.

The Syrinx 7 bestaat uit vijf enthousiaste muzikanten, met als muzikaal leider de zanger en gitarist Ruben Verduyn Lunel. De band speelt pop, rock, reggae en blues met een originele sound en het kenmerkende The Syrinx 7-geluid. Een feestelijk en swingend optreden.

Daarnaast zal er een surprise act zijn.

Samenwerking
Bijzonder in het Liesbospark is de onderlinge samenwerking tussen de gebruikers van het Liesbospark. Zo hebben welzijnsorganisatie Portes en VV Hoograven de afgelopen tijd gebruik gemaakt van de kunstgrasvelden van korfbalvereniging HKC. VV Hoograven en HKC werken samen aan de verbouwing van de kantines. De nieuwe voetbalvereniging VV Hoograven kan ook met vragen terecht bij HKC. De verschillende verenigingen kunnen gebruik maken van elkaars accommodaties. Ook komt er een gezamenlijke kunstproject in het Liesbospark. De samenwerking waaraan ook de Vereniging Sport Utrecht deelneemt, presenteert zich onder de naam Hoograven Sportwijk.

In de afgelopen jaren is er veel gebeurd in het Liesbospark. Sinds ruim een jaar heeft korfbalvereniging HKC twee kunstgrasvelden. Een kunstgrasveld kan 2500 uur per jaar gebruikt worden, een gewoon veld 250 uur. Dat gaf mogelijkheden voor gebruik door VV Hoograven en Portes.

Het nieuwe kindercentrum is afgelopen voorjaar gebouwd, en biedt nu onderdak aan de kinderopvang, de naschoolse opvang en het project Forza. Het kindercentrum staat naast de speeltuin. Speeltuin de Kameleon organiseert bijvoorbeeld elke week een instuif in het knutselhonk van het kindercentrum.

Dit voorjaar is de speeltuin helemaal opnieuw aangelegd. Het ontwerp is gemaakt door Tuin- en Landschapsarchitectenbureau Jos van de Lindeloof. Er is onderzocht wat de kinderen graag in de nieuwe speeltuin wilden, er zijn groene tunnels om te spelen, een multifunctioneel pierebadje annex theater en nieuwe speeltoestellen.

Voor de toekomst onderzoeken De Driewerf en de Scouting de mogelijkheden om ook hun accommodaties uit te breiden.