Ingezonden door: Marni
27-05-2011

Record aantal woningen in de verkoop

Vandaag (27 mei) staan er 100 woningen in Lunetten te koop op Funda. Bij mijn weten is dat een absoluut record, tenminste in de negen jaar dat ik hier nu woon heb ik dat nog niet meegemaakt.

Tijden veranderen! Toen wij hier wilden komen wonen hebben we diverse huizen aan onze neus voorbij zien gaan, omdat ze al verkocht waren voordat we maar konden gaan kijken. Zelfs hebben we nog een keer met z'n vijven met een gesloten bieding moeten meedoen (en verloren).

Voor alle verkopers hoop ik dat ze hun huis gauw kwijtraken. Uiteindelijk moet dat lukken, Lunetten is toch nog steeds een fantastische wijk om te wonen!

Reageer op deze inzending
Op 27-05-2011 schreef R.:

Hallo,

dat komt omdat portaal, mitros, en Bo-ex
van hun huur woningen af willen de meeste huurders in lunetten hebben al bericht gehad over evteuele verkoop

deze wijk is voor mensen bedoelt met een ruim inkomen en dat willen ze weer terug heben ik vind het ook vreemd want zo wordt wonen in lunetten wel moeilijker...
Op 29-05-2011 schreef Hans G.:

Ik volg de koopwoningen (en dus niet de appartementen!) nu al zo'n 10 jaar en daar is de afgelopen 10 jaar niet veel aan veranderd: het aanbod schommelt altijd rondom de 30.

Dus relax!
Op 03-06-2011 schreef Tjeerd:

Ik huur mijn woning van de Bo-Ex, en mijn huis zal worden verkocht als ik vertrek. Of ik mag hem overkopen.
Interessant om te weten vond ik dat er woningen staan op Funda in mijn buurt (Frans Lunetten) die al bijna 20.000 euro in waarde zijn gezakt, in een half jaar tijd... Ik denk dat ik nog een jaartje huur, misschien kan ik dan mijn slag slaan...
Op 08-06-2011 schreef vg:

Veel!
Vind dit errg jammer, het is maakt het vreselijk moeilijk om te kunnen wonen in Lunetten, en Lunetten is niet alleen qua kopen, maar ook qua huren erg duur.
Ik snap dat het werkt in die zin dat je bepaald volk niet in je wijk wilt, maar daar staat wel tegenover, dat anderen met eenzelfde inkomen dus ook niet in staat zijn hier te wonen, terwijl het zo een fijne wijk is!
maar goed, utrecht is sowieso erg moeilijk!
Op 11-06-2011 schreef Hans G.:

Je kunt altijd Leidsche Pijn proberen .. toch?
Op 14-06-2011 schreef Remko:

`Volgens mij vallen de koopprijzen in Lunetten wel mee. De meeste huizen waarvan ik wist dat ze te koop kwamen waren snel verkocht. Hier en daar vraagt iemand uiteraard wel te veel, dus dan duurt het wat langer....