Ingezonden door: Laat Lunetten Niet Stikken
29-06-2011

beroep tegen de Spoeduitbreiding A27 - verzoek om donaties

Beste lezer van Lunetten.nl,
Wellicht ben je op de hoogte van het feit dat een aantal bewoners van de oostkant van de stad samen met het BOL in april beroep hebben aangetekend bij de Raad van State tegen de spoeduitbreiding van de A27?
Deze spoeduitbreiding is niet hetzelfde als de grote Planstudie (van 8 naar 14 rijstroken), maar een ingreep op korte termijn binnen de bestaande bak, waarbij 2 rijstroken toegevoegd worden.
Ca. 50 mensen uit Lunetten e.o. (en het BOL zelf) hebben toen geld gedoneerd om de griffiekosten van dit beroep te kunnen betalen. We zijn nu bezig met de inhoudelijke voorbereiding van het beroep en met dit ingezonden bericht willen we je vragen om (nog) een bijdrage om zowel juridische als technische ondersteuning te kunnen inhuren.
*Hoeveel dan en waarvoor is het geld?
*Het vergroot onze kans op succes flink, indien we fouten in de spoedplannen goed doortimmerd en juridisch juist kunnen aantonen. Daarvoor willen we graag twee deskundigen inzetten die al vaker, o.a. voor Milieudefensie, met dit bijltje hebben gehakt. Zij doen dat tegen een laag tarief, maar niet gratis. In totaal is er € 6.000 nodig om dit mogelijk te maken. In de wereld van adviesbureau's een gering bedrag, maar voor ons als individuele burgers veel!
Van de donaties in april was ca. € 300 over, die we, naar nu blijkt goed kunnen gebruiken voor juridische en technische ondersteuning tijdens het beroep.
* Milieudefensie wil ons bijstaan met een gift van € 3.000
* De Vrienden van Amelisweerd kunnen € 500 bijdragen
* Het Groene Dak (organisatie in Voordorp) € 300
* Wij hebben dus nog de € 300 van vorige keer om in te zetten
Maar er blijft dan nog een gat over van € 1.900. . . . en dat willen we graag met zijn allen dichten!
Dit verzoek om financiële steun wordt ook door Voordorp uitgedragen en we zullen deze actie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Als je bij wilt dragen, is je donatie meer dan welkom op bankrekening 7177881 t.n.v. Bewonersoverleg Lunetten, onder vermelding van "Spoedwet A27".
*Waarom ook alweer dit beroep?
*We vinden het als Laat Lunetten Niet Stikken-initiatiefnemers om meerdere redenen belangrijk dit beroep in te dienen en goed voor te bereiden:
* het geeft ons de kans aandacht te vragen voor de benarde positie waarin o.a. Lunetten verkeer m.b.t. luchtkwaliteit en geluidsoverlast;
* het geeft inzicht in de gang van zaken rondom beroep en afhandeling daarvan, hetgeen ons kan helpen bij de procesgang rondom de planstudie;
* het geeft ons de kans om de samenwerking met de ' oostkant' van de stad te intensiveren en te tonen dat we gezamenlijk optreden om onze belangen te vertegenwoordigen;
* en natuurlijk zijn er inhoudelijke redenen om beroep aan te tekenen - daarvoor verwijzen we je naar onze site https://sites.google.com/site/laatlunettennietstikken/action-items/spoedwetuitbreiding-a27"
Als je vragen hebt, aarzel niet ons te mailen. In de maand juli zal de beantwoording van de mail door vakanties wellicht even op zich laten wachten, maar daarna zijn we weer op volle sterkte aanwezig.
Met hartelijk dank voor je belangstelling en vriendelijke groet,namens Laat Lunetten Niet Stikken,
John Buitink
Peter Piekema
Alieske de Vries
Theo Traas
Angela Gallé

laatlunettennietstikken@gmail.com

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 29-06-2011 schreef Sanne:

De eerste (?) € 10 staat op de rekening. Heel veel succes ermee!
Op 30-06-2011 schreef John:

Heb ook gedoneerd. Veel succes !
Op 30-06-2011 schreef Buschauffeur:

Nou, we kunnen nu in ieder geval in de peiling houden wie er dokt.
De rest vindt het dus niet belangrijk en heeft bij dezen geen recht van spreken meer (als ze het door gebrek aan asem tenminste nog kunnen).

Even alle gekheid op een stokje.
Wanneer iedereen die een storting doet dit hier gaat vermelden, dan moeten we rekening gaan houden met op z'n minst 190 reacties. Dat is wat veel.
Laten we het voor de overige donateurs samenvatten met het spreekwoordelijke: "doe wel en zie niet om".
Op 01-07-2011 schreef j.a. de jong:

niet gedoneerd
Op 01-07-2011 schreef Cris:

niet gedoneerd :)
Op 01-07-2011 schreef Buurvrouw:

Ik heb het bezwaarschrift even doorgelezen en ik word er niet heel veel wijzer van. Wat ik er uit haal is dat de kritiek te maken heeft met foute berekeningen van geluidshinder en luchtkwaliteit (NO2 en fijnstof) en schade aan de natuur.

Ik wil van harte bijdragen, de snelwegverbreding zit mij ook hoog, maar dan lijkt het me wel handig als nog een keer in Jip en Janneke taal wordt uitgelegd wat er nu precies zo'n probleem aan specifiek deze verbreding is. Het bezwaarschrift is voor mij nu te veel abracadabra en te weinig informatie. Interviewtje met de redactie misschien?
Op 04-07-2011 schreef K. Peter:

Wat een onzin. Dit gezanik kost de belasting betaler al bergen met geld en nu ook nog bedelen om geld? Verzin iets beters!
Op 05-07-2011 schreef Hugo:

Mooie bestemming van de stedin vergoeding. Doet stedin ook eens wat voor onze wijk ;-)
Op 06-07-2011 schreef Cris:

Ik zie dit echt als geld wegsmijten.
Uitendelijk trekken jullie toch aan het korste eind.
Kijk naar delft en de A4, jarenlang vechten tegen een stuk weg wat er nu toch gaat komen. Het een en ander heeft flink wat
En Ik heb niet het gevoel dat ik Lunetten laat stikken,

(Mijn Stedin geld heeft een beter doel gekregen)
Op 07-07-2011 schreef Dick den Groenaard:

Hoera!
De A4 wordt eindelijk doorgetrokken. Een zegen voor de automobilist die minder in de file hoeft te staan en toch de meest verdienende twee verdiener is in Nederland.

Gun de A27 rijder alsjeblieft ook dagelijks minder tijd in de file en hou op met dit gezeur. Stop je energie in dingen die echt iets doen voor natuur en eigen gezondheid.

Laat-de-belastingbetaler-niet-onnodig-betalen!

Jullie maken dit mooie land kapot met je grauwe gemor. Vrolijke mensen zijn mooier!
Op 07-07-2011 schreef hermandad:

Welnu Dick, dat is nog eens een zinvolle bijdrage. Ik neem aan dat jij je moeders mooiste bent, een en ander vanzelfsprekend afhankelijk van de schoonheid van je moeder.
Hoe schoon je ook moge zijn, vandaag stapte ik uit mijn auto, nadat ik over 90 km 4 keer in een file met wegwerkzaamheden heb gezeten. Nederland gaat op de schop, tegen de tijd dat alles klaar is zijn wij bejaard. Heb jij je hele frisse bloeiende jeugd in bouwwerkzaamheden doorgebracht. Goed voor je potentie! Vandaag kwam ik uit de polder met frisse lucht en stilte. Toen ik in Lunetten uit de auto stapte rook ik een wolk van uitlaatgassen. Voor het eerst, maar het was dan ook erg windluw. Meestal waait het en dan valt het niet op, maar de lucht die we in Lunetten inademen is toch echt grijs en gassig, en zo zijn de gezichten en zo is het gestel van de mensen die hier dagelijks in wonen en werken.
Op 08-07-2011 schreef Robb:

Ik geniet van je overdrijving hermandad. En meer is het niet.
De lucht die je ruikt is dezelfde lucht als in heel Utrecht en niet speciaal voor lunetten. Als je de site van de gemeente bijhoudt met daarin de meet resultaten dan blijkt juist dat wij veel minder vervuilde lucht hebben dan bijvoorbeeld een dure en gewilde wijk oog in al.
Op 15-07-2011 schreef rijk:

Lekker actie hoor. Dat jullie hier om geld moeten vragen zegt al genoeg over het draagvlak in de wijk voor jullie acties. Jammer is alleen dat al deze procedures ons als belastingbetaler handen vol geld kosten aan procedures aan de ambtelijke kant. En maar klachen dat de overheid moet bezuinigen. Ik wed dat dezelfde mensen die nu doneren volgende week weer bij een of andere demonstratie op het malieveld staan als we moeten bezuinigen. Soms moet je kiezen tussen twee kwaden en dat is bij dit soort infra problemen het geval. Tuurlijk willen we allemaal graag groen om de deur maar we willen ook graag alle luxe die we hier hebben. Soms gaan dingen niet samen en moet je je verlies nemen.
Op 14-08-2011 schreef Hans G.:

@rijk je reactie slaat nergens op, sorry hoor