Ingezonden door: Karlijn
02-07-2011

Hek van skatebaan weer weg!?

Ik heb vandaag een melding naar het wijkbureau gestuurd:

'' April dit jaar is het complete hekwerk van de skatebaan gestolen. Sinds een maand hebben we weer een nieuw hek maar meer dan de helft van de bouten is er uit gedraaid. De complete bovenkant is al los van elkaar en de onderkant voor de helft, het lijkt er dus op dat iemand weer van plan is het hek te stelen. Misschien een idee om de bouten vast te lassen? Ik hoop dat er snel actie ondernomen wordt voordat het complete hek weer weg is.''Reageer op deze inzending
Op 02-07-2011 schreef M. Cat:

Bel de politie, dat gaat sneller en laat ze een hek zetten. Wijkbureau is pas maandag weer open.
Op 02-07-2011 schreef Ben Backflip:

Ik ben net even gaan kijken, maar ik kan er niet aan af zien of het gewoon sloopwerk is of een teken van een aankomende diefstal. Wel duidelijk is: 1) de dieven hebben nog heel veel bouten te gaan; en 2) het hekwerk zit wel erg vandaal-vriendelijk in elkaar gesleuteld. Lassen was inderdaad beter geweest.
Op 02-07-2011 schreef elsje :

het hek word niet gesloopt
maar het hek wordt gedemonteerd.

Op 02-07-2011 schreef Marni:

Heeft iemand nu de politie gebeld? Karlijn?

Het zou toch te gek zijn als het hek weer gestolen werd, ik dacht nou juist dat het nu diefstalbestendig in elkaar gezet was.
Op 02-07-2011 schreef M. Cat:

Als je er langs fietst zie je niets bijzonders. Afgelopen week zag ik wel autobandensporen in de modder op het fietspad.
Er moet gewoon een hek neergezet worden tussen Stelviobaan en skatebaan. Die paar stengels die nieuwe struiken moeten worden, houden niets tegen.
Op 03-07-2011 schreef Matthijs:

Alsof een hek dieven stopt die een hek komen stelen
Op 03-07-2011 schreef een ouder:

@mathijs

Het hek van de skatebaan lijkt mij te zwaar en te groot om onder je arm of op de fiets mee te nemen.
Het is daarom niet zo 'n slecht idee om er voor te zorgen dat je er niet met een auto bij kan komen. Het vorige hek is namelijk met een auto weg gehaald.
Op 04-07-2011 schreef Matthijs:

@een ouder

Dan nemen ze dat hek langs de weg ook gelijk mee, je zal je nog verbazen hoe simpel ze dat doen, gewoon een werkbusje met wat pionen er bij en een oranje zwaailicht en ze roven zo'n hek gewoon op klaarlichte dag weg
Op 04-07-2011 schreef Karlijn:

Ik heb de politie niet gebeld. Wel bericht van het wijkbureau dat mijn verzoek in behandeling genomen is. Nu maar afwachten en onze ogen open houden.
Op 05-07-2011 schreef Robert:

er woont of komt iemand in deze wijk die houd nogal van hekken denk ik

want een buurvrouw bij mij om de hoek is al op leeftijd bij haar is ook de hek gestolen ik heb dezelfde hek als haar en ze waarschuwde mij.
Op 06-07-2011 schreef Hans G.:

Weg met die skatebaan. Zorgt alleen maar voor ellende en veeeeeeel zwerfafval.
Op 06-07-2011 schreef Luc:

@Hans: ellende voor wie precies? Prima locatie, erg populair. Kids blij, prima toch?
Op 06-07-2011 schreef een ouder:

Inderdaad, regelmatig flink wat zwerfafval, zeker als de hangplek druk bezocht is. Ook mag er wel eens onkruid gewied worden, dan ziet het er een stuk netter uit. En een alcoholverbod zou ook fijn zijn.
Op 06-07-2011 schreef Hans G.:

@Luc kids?

Ik zie er alleen maar kansloze hangjeugd. Kan aan mij liggen natuurlijk.

Succes.
Op 07-07-2011 schreef Egelantier:

Overdrijven is ook een kunst. Er zijn natuurlijk niet enkel hangjongeren zonder toekomst en dergelijke. Ik vind het nogal flauw om onze locale jeugd, die overigens veel te weinig uitdagende dingen te doen heeft, neer te sabelen onder het mom van: ze deugen allemaal niet.
Er zal een deel inderdaad overlast bezorgen. Een ander deel gebruikt de buitenruimte, waaronder de scatebaan, als ontmoetingsplaats.
Criminelen die het gemunt hebben op het stelen van openbaar bezit houd je toch niet tegen: de ligging van de SB is dusdanig dat het bij nacht onttrokken wordt aan de sociale controle. Jammer. Ook jammer dat jongeren weggedouwd worden naar de randen van de gemeenschap.

Ik zou die hekken overigens ook dusdanig breakproof maken, dat het helemaal geen zin heeft er eentje proberen weg te halen. Dus vastlassen.

Groet
Op 07-07-2011 schreef Robb:

Hans. Waar wil je ze dan hebben? Voor je deur!???
Op 07-07-2011 schreef Karlijn:

Jongeren die skaten zijn juist niet van het type hangjeugd, die zijn fanatiek en bewegen liever. Waarom zouden ze glas en afval op de baan gooien als ze daardoor zelf geen of slecht gebruik van de baan kunnen maken? Grote fout is naar mijn inzicht (en tot ergernis van de skaters) de hangplek er naast.
Op 08-07-2011 schreef Luc:

@hans: Wees blij dat die kids (kids inderdaad, zowel jongens als meisjes. Ook grote kids, zag er net twee jongens van een jaar of 22 skaten. Prima toch?) daar een stek hebben om te sporten. Tuurlijk moeten ze hun rotzooi opruimen, daar kan wel wat coaching op plaatsvinden (elkaar wijzen op de verantwoordelijkheid die je hebt om de baan leefbaar te houden). Plek is in ieder geval goed: fysieke overlast wordt niet bezorgd, geluidsoverlast ook niet, en (ook niet onbelangrijk) ze hebben hun eigen stek waar ze onder gelijken kunnen zijn, zonder gezemel van buitenaf. Gezien de drukte daar is de behoefte aan een skatebaan duidelijk!

Luc
Op 14-07-2011 schreef 'Hangjong':

@Hans G.
Man wat zeik je nou,
Er is al bijna niks in deze wijk en dan wil je dat de skatebaan ook weggehaald moet worden?
En over de hangjongeren gesproken,waar moeten we anders naar toe?
En waarom heb je last van al dat afval,je komt daar toch nooit!

Wie hetzelfde vindt laat A.U.B. een reactie achter.

Groeten.
Op 14-07-2011 schreef Elsje:

@ hang jong

Ik vind je helemaal gelijk hebben.
er is indd weinig te doen voor de jongeren in onze wijk en er staat niet voor niks een bankje met een afdakje voor de scate baan. een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. die scate baan moet gewoon blijven. daar is niks mis mee en met de hangf jongeren op die plek is ook niks mis mee.

kan me ook niet voorstellen dat er hang jongeren zijn die een hek weg halen. het lijken me eerder ijzer diefen, want oud of nieuw ijzer doet tegenwoordig goede zaken. kijk maar naar het spoor.

We zijn allemaal jong geweest en we hebben vroeger allemaal wel ergens gehangem...
Al is het maar bij je moeder thuis......

Op 15-07-2011 schreef een ouder:

Geeen problemen met hangjongeren, wel met het afval wat ze achterlaten.
Glas hoort niet op een skatebaan en het fietspad thuis maar in de afvalbak.
Het afdakje en de bankjes hadden niet naast de skatebaan neergezet moeten worden.
Op 21-07-2011 schreef Hondenuitlater:

De hangjongeren uit Lunetten zijn denk ik niet het probleem, wat wel een probleem is en dan heb ik het ook over het macro niveau in de samenleving is: onze meer gepigmenteerde vrienden uit de noord-afrikaanse regionen die zorgen voor de islamisering van Lunetten. Ik zou zeggen laat de politie dat tuig uit Hooggraven en Kanaleneiland eens onze wijk uitzetten!
Op 23-07-2011 schreef 'Hangjong':

@Eenouder;
Wilt u zeggen dat u zovaak bij de Skatebaan komt dat u last van het afval heeft?
Op 26-07-2011 schreef Hans G.:

WAUW!

Er zijn zelfs sommige ouders die van mening zijn dat de GEMEENTE moet zorgen voor vermaak voor de jeugd?

Meen je dat nou echt? Waar zijn de ouders dan, en .. heeft de jeugd zelf geen inspiratie meer om iets te ondernemen?

Hoe zit het dan met de jeugd op het platte land en in kleine dorpjes? Het antwoord is NEE.

Een schop onder de -beep- kunnen ze krijgen. En als het aan mij ligt, een schoffel en een hark dan kunnen ze de wijk gelijk schoonmaken!
Op 23-08-2011 schreef 'hangjong':

@Hans G.
Wil jij het dan voor ons doen?