Ingezonden door: Ben Bakker
19-07-2011

Wafelverkopers

Gisteren liepen er door de wijk weer twee jongens met een doos wafels, om die huis-aan-huis te verkopen voor een goed doel. Dit onderwerp is al eens meer ter sprake gekomen in deze kolom. Bezoekers van deze website klaagden vooral over het feit dat de wafels aan de droge kant waren en veel duurder dan in de reguliere handel. Maar dat is op zich niet verboden. Wel zeggen dat het voor een goed doel is, en dan het geld zelf houden.
Maar je weet het nooit: het kan oplichting zijn en het kan helemaal in orde zijn. Ik heb de politie daarom gebeld (0900-8844) met de vraag of het verhaal ze bekend voorkwam. Ze konden aan de telefoon geen uitsluitsel geven, maar stuurden er wel een wagen op af.
Zojuist lees ik op Twitter dat de wijkagenten de jongens gecontroleerd hebben, en dat alle papieren netjes in orde waren.
Of de wafels lekker waren, stond er niet bij.

Reageer op deze inzending
Op 19-07-2011 schreef Robb:

Goede aktie ben.
Op 19-07-2011 schreef Cris:


Ik koop nooit iets aan de deur.  Heb mijn buik vol van al die acties 
De helft verdwijnt in de zakken van de heren in pak!

Met vriendelijke groet, 
Cristien

Op 03-08-2011 schreef maria:

Ik heb dit onderwerp ooit te berde gebracht; deze actie is daarom ook perfect.
Mijn probleem was toen: ze zeggen dat ze van het ROC Ngein zijn en wafels bakken voor het goede doel.
Ik heb de wafels toen gekocht.
Waarom ik ging twijfelen: de wafels waren stuk voor stuk in dichte folie verpakt met een gestempelde houdbaarheidsdatum erop; zeg maar hoe het eruit ziet als het uit een fabriek komt.

De papieren waren in orde zeg je; waren dat dan de papieren dat ze inderdaad van het ROC zijn, of waren dat straatverkoper-papieren? dan is het mogelijk nog steeds oplichting...