Ingezonden door: Simone
29-07-2011

Scholen in Lunetten

Wij zijn ons aan het oriŽnteren op de basisscholen hier in Lunetten. Daarom zijn we heel benieuwd naar de ervaringen van ouders. Waarom hebben jullie voor ťťn van de scholen gekozen? Wat maakt de school bijzonder of leuk? Wat vinden je kinderen leuk aan de school? Waarom past deze school bij jullie en bij jullie kinderen?

We hebben nadrukkelijk geen behoefte aan het 'afzeiken' van de scholen via dit medium. Zoals in sommige andere oproepjes over andere onderwerpen gebeurt. Dus hou het alsjeblieft positief of anders netjes.

Reageer op deze inzending
Op 30-07-2011 schreef Hans G.:

Tegenvraag: waarom zijn jullie je aan het orienteren naar scholen in Lunetten? Wonen jullie er zelf ook of komen jullie uit een andere wijk?
Op 30-07-2011 schreef Remko:

Simone,
dit moet je toch echt zelf beslissen hoor:
ga bij alle scholen langs. laat je voorlichten over de ideeen tav onderwijs en hoe met elkaar om te gaan etc etc.

Heel belangrijk: loop een rondje door de school als hij 'in bedrijf' is. De sfeer is heel belangrijk, je kind(-eren) zitten er wel 8 jaar!
Op 31-07-2011 schreef Buschauffeur:

De Spits is een leuke school. Mijn kinderen hebben er goede ervaringen mee. Behalve dan die ene meester in groep 3 die er zonodig een prestatie-competitie van moest maken, maar die is al weer weg geloof ik.
Het is dus volstrekt een gok of jouw kind op het juiste moment de goede leerkracht krijgt of niet en daar kun je dus niets aan doen.
Ga kijken, inderdaad op de school in vol bedrijf, en proef de sfeer. Kies dan voor dŪe school die je gevoelsmatig het meest aanspreekt. Dat werkt altijd het best.
In de ouderlijke overwegingen speelde ook mee dat we het essentieel vonden dat de kinderen iets meer mee krijgen dan oppervlakkige kennis van de godsdienst die onze cultuur heeft bepaald.
Op 31-07-2011 schreef Simone:

We zij ons aan het oriŽnteren voor onze kinderen die over een paar jaar naar de kleuterschool gaan. We zijn al bij de Spits en de Klim geweest (Baanbreker heeft minder onze interesse). Deze twee scholen lijken me allebei goed, wat de keuze niet makkelijker maakt. Vandaar dat ik benieuwd ben naar de antwoorden op bovenstaande vragen. En natuurlijk laten we onze keuze hier niet van afhangen.
Op 01-08-2011 schreef Hans G.:

Wat vinden de Lunettenaren eigenlijk van al die kinderen uit Hooggraven & Rivierenwijk die hier (in Lunetten) naar school komen (en dus worden gebracht met de auto etc. etc.)
Op 03-08-2011 schreef maria:

ha simone,
goede vraag, ik vond het indertijd ook lastig! ik snap je goed.
wij hebben 4 jaar geleden gekozen voor de Klim en zijn zeer tevreden. We hebben toen gekozen voor de Klim (tov spits) omdat de klim kleiner is qua ll-aantal. dat vinden we prettiger.
Wat ik inmiddels leuk vind is het themagerichte onderwijs: de hele school heeft een aantal maanden hetzelfde thema, zoals muziek, natuur, techniek. waar dan alle lessen aan opgehangen worden. zo is er veel creativiteit en speelsheid en niet alleen de nadruk op prestaties. wij vinden dat belangrijk. er is veel interklassikaal contact, bijvoorbeeld oudere kinderen werken samen met de jongere kinderen aan een project. er zijn veel muziekuitvoeringen en er is een goede band tussen de ouders.
dit allemaal is mijn subjectieve beleving natuurlijk. maar ik ben tevreden!
Op 13-08-2011 schreef een ouder:

Wij vonden het belangrijk om onze kinderen op een buurtschool te hebben, zodat de kinderen makkelijker bij elkaar konden gaan spelen.
Scholen veranderen in de loop der jaren, wat betreft onderwijs, het soort kinderen, de leerkrachten. Als je vroeg oriŽnteert, raad ik je om ca. een half jaar voor je kind 4 wordt, nogmaals op de school van je keuze te gaan kijken.
Op 01-09-2011 schreef Krista:

Hallo Simone,

Wij hebben destijds voor de Baanbreker gekozen omdat het juist een kleine school is, en daarom werd het geadviseerd door de psz opdat onze zoon zich niet overweldigd zou voelen door de hoeveelheid kinderen in de groep.

Tot nu toe, inmiddels in groep 8 beland, zijn wij redelijk tevreden, elke school heeft tenslotte z'nb voors- en tegens.

Kom ook eens hier kijken en volg je hart.

succes, Krista