Ingezonden door: Henry
16-09-2011

Hulp: Kinderkerstmarkt 2010 op YouTube

De voorbereidingen voor de 3e editie van 'Kinderkerstmarkt Lunetten' zijn alweer in volle gang. Zet in je agenda: 17 december 2011!

Wij hebben van de eerdere edities professionele sfeerfoto's. Deze zouden wij graag - met fraaie animaties en kerstmuziek - op YouTube zetten. Om de promotie extra kracht bij te zetten.

Wij beschikken niet over de kennis en technische faciliteiten. Wie wil ons daarbij op korte termijn helpen? Wij hebben geen budget, dus je moet vooral gedreven worden door 'de goede zaak'.

Groetjes,

Henry
06 - 20540553

Reageer op deze inzending
Op 16-09-2011 schreef Simone:

Als je een account hebt bij YouTube kun je ook gebruik maken van het videobewerkprogramma van YouTube. Volgens mij kun je daarmee vrij makkelijk en gratis een video in elkaar zetten met de foto's en de muziek. Ik heb er zelf nooit mee gewerkt.
Voor rond de 50 euro kun je ook montageprogramma's die redelijk toegankelijk zijn, bijvoorbeeld Pinnacle. Dat programma zal wel werken met de foto's, zwaardere videobestanden leveren wel problemen op..

Succes!
Op 17-09-2011 schreef Henry:

@ Simone,

Dank je wel voor de tip! Dit klinkt toch al wat voor 'gevorderden'. Vooral de samenhang met muziek lijkt ons lastig.

We willen graag een 'foto-filmpje' van ca. 5 minuten op CD / DVD, zodat we deze ook op andere wijze kunnen gebruiken (op sites e.d.), zonder uitsluitend van YouTube afhankelijk te zijn.

Wij gaan jouw suggestie zeker bekijken, maar we hopen eigenlijk toch nog op iemand die ons even praktisch wil helpen.

Groetjes,

Henry
06 - 20540553

Op 17-09-2011 schreef Hans G.:

Een beetje klikken in "Windows Moviemaker" doet wonderen .. volgens mij nog makkelijker dan Powerpoint.
Op 17-09-2011 schreef Buschauffeur:

Jullie begrijpen het niet echt geloof ik.
Die man wil gewoon iemandmet ervaring die dat even voor hem doet.
Op 18-09-2011 schreef Simone:

Ja, dat had ik wel begrepen, maar het is veel leerzamer om het zelf te doen :). Hij ziet allemaal beren op de weg die er niet hoeven te zijn. Een muziekje onder een filmpje zetten is helemaal niet moeilijk. In een videomontageprogramma werk je met verschillende sporen voor beeld en geluid. De foto's plak je in het spoor van het beeld. Het muziekje plak je gewoon onder het spoor van het beeld. Omdat het foto's zijn, hoeft de muziek er niet eens subtiel onder geplakt te worden, zoals bij een video waarop gepraat wordt.
Op 18-09-2011 schreef Buschauffeur:

Als dit een live gesprek was zou ik nu zeggen: "heb je peterselie in je oren? Die man wil helemaal niks doen met videoprogramma's en muziekjes plakken. Hij vraagt of er iemand is die dat vr hem wil doen!"
Op 18-09-2011 schreef Henry:

@ allen,

Iemand van deze site - fotograaf - gaat ons helpen. Gelukkig, want wij zijn 'handig' in kinderkerstmarkten, maar ook 'digibeet'.

Misschien kunnen wij het resulaat laten zien op Lunetten.nl. Als de promotie gaat starten!

Groet,

Henry
06 - 20540553
Op 27-09-2011 schreef Luc:

Erg tof dat je het wederom op gaat pakken dit jaar Henry, dit soort activiteiten zijn goud waard voor een woonwijk! Ik zal wederom met mijn camera van de partij zijn.

Luc
Op 30-09-2011 schreef Henry:

@ Luc.

Dank je wel! Het is inderdaad een hele toer de kinderkerstmarkt te organiseren. Gelukkig doen wij dit inmiddels met meedere bewoners uit de Engelsmanplaat en met enkele ouders van De Spits. Het succes van eerdere edities stimuleert ons enorm! Wij houden vast aan deze opzet.

We hebben nu twee kerstmarkten in de sneeuw mogen beleven. Gezien de huidige weersontwikkelingen echter, overwegen wij nu een kinderkerstmarkt met openlucht zwembad!

Wij moeten nog wl tot een vergelijk komen met de gemeente (Leefbaarheidsbudget), waarvan wij afhankelijk zijn.

Voor een ieder die het, net als Luc, leuk vindt een bijdrage te leveren aan de kinderkerstmarkt (in welke vorm dan ook). Stuur een mailtje aan: kerstmarktinlunetten@hotmail.com. Bellen mag ook!

Henry
06 - 20540553

Op 07-10-2011 schreef Olivier:

Hoi Henry,

Inderdaad TOF dat je dit weer wilt doen. Na twee verkleumde maar super gezellige Kindermarkten staan mijn kinderen (Anniek en Kyra) alweer te trappelen om mee te mogen doen.

Succes met de voorbereidingen.

Groeten, Olivier