Ingezonden door: Dennis van Schie
19-09-2011

Wijkdag Lunetten succes?

Beste Lunetters,

Mijn naam is Dennis, student journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Op het moment ben ik bezig met een verhaal over de wijkdag van afgelopen zaterdag. Ik vroeg mij af of deze *opnieuw* een groot succes was? Waren er veel mensen op afgekomen en wat was volgens u het hoogtepunt? Ik verneem het graag! Mailen doet u naar dennis.d.vanschie@student.hu.nl of laat wat achter in deze reageerbox. Alvast grote dank!

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 19-09-2011 schreef andere journalist:

Ben je er zelf wel geweest? Dan zou je toch weten of er veel mensen op af zijn gekomen?
Op 19-09-2011 schreef Ben Bezoeker:

Dennis, schrijf nou maar gewoon het artikeltje op deze site over. Dan ben je sneller klaar.
Op 20-09-2011 schreef Lui Wammes:

Lekker makkelijk zo. Het NOS-Journaal bezondigt zich daar ook steeds meer aan: In plaats van zelf journalistieke research te doen, neemt men genoegen met straatinterviews.
Op 20-09-2011 schreef Dennis van Schie:

Spijtig dat er op deze manier gereageerd wordt. Wegens andere journalisitieke verplichtingen kon ik er niet bijzijn. Wel heb ik in De Koppel gevraagd hoe de ouderen aldaar 'omgaan' met de wijkdag.

Ik zal dit verhaal dus maar laten vallen.

Is nieuws eindelijk 'goed' nieuws, is het weer niet goed...
Op 20-09-2011 schreef Cris:

Pfffff allemaal een slechte bui of zo iets?
Wat een moeite om Dennis te helpen. :(
Ik kan je niet helpen omdat ik niet meer ga.
Elk jaar is het weer hetzelfde dus voor mij hoeft het niet meer!

Ik kan mij zo voorstellen dat de kinderen het wel leuk vinden.
Op 20-09-2011 schreef andere journalist:

Ik wil journalisten best helpen en zeker studenten journalistiek. Mijn ervaring als student journalistiek is wel dat er minder deuren voor je open gaan dan als je bij een redactie werkt.
Maar de vraag van Dennis komt over alsof hij eigenlijk wil vragen of we zijn huiswerk willen maken. En daar heb ik geen zin in.
Daarnaast is het een beetje onduidelijk waar hij heen wil met zijn 'verhaal'. Wat voor verhaal wordt het? Een reportage / een verslag > dan moet je erbij zijn geweest. Een nieuwsbericht > vraag de organisatie om een commentaar.

Mijn tip voor Dennis: Maak 'een verhaal' over de opening van het Werkcentrum Beatrixpark. Bel ter voorbereiding met de leiding daar. Ga er daadwerkelijk naartoe en hou interviewtjes met leiding en verstandelijk gehandicapten. Dat levert vast hele leuke quotes en een mooi artikel op. Schrijf het zondag uit en biedt het ook de redactie van Lunetten.nl aan ter publicatie. (ik ben overigens niet van die redactie)
Op 20-09-2011 schreef Dennis van Schie:

Beste andere journalist,

Een klasgenoot van mij gaat inderdaad naar de opening van het werkcentrum. Hoe dan ook, dank voor de tip!
Op 20-09-2011 schreef Floris:

Oh, dat wordt leuk... Die "opening" is geen opening, volgens Michiel Hoogstraten van ZOMO. Ik ben ook student Journalistiek (ja, sorry jongens, er worden er een hoop op jullie onschuldige Utrecht-Zuid bewoners losgelaten) en heb het verhaal even nagebeld. Aanstaande zaterdag is een open dag van de dagbestedingslocatie. Deze zit er al even, en is in april 2011 opgericht, maar is nog niet volledig af. In het voorjaar komt er een echt openingsfeest, maar a.s.zaterdag is dus een open dag, vooral bedoeld om de wijkbewoners kennis te laten maken met de organisatie.
Op 21-09-2011 schreef andere journalist:

Het werkcentrum is vooral een leuk verhaal als je er aandoenlijke quotes van verstandelijk gehandicapten kunt halen. Als de opdracht is om een soort Stadsblad-verslag te maken, lijkt me de open dag ook nog wel de moeite waard toch? Als de wijkdag dat ook was...

Nog een tip is de kledingbeurs in de Ravelijn aanstaande donderdagavond. Deze leent zich uitstekend voor een sfeerverslag. Een klein buurthuis waar heel veel vrouwen (en een enkele man) zich verzamelen om zo snel mogelijk de leukste kinderkleren uit het grote aanbod te pakken te krijgen. Deze kledingbeurs staat bekend om het goede aanbod. Daarnaast interessant om de vrijwilligers te spreken die vaak al vele, vele jaren meedraaien. Ik zou ze wel van te voren opbellen, want die avond hebben ze het druk.
Op 22-09-2011 schreef vg:

Vond het niet veel aan, en hetzelfde als vorig jaar.
Ik vind het niet echt een wijkfeest. Het is meer een kleine braderie/rommelmarkt, met wat attracties voor de kinderen.
Ik zou het leuk vinden om met z'n alleen een keer te gaan BBQ'en bijv. dat voelt voor mij als een wijkfeest. Je zit met mekaar/mensen die je nog niet kent aan tafel, en iedereen kan wat lekkers maken bijv.
Niet origineel missch, misschien ook niet aantrekkelijk voor de bewoners van Lunetten, maar mij lijkt zoiets nou leuk..
Overigens heel veel respect voor de organiseerders, en deelnemende bewoners, want zij doen het tenminste, dat kan ik niet echt zeggen..
Op 22-09-2011 schreef Cris:

Goed plan VG, daar ben ik helemaal voor in.
Allemaal wat betalen dan moet het te doen zijn
Op 28-09-2011 schreef Hans G.:

Wijkdag? Wanneer/waar/wat/hoelaat?

Heb ik iets gemist?