Ingezonden door: Arjan en Sjef
09-10-2011

Liedje over Lunetten op Youtube

Drie weken geleden mochten wij (= de Lui uit Lunetten) een paar liedjes zingen op de wijkdag. We hebben ook al meegedaan aan de Dag van het Park. Het optreden op de wijkdag was erg vroeg. Het was niet zo druk voor het muziekpodium. Mensen waren soms erg druk met boodschappen doen. Graag willen we mensen die druk waren met de boodschappen en het optreden gemist hebben een clipje laten zien op Youtube. De afgelopen maanden was er via Youtube de opkomst van zanger Rinus uit Drachten en van de Stoopjes uit Geldrop. Zij hebben via het internet een snaar bij het publiek kunnen raken. Hoewel we ons zeker niet met hen kunnen vergelijken, hopen we dat de mensen in Lunetten ons initiatief waarderen. Onze grote droom is het om nog een keer een cd op te nemen met liedjes uit en over Lunetten die dan bij de supermarkt of de slager te krijgen is. zo. Maar daarvoor moeten we eerst nog liedjes schrijven en flink oefenen. Misschien kunnen we dan ook af en toe ook optreden op buurtbarbeques, een woonzorgcentrum, een koperen bruiloft of in de voetbalkantine.


Meer info >>



Reageer op deze inzending
Op 11-10-2011 schreef cris:

mmmmm reclame en dat voor iets wat niet om aan te horen is. Sorry maar jullie moeten snel op zang en gitaarles
Op 12-10-2011 schreef Karlijn:

Klinkt toch hartstikke leuk! Kijk die mensen eens schik hebben, dat is ook wat waard. :).
Op 12-10-2011 schreef Karin:

Ik ken de linkse, hij heeft bij mij in een zanggroepje gezeten. maar hij kan nog wel wat lessen gebruiken ;-) Maar toch, je moet er maar durven gaan staan.
Op 12-10-2011 schreef Baukje:

Ik vind het altijd erg leuk als mensen uiting geven aan een warm gevoel ergens voor. In dit geval geven zij muzikaal blijk van hun waardering voor Lunetten. Persoonlijk vind ik bovenstaande nummer niet hun sterkste liedje. De parodie op "als ik boven op de Dom sta" vind ik zelf erg leuk. De teksten zijn overigens wel erg sterk en geven blijk van ons dorpsgevoel. Dat gevoel vind ik heel belangrijk in Lunetten. Iedereen die daar positieve uiting aan geef steek ik een warm toe.
Op 12-10-2011 schreef Arjan:

Natuurlijk kunnen we nog wel wat zanglessen en gitaarlessen gebruiken. Maar ons doel is niet om perfect te zingen en gitaar te spelen. Wij willen slechts een ode brengen aan onze prachtige wijk Lunetten ("waar de vrouwen zwanger zijn en de mannen een buik krijgen", volgens een andere muzikale Lunettenaar).
Wie perfect gezongen liedjes wil horen, luistert maar naar een dooie doos als Whitney Houston. Wie bloedeloos saai, maar keurig binnen de lijntjes gespeelde gitaar wil horen, luistert naar de oerdegelijke - ik heb eigenlijk niets te melden- Mark Knopfler.
Wie denkt dat hij/zij het beter kan dan Lui Uit Lunetten, daag ik uit om volgend jaar op de Wijkdag de strijd met ons aan te gaan op het podium. Wie vertolkt het mooiste lied over Lunetten? En dan laten we het publiek beslissen.

Arjan/Lui Uit Lunetten
Op 12-10-2011 schreef Baukje:

Beste Arjan,

Ik zou graag zien dat iemand of meerdere mensen die uitdaging aan gaan. Lijkt me super leuk!
Ik ben in ieder geval fan van jullie.

Groeten,
Baukje
Op 12-10-2011 schreef a.p.:

Een van de (voorheen) beste R&B zangeressen ter wereld een dooie doos noemen en een veelzijdige producer/ gitarist verwijten dat hij niets te melden heeft. Je moet het maar durven als amateur. Het zal vast dringen zijn bij jullie optredens. Ik zou zeggen, ga eerst in de garage oefenen voor je op een podium gaat staan.
Op 12-10-2011 schreef Simone:

Als jullie regelen dat Whitney Houston en Mark Knopfler op de wijkdag komen optreden, dan regel ik dat Lui uit Lunetten afzien van hun optreden.
Op 12-10-2011 schreef goed idee:

Een 'wie vertolkt Lunetten het best-wedstrijd' vind ik een goed idee! Mag het ook in een andere vorm dan liedjes? Bijvoorbeeld gedichten, verhalen, foto's, sculpturen? En natuurlijk een prijs voor kinderen en een prijs voor volwassenen. En wie mogen er niet ontbreken in de jury?
Op 13-10-2011 schreef Baukje:

@goed idee

Wat mij betreft is iedereen met elk uiting van "ons dorpsgevoel" welkom op de wijkdag. Wie in ieder geval niet in de jury moet ontbreken zijn volgens mij een aantal van de vele mensen die zich al jaren met hart en ziel inzetten voor Lunetten. Zij weten als geen ander uiting te geven voor hun gevoel voor ons dorp.
Op 14-10-2011 schreef cris:

Luister gewoon vandaag naar Radio M.
Misschien horen jullie dan het verschil.
De dag van de jaren 60 met ECHTE muziek.

Op 14-10-2011 schreef Baukje:

@ Cris

Het belangrijkste bij Lui uit Lunetten is het uiten van de gevoelens voor Lunetten. Dat is hun voornaamste doel.
Op 14-10-2011 schreef Lui Uit Lunetten:

Bedankt Baukje voor je steun.

Als Withney Houston volgend jaar naar deze wijk komt, dan willen wij, Lui Uit Lunetten, best een jaartje overslaan. Maar dan moet ze wel een liedje over Lunetten zingen.

En Chris in de jaren zestig is er ook heel veel vervelende muziek gemaakt, terwijl er heden ten dage ook nog steeds leuke muziek wordt gemaakt. Dus probeer niet te veel in het verleden te leven.
Op 30-10-2011 schreef Flipse:

Dramatisch....
Geen gehoor...
Een aanslag op de trommelvliezen..
Het zou verboden moeten worden..
Heren.....ga volgend jaar lekker schaken zou ik zeggen..

Groeten,
Flipse
Op 09-11-2012 schreef Nico Groenenberg:

Is toch practig mooi! Zou willen dat er meer volkszangers in de wijk zouden optreden! (-;