Ingezonden door: buurtbewoner
18-10-2011

fietspad over de Oeral

In het AD/UN van vandaag stond een stukje over de straat die van de Champignon naar de Hondsrug loopt. De gemeente wil daar een fietspad van rood asfalt van maken. Auto's worden geweerd of hooguit gedoogd. Voor de apotheek komenm parkeerplaatsen. Lijkt me niet fijn voor ouders die hun kinderen naar KDV Jolie brengen, maar wel fijn voor de fietsers

Reageer op deze inzending
Op 18-10-2011 schreef M. Cat:

Op dit moment loopt er over een deel van de Oeral al een fietspad en is er geen doorgaand autoverkeer.
Ik ben op zich niet tegen dit plan om hier helemaal een rood fietspad te maken, zolang het gezondheidscentrum maar bereikbaar blijft voor auto's.
Wat betreft het KDV zal het alleen maar veiliger worden: er wordt nu regelmatig fout geparkeerd en onvoorzichtig gereden wat de veiligheid niet ten goede komt.
Op 19-10-2011 schreef QQleQ:

Het is goed nieuws dat de gemeente hier de verkeerssituatie voor fietsers verbetert. Het gaat om een hoofdfietsroute (onderdeel van de verbinding Hoograven-Lunetten-Houten/Amelisweerd). Tussen Jolie en Apotheek is op dit moment niet echt sprake van een doorgaande fietsroute. En kort-parkerende ouders rond Jolie dragen bij aan onoverzichtelijke verkeerssituaties.
Is er een overzichtskaartje van de geplande aanpassing?
Op 19-10-2011 schreef S.:

Ze kunnen beter de straat voor Jolie k afsluiten voor auto's, waardoor de ouders gedwongen worden om te parkeren op de parkeerplaats achter bushalte Steviobaan. Zo heeft Jolie het eigenlijk ook afgesproken met de buurtbewoners ten tijde van de nieuwbouw, maar veel ouders houden zich er niet aan. Het is een halve minuut verder lopen naar de parkeerplaats. Ik ben zelf geen buurtbewoner, maar ik kan me toch wel voorstellen dat het vervelend is voor de mensen die er dichtbij wonen.

Het wijkgezondheidscentrum kun je ook via de achterkant bereiken met de auto. Via Karpaten - Apennijnen - Balkan. Waarschijnlijk iets minder bekend bij een groot deel van de wijkbewoners.
Op 19-10-2011 schreef Luc:

Jolie ontmoedigt mensen ook om met de auto te komen, omdat er vaak voor de buurtbewoners geen plek is om te parkeren als gevolg van bezette P's. En eigenlijk moet iedereen uit Lunetten gewoon op de fiets naar Jolie gaan: het is vlakbij, en je verliest hooguit een minuut of 5, 10 door eerst naar huis te gaan en ff je fiets te pakken. Is nog gezond ook ;-) . Goed initiatief om er een fietszone van te maken (wel met parkeervergunningen voor de plaatselijke bewoners lijkt me?)

Luc
Op 20-10-2011 schreef Hugo:

Nee, geen parkeervergunningen! Zodra die -beep- start is de ellende niet te overzien!
Op 21-10-2011 schreef Freek:

Dat fietspad / rode wegdek; prima. Hoe meer de auto geweerd wordt hoe beter. Er wordt soms ENORM hard gereden en door die bocht terwijl de bestuurder(s) niet kunnen zien wie er om de hoek fietst/loopt.

Ik ben niet van mening dat Jolie daar last van gaat hebben.

Het parkeren bij KDV Jolie is een groot drama. Ik kom zelf ook wel eens met de auto, maar parkeer nooit op de stoep; wat een grote ergenis is voor de bewoners en daar heb ik volledig begrip voor. Als er geen plaats is verkas ik naar de parkeerplaats achter de bushalte.

Tip voor jolie: plaats een bord op de lantaarnpaal met "PARKEREN JOLIE LINKSAF" (http://tiny.cc/707h4)

Succes!
Op 22-10-2011 schreef Robb:

Dat parkeren van een auto bij jolie duurt toch hooguit 5minuten steeds? Waar hebben we het over?
Bij mij in de straat kan ik de hele week nooit parkeren als ik later dan 6 uur thuis ben.
Op 23-10-2011 schreef rijk:

@rob Wat een kul antwoord. Het parkeren op de stoep geeft gewoon overlast punt uit. Ouders brengen daarmee ten onrechte Jolie in een slecht daglicht en dat is niet nodig. Er zijn zat goede parkeerplekken in de buurt waar je legaal kan parkeren en dat moet je een minuutje langer lopen. Waar praten we over ;-)
Op 23-10-2011 schreef Matthijs:

Rond de basisscholen gaat het parkeren hetzelfde maar daar klaagt vrijwel niemand er over, waarom is het bij Jolie dan wel een probleem?
Op 23-10-2011 schreef Robb:

@rijk
En dan???? Staan ze 30 meter verder gaan die bewoners weer klagen.
5 minuten ophalen en weg zijn ze.
Mensen kunnen alleen maar klagen klagen klagen en klagen.
Op 23-10-2011 schreef nico:

Over de verkeersperikelen rondom de basisscholen is op deze site genoeg te vinden.
Ouders parkeren lukraakt hun auto en brengen daardoor de kinderen die komen lopen of fietsen in gevaar. Ook rijden ze vaak te hard en hebben ze hun kind voorin zitten.
Praten en flyeren helpt niet. Waarom worden er geen verkeersregelaars ingezet om de boel in goede banen te leiden? Met een kleine bijdragen van de ouders, kunnen het dagverblijf en de scholen dit zelf netjes regelen.
Op 23-10-2011 schreef S.:

Jolie zit daar nog maar een paar jaar. De overburen hadden uitzicht op een vaag stukje bos. Dat was natuurlijk wel even wat anders dan het nieuwe uitzicht op het kdv, om van geluid nog maar niet te spreken.

De basisscholen daarentegen zitten er al vanaf bijna het begin van Lunetten. De mensen die daar wonen, weten bij wijze van spreken niet beter.

Daarbij komt ook dat de parkeergelegenheid bij Jolie prima geregeld is met een ruim parkeerterrein achter de bushalte op amper 1 minuut loopafstand. Volgens mij is het parkeren bij de basisscholen minder goed geregeld. Het is erg vervelend voor de leiding van Jolie dat het niet goed gaat, terwijl het in principe wel goed is geregeld.

Het lijkt me irritant als je om 7.30 uur nog ligt te slapen (misschien heeft iemand een avond- of nachtdienst gedraaid) en al die ouders parkeren de auto op de stoep, halen hun - ik ben 2 en ik zeg nee - peuters en hongerige baby's uit de auto, slaan de portieren met een klap dicht, piep-piep van de automatische deurvergrendeling, gooien het eerste metalen hek met een kletterende klap dicht en vervolgens het tweede, komen na een tijdje weer naar buiten, weer die twee hekken, piep-piep van de automatische deurvergrendeling, auto rijdt weg en vervolgens herhaalt het ritueel zich nog een aantal keer die ochtend.....

Bij de basisscholen speelt vast hetzelfde soort overlast. En het is ook nog eens gevaarlijk, op de stoep parkeren, terwijl er ook kinderen rondlopen en fietsen. Niet de meest overzichtelijke situatie....

Een van de appartementen tegenover Jolie staat nu ook al sinds het begin te koop.
Op 23-10-2011 schreef zorro:

Dat te koop staan van het appartement hoeft helemaal niets te maken te hebben met Jolie en wordt er dan ook, mijns insziens, ten onrechte bijgesleept.

Verder valt de geluidsoverlast van wegbrengende en ophalende ouders ernstig mee. Zeker wanneer je dubbel glas hebt.
De bij de school wonende lunettenaren zullen het met mij eens zijn dat dat helemaal niets is vergeleken bij de decibels die de kinderen tijdens speelkwartier en middagpauze memen te moeten produceren.
Nee, wanneer je het over geluidsoverlast hebt moet je eens je blik (of liever je oor) richten op de plantsoendiensten. Als er iets is dat je je bed uit dreunt dan zijn het wel de machines die bij het groenonderhoud worden gebruikt.
Op 25-10-2011 schreef rijk:

@rob 5 minuten verder staan ze op een legale parkeerplaats die daar voor gemaakt is en niet half op de stoep tot overlast van voetgangers, fietsers en de halve straat blokerend. Jou opmerking is er zoals je vaak hoort helaas, ach wat maakt dat ene propje papier op straat gooien nou uit.......zo word het een zooitje.
Op 27-10-2011 schreef maria:

Het met de auto naar school rijden en rondom de scholen parkeren is vooral probleem voor de veiligheid van de kinderen die lopen en fietsen. Deze kinderen kunnen niet meer veilig naar school. De auto's staan op de stoep waardoor de verkeerssituatie heel onoverzichtelijk is. Het in- en uitparkeren zorgt ervoor dat kinderen op de fiets niet veilig kunnen fietsen. Daarnaast komen de kinderen die altijd met de auto worden gebracht, nooit in aanraking met verkeerssituaties, waardoor ze zelf niet veilig leren fietsen of lopen. De scholen vragen hier ook voortdurend aandacht voor. In nieuwsbrieven en vergaderingen wordt voortdurend aan ouders gevraagd niet met de auto te komen. Want kom op mensen, Lunetten is zo klein en zo ingericht op de fiets dat heen en weer naar huis op de fiets om de auto op te halen echt net zo snel is als met de auto in- en uitparkeren rondom de scholen.
Laat die auto nou gewoon eens staan en kom gezond en veilig op de fiets!