Ingezonden door: Simone
21-12-2011

kat gevonden

Een tamme zwarte kat met witte pootjes en bef zwerft hier rond en is nu bij ons in huis. is iemand hem kwijt?

Reageer op deze inzending
Op 22-12-2011 schreef Matthijs:

Waar is hier? Heeft ie nog een bandje om ofzo? Ik kom in Lunetten dagelijks minstens 8 tamme zwarte katten met witte pootjes en befje tegen
Op 22-12-2011 schreef Simone:

Hier is op de Seychellen. We hebben niet zomaar een kat van de straat geplukt hoor. Hij zat al de hele dag bij de buren in de tuin (terwijl hij er makkelijk uitkon) en hij was zeer hongerig toen ze hem bij ons brachten. Een oproepje staat inmiddels ook op Amivedi.
Op 22-12-2011 schreef kattenbaasje:

Wow, bijna eng om te zien hoeveel gelijkenissen deze kat vertoont met onze kat (katertje). Alleen het witte snorretje ontbreekt (niet de snorharen, maar een klein wit plekje net onder de neus). Gelukkig heb ik onze kat vanochtend nog gezien, anders was ik onmiddelijk langs gekomen!! :-)
Ik hoop dat er snel iemand is die 'm op komt halen (de kat die jullie gevonden hebben, niet onze kat natuurlijk).
Succes!
Op 22-12-2011 schreef pwielen:

en heeft die kat een een chip
Op 22-12-2011 schreef Matthijs:

@kattenbaasje: Dat inderdaad, onze kat voldoet ook aan die omschrijving, alleen lag die naast me op de bank
Op 23-12-2011 schreef Simone:

Het huisdierenmeldpunt utrecht heeft hem of haar net opgehaald. Helaas bleek de kat geen chip te hebben. Nu gaat hij naar het asiel. Als hij niet binnen 14 dagen opgehaald wordt door het baasje dan proberen ze hem ergens te plaatsen.

Voor wie graag een kat wil; het is echt een hele leuke, lieve, makkelijke, aanhankelijke, kindvriendelijke en zindelijke kat. Hou de site van huisdierenmeldpunt utrecht in de gaten. Verdwijnt de foto binnen 14 dagen dan is het baasje gevonden, verdwijnt hij na 14 dagen sla dan je slag bij het asiel. (wij hebben zelf al twee katten, een derde is te veel)
Op 06-01-2012 schreef Hans G.:

Hey, ik mis de tamme zwarte kat met witte pootjes al een poosje ...

Hij is inderdaad zo tam dat hij overal maar naar binnen loopt en soms blijft hij zelfs slapen (niet bij ons, maar de buren bv.).

Volgens ons woont hij ergens op de Dolomieten; soms doet de eigenaar weer een adres dingetje om zijn hals maar blijkbaar haalt iemand anders dat er weer af als teken dat de kat wel erg vrij (en/of ongewenst?) is???

De kat had het volgens mij niet slecht; en volgens mij is opvang/asiel wel een foutje ................
Op 06-01-2012 schreef Simone:

Als het dezelfde kat was, was hij wel behoorlijk afgedwaald voor een kat. Daarnaast staat hij nu nog steeds op de site van het dierenmeldpunt Utrecht. Dat betekent dat het baasje zich niet heeft gemeld. De kat was bovendien niet gechipt en niet gecastreerd. Het lijkt erop dat het baasje niet al te veel moeite in de kat heeft gestoken..... De kat is per vandaag waarschijnlijk beschikbaar voor plaatsing. Een heel leuke, gezellige kat!

Toen ik het dierenmeldpunt benaderde, hoopte ik trouwens dat het dier gewoon gechipt zou zijn en het baasje daarmee makkelijk te traceren zou zijn. Leek me een betere oplossing dan hem gewoon op straat te zetten, waar hij al een tijdje rondzwierf. (hij was erg hongerig)
Op 24-01-2012 schreef Cor:

Wel super aardig dat je je hebt ontfermd over het dier.

Als het mijn kat betrof was ik dag en nacht buiten om hem te zoeken.

Well done Simone.


C.
Op 01-02-2012 schreef Boskatertje:

Ik vermoed dat het de kat is van een van de buren, die woonde in het trappenhuis van seychellen 68-82 de eigenaar deed er zelden iets voor, arme beest mocht ook zelden binnen zelfs niet met dit weer, dus neem aan dat ze beter af is nu.