Ingezonden door: Cris
03-01-2012

Site is dood

Jammer, misschien is Lunetten aan een nieuwe site toe.

Een site met een normaal forum waar je al de oude inzendingen nog eens terug kan lezen en/of op kan reageren.?
Misschien komt er dan wat meer leven op de site.Reageer op deze inzending
Op 03-01-2012 schreef maria:

ben met je eens dat leven er wat uit is. ik heb begrepen met name door vertrek redactielid van de site, waar door de site minder goed beheerd en minder uptodate is.
Op 03-01-2012 schreef Remko:

Het lukt mij vaak niet om te reageren. dwz, ik reageer wel, maar de reactie komt nooit op de site terecht.....
Op 03-01-2012 schreef Cris:

@Remco misschien klik je op herstel inplaats van verzenden.

De hestelknop zit ook aan de verkeerde kant.
Ik vind het jammer dat oude onderwerpen verdwiijnen en dat de laatste reacties niet bovenaan staan.
Op 06-01-2012 schreef Karlijn:

Kijk eens op: www.facebook.com/onslunetten
Op 06-01-2012 schreef Cris:

@Karlijn: Vraag over Facebook
waarom kan je daar niet zien wie de volgers zijn? Of zie ik het niet goed?
Op 06-01-2012 schreef Karlijn:

Volgens mij komt dat omdat het een community is.
Op 06-01-2012 schreef Cris:

Dus aanmelden is dan ook niet nodig?
Op 08-01-2012 schreef karel:

R.I.P..
Op 10-01-2012 schreef Luc:

De facebookpagina is ook bijzonder oninteressant eigenlijk, als ik heel eerlijk ben. Ik heb daar een tijdje geleden een berichtje geplaatst, geen enkele respons gekregen en het nog een tijdje gevolgd. Verder dan het niveau van "vermiste poes" is het niet gekomen...

Mijn tip: bouw een nieuwe site, integreer vormen van sociale media erin en kies een open forumstructuur waarbij oude berichten makkelijker terug te vinden zijn en nieuwe postings automatisch een bericht omhoog duwen in het forum. Ik snap dat dit een veel grotere inspanning van de moderatoren vraagt...

groet,
Luc
Op 10-01-2012 schreef Cris:

@Luc dat is precies zo als het zou moeten zijn.
En nu maar hopen dat de webmaster ook wil reageren.

Op 10-01-2012 schreef Maurice:

Tja, dat is allemaal erg makkelijk gezegd, maar hebben jullie er enige notie van hoeveel werk dat inhoudt? Je wilt toch de basisfuncties van deze site (actueel, agenda, ingezonden) handhaven, en dan is het erg veel werk om een nieuwe site te bouwen, zelfs als je gebruik maakt van bestaande CMS'en (Wordpress, Drupal, Joomla). De site wordt volledig gerund door vrijwilligers, en iemand vinden die al dat werk voor niets wil doen is niet eenvoudig. We zijn veel verschuldigd aan de huidige webmaster, die deze site indertijd gratis voor ons heeft opgezet.
Op 10-01-2012 schreef Cris:

Ik weet hoeveel werk dat is (uit 12 jaar ervaring)
En ik ga er van uit dat de webmaster ook wel snapt dat je ook op internet met de tijd moet mee gaan.


Op 10-01-2012 schreef Luc:

klopt inderdaad: ook ik weet hoeveel werk het met zich meebrengt (vandaar mijn laatste toevoeging). Wellich aanspraak doen op het Leefbaarheidsbudget van de gemeente, of het wijkbureau aanspreken op een subsidie?

groet,
Luc
Op 10-01-2012 schreef b@weter:

Ik heb een nog beter idee: Cris en Luc melden zich aan als vrijwilliger!
Op 10-01-2012 schreef maria:

Maurice heeft gelijk; ik realiseer me niet altijd voldoende hoeveel werk een en ander kost.
We zijn in Lunetten altijd heel erg verwend geweest met een heel goed werkende site met veel actie en reactie. Een stapje terug doen is dan moeilijk.
Maar even goed, chapeau voor de vrijwilligers die dit elke keer weer mogelijk maken! met dank
Op 10-01-2012 schreef Cris:

b@weter: volgens mij kan de webmaster/moderator een oproep plaatsen als ze vrijwilligers nodig hebben. Ik heb nog nooit zo'n oproep gelezen :)

Op 11-01-2012 schreef webmaster:

Tja, dit lijkt op het spelletje elkaar de bal toespelen.
Iedereen vindt hoe het moet zijn of worden, maar niemand onderneemt iets.
Het wordt de huidige ploeg zelfs voor de voeten geworpen dat ze geen oproep plaatsen om kandidaten te vinden voor vernieuwing van de site.
Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden....
Maar dat terzijde.
Het gaat eigenlijk helemaal niet om de vorm. Het gaat om (het huidige gebrek aan) inhoud.
We hebben mensen nodig die het leuk vinden om nieuws te verzamelen en te presenteren.
Zoals is gebleken staat of valt een site als deze bij een constante aanvoer van nieuwe inhoud en de reacties die daarop binnen komen.
Of de reacties nu van boven naar beneden of andersom worden geplaatst is, wanneer aan die voorwaarde is voldaan, een punt voor achterkamertjesdiscussie.

Maar om toch aan de vraag voor een oproep te voldoen: we zoeken mensen die nieuws willen vergaren en meedenken over de presentatie ervan op deze site.
De techniek volgt dan vanzelf wel.
Op 11-01-2012 schreef Cris:

Mooi zo eindelijk een oproep :) En nee ik bied mijzelf niet aan. Eenvoudig omdat ik daar niet geschikt voor ben.
Op 11-01-2012 schreef Luc:

Wat ik zou willen aanraden is het volgende: doe een on-line onderzoekje naar wat de gebruikers willen en vraag om voorbeeldsites. Dat geeft een beeld in de behoefte van de gebruikers. Vervolgens wordt budget gevonden om een nieuwe website te ontwikkelen, vanuit de wensen van de moderatoren en de gebruikers. Hier zal het wijkbureau over de brug moeten komen.

Het is natuurlijk een beetje flauw om iemand die opbouwend commentaar levert meteen aan te wijzen als degenen die het dan ook maar op moeten lossen. Don't shoot the messenger. Ik ben een gebruiker, geen moderator.
Op 13-01-2012 schreef Cris:

En toen was het stil..:)
Op 16-01-2012 schreef Jurgen:

Kom zelf graag op deze site.

Dit is mijn observatie:

Vrijwilligers maken een site
Gebruikers vinden dat leuk
Als de content vermindert /site niet state-of-the-art is vinden gebruikers dat jammer (kennelijk doen de vrijwilligers goed werk)
Verbeteringsvoorstellen worden gedaan

Het maakt natuurlijk niet veel uit of het aanpassen van een site makkelijk of moeilijk is. De vrijwiliigers doen het uit eigen initiatief en mogen zelf bepalen of ze daar iets mee kunnen/willen.

Mensen die suggesties doen voor verbeteringen hoeven dat natuurlijk niet uit te voeren net zo min als dat de makers dat zouden moeten. Maar als mensen echt de site heel belangrijk vinden zou het wel heel aardig zijn als ze aanbieden om ook echt te helpen. Zeker als mensen bij tegenargumenten om het niet te doen meteen aangeven dat het heel makkelijk is en heel weinig tijd kost.

Als zij er zelf dan toch ook geen tijd voor hebben (hoewel het weinig tijd kost), waarom zou een vrijwilliger dat dan wel hebben?

Ik neem aan dat als het echt zo slecht met de site gesteld zou zijn en er een alternatief nodig is, dat dan ook wel gemaakt gaat worden.

Op 16-01-2012 schreef Cris:

Ik vind dat de webmaster best antwoord mag geven op het idee van Luc..
Omdat je op deze site niet kan zien of er op een oud onderwerp is gereageerd doe ik nog maar even een poging wie weet ziet iemand het.:)
Op 16-01-2012 schreef Jurgen:

Tuurlijk is het een leuk idee van Luc.

Maar stel je nu eens voor:

Je maakt als vrijwilliger een site omdat je dat leuk vindt om het te doen (dat is de huidige site). Die blijkt door mensen gelezen te worden, wat natuurlijk fijn is.
Nu willen de consumenten van jouw site extra functionaliteiten. Jij hebt daar geen zin in/tijd voor met wat voor reden dan ook.
Ben je dan moreel verplicht dat ook te doen?
Ik denk het niet.

Ikzelf neem de site zoals die is, maar ik vraag me af of die echt essentieel zijn. Het valt me soms op (persoonlijke observatie) dat men altijd graag extra dingen wil, maar als die dan gemaakt worden mensen er niet per se veel gebruik van maken.

De tendens van de reacties is een beetje dat de webmaster iets zou moeten omdat de gebruikers dat willen (reacties als: "waarom is dit er niet, elders is het wel"). Het lijkt me constructiever als mensen de houding aannemen van 'het lijkt me leuk als dit ook zou kunnen'. En het ook accepteren als de maker daar niets in ziet.
Het is misschien niet precies zo gezegd, maar zo komt het op mij over.

Het zou natuurlijk handig zijn als mensen met ideeen dan ook met de realisatie willen helpen, maar daarmee bedoel ik niet dat je als gebruiker niets zou mogen zeggen. En daarnaast mag een webmaster natuurlijk doen met een site wat/hij zij wil.

Trouwens, gezien de reacties op de kruisvaartbusbaan komen mensen zelfs nog langs op een site die dood verklaard is. En ook mijn bovenstaande reactie is binnen een dag opgepikt.
Kennelijk leeft de site dus wel in de harten van de Lunettenaren!