Ingezonden door: Bert van der Roest
13-01-2012

Kaas blijft

Opeens ging het gerucht dat Pak's kaashandel ook zou verdwijnen. De kaasboer daarmee geconfronteerd. Hij zei dat hij al meerdere klanten te woord had gestaan. Nee hoor, niet van waar. Tot aan zijn pensioen kunnen we in iedere gval kaas op het winkelcentrum kopen. En zo te zien kan dat nog heel lang duren.
Neemt niet weg dat dit winkelcentrum een nieuwe impuls nodig heeft. Is misschien iets voor een BOL-thema avond?

Reageer op deze inzending
Op 13-01-2012 schreef paling:

Succes Pak, na de Rijnbaan hoop ik voor Lunetten dat je blijft.
Ikzelf heb sinds 2-1-12 de wijk vaarwel gezegd....zonder een centje spijt....wat loopt het achteruit!!
Op 14-01-2012 schreef Rene:

Kaas blijft en bier ook.
Op 14-01-2012 schreef Robb:

Wat een ge-beep- Paling!!
Waar woon je nu dan ? In het geweldige leidsche rijn? Laat me niet lachen.
Op 14-01-2012 schreef paling:

@ Robb Een geboren Zuilenaar in Leidse rijn haha..Echt een belediging :-)
Op 14-01-2012 schreef Kees de Kort:

Hoe kan in het BOL-overleg sturing worden gegeven aan de functie van het winkelcentrum. Alsof Lunetten een 'geprivatiseerde geleide markteconomie' heeft. Een deugdelijk vestigingsplaatsonderzoek is voor een ondernemer (of zijn financier) de keuzegrondslag om al dan niet te vestigen in het winkelcentrum. Als dit betekent dat er drie kappers een boterham kunnen verdienen en niet de eigenaren van een schoenenwinkel of een Italiaans restaurant, dan is dat feitelijk een bespiegeling van de behoefte van de bewoners van Lunetten: 'Money makes the world go round'.
Op 15-01-2012 schreef Buschauffeur:

Ik weet niet wat de innerlijke reflectie van de gemiddelde lunetten-bewoner inhoudt (want dat is de betekenis van het woord bespiegeling), maar je kunt moeilijk zeggen dat het samenraapsel van zaken in dit winkelcentrum een afspiegeling is van de 'behoeften' van de bewoners van Lunetten.
Daar zul je toch een iets uitgebreidere studie tegenaan moeten gooien.
Op 15-01-2012 schreef Bert van der Roest:

Kees, Ik heb het anders bedoeld. Zet om te beginnen op een avond bewoners, winkeliers, bedrijfseconomen, ambtenaren bij elkaar om met elkaar te bespreken welke richting het winkelcentrum kan gaan.Dat kan geco÷rdineerd worden door het BOL die daar veel ervaring in heeft!
Op 16-01-2012 schreef Remko:

Vergeet de eigenaren niet ook uit te nodigen.
Op 18-01-2012 schreef elsje:

volgens mij was gister nacht bijna de kaas gesmolten en het vlees verbrand.

door de bedrijfsbrand op de zevenwoude.
Op 25-01-2012 schreef K. Peter:

@ Bert van der Roest,

Er zijn clubjes tegen de verbreding van de snelweg, de verbreding van het spoor en de aanleg van extra fietspaden. Er wordt nog een voorzitter gezocht voor het clubje dat tegen marktwerking in het winkelcetrum is. Ken jij iemand?

Op 26-01-2012 schreef Bert van der Roest:

Nee, die ken ik niet!
Op 31-01-2012 schreef Karin:

Vanaf morgen ben ik de nieuwe huurder van het pand van de Hondsrug 8 (Casa Italia). Ik woon vanaf 1996 in de wijk Lunetten en mis al jaren bepaalde winkels in Lunetten.

Op 31 maart a.s. gaat de winkel open. Naast het vertrouwde Casa Italia ijs, kunnen de mensen terecht voor brood, banket, (oud Hollands) snoepgoed en delicatessen (geen kaas).

Ook is er straks aandacht voor dagverse afhaal/bezorgmaaltijden.

Op 01-02-2012 schreef Bert van der Roest:

Karin, dat zijn de goede berichten. Alvast dank voor je ondernemingsgeest. Hoop dat veel bewoners van Lunetten je willen steunen. In ieder geval vind ik het een mooi voorjaarsinitiatief en mij zie je zeker in je winkel.
Op 01-02-2012 schreef Remko:

Karin: Succes!!

Remko
Op 01-02-2012 schreef Matthijs:

Klinkt goed! Over bezorgen: Jezelf aansluiten bij een site als justeat.nl of thuisbezorgd.nl lijkt me erg verstandig, de meeste mensen zijn nogal lui (ik ook) en kijken op zo'n site en bellen minder snel, Fabio deed dat niet en klaagde over te weinig mensen die bestelde bij hem, La Lunetta doet dat wel en die zie ik zeer regelmatig voorbij komen.
Op 02-02-2012 schreef Karin:

Fijn om jullie reacties te lezen.

Ik ga me zeker ook aansluiten bij de verschillende bezorgsites. Ik ga zelfs een stapje verder. Mezelf als uitgangspunt nemend, kunnen mensen bij een bestelling ook een paar producten mee laten bezorgen van 1 van de 2 supers op het WC. Je komt na een lange dag thuis en wilt wat laten bezorgen, maar je komt tot de ontdekking dat je geen wc-papier of kattenvoer meer hebt. Het gehele winkelassortiment kan trouwens straks bezorgd worden.

Bij de maaltijden houden we ook rekening met de kleine eters. (Uiteraard) dagverse babymaaltijden, peuter- en kleuterbordjes en kindermenu's voor een gezonde maaltijd gebaseerd op de richtlijnen van het voedingscentrum . Ook kunnen er straks gezinsporties besteld worden. De menukaart is uitgebreid en afwisselend. Van gekookte aardappelen, sperciebonen, bal gehakt met jus tot een Marokkaanse maaltijd. Ook is er elke dag wat te proeven in de winkel.

Ik heb er ongelofelijk veel zin in.
Op 02-02-2012 schreef Mike de Boer:

@Karin
Kun je bij jou ook Wassen en Watergolven?
Daar heb ik behoefte aan!

Hallo, ik ben Mike de Boer!
Op 02-02-2012 schreef Remko:

ik ga ff de redactie tippen, dit lijkt me wel een eigen nieuwsbericht waard!
Op 03-02-2012 schreef redactie:

Rustig aan. De zaak gaat pas eind Maart open.
"Eerst zien, dan geloven" is de uitdrukking dacht ik.
In april berichten wij u verder.
Op 03-02-2012 schreef Remko:

@redactie: ik begrijp dat jullie misschien een beetje te vroeg waren met Mario, maar waarom gaan we nu opeens wachten tot de winkel open is?

Wij uit Lunetten vinden het heerlijk om lekker te kleppen over kappers, lunchrooms, schoenenwinkels winkels die gaan sluiten, kappers die open gaan en andere dingen die met ons winkelcentrum te maken hebben. En zo hoort het ook. Had ik al gezegd dat we het ook graag over kappers hebben?
Op 03-02-2012 schreef redactie:

Ga uw gang en klep lustig door.....
Op 03-02-2012 schreef Remko:

Nou, wat de redactie betreft hoeven er geen augurken te worden verkocht zo te merken.