Ingezonden door: Wim vD
18-01-2012

Plantsoen st gotthard.ardennen e.o

Omdat de gemeente nog geen antwoord heeft gegeven en ik heel nieuwsgierig ben, en omdat onder de site-bezoekers altijd wel iemand zit die het weet: uit het plantsoen aan de st gotthard/ardennen/oeral zijn onlangs alle lage en middelhoge struiken verwijderd en is de grond ca 20 cm afgegraven. Ook in de buurt zie ik plantsoenen en groenbakken met dezelfde behandeling. Ik heb waarschijnlijk een infobrief gemist of zo. Wie weet wat hier voor in de plaats komt?

Reageer op deze inzending
Op 18-01-2012 schreef Hippo:

Laatst stond ik ergens te kijken naar een grote groep staartmezen die insecten zat te eten in de kornoeljes bij het speelveldje Goeree/Liemers.
Een paar dagen later kwam ik er weer langs, en toen stond alleen de walnoot er nog, alle struiken(kornoeljes, vlinderstruiken en nog iets) en het gras waren verwijderd.
Ik kan me voorstellen dat struiken af en toe vervangen worden (hoewel bijvoorbeeld die vlinderstruik elk jaar keurig gesnoeid werd en in prima staat was, de kornoeljes oogden iets rommeliger zoals dat bij kornoeljes gaat), maar dan zie ik nog geen reden waarom ook het gras weggehaald is.
Ik heb niets gelezen over plannen met dit groen, maar misschien heb ik iets over het hoofd gezien.
Ik zal binnenkort eens bellen naar de gemeente om te kijken of ik kan achterhalen wat er aan de hand is.
Op 18-01-2012 schreef rene:

Je kan deze vraag vast wel stellen aan @stadswerken030 op Twitter ;
ze reageren meestal snel
Op 20-01-2012 schreef wimvD:

Verhip zeg goeie tip was dat!
Meteen antwoord van @Stadswerken030: In plantsoenen en bakken #Stgott/Ard/Oeral komen oa spiraea-soorten, hartbladige els en liguster.